op. 1 kg BASE UNIVERSALE B-FREE 14854 BABBI - kompletna baza do produkcji sorbetów - bez dodatku cukru

Indeks: BABBI197
Marka:

Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji sorbetów bez dodatku cukru (produkt zawiera naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące). 

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 87,88 zł Do 37,00 zł
92,50 zł (8% VAT)
92,50 zł / 1 kg

85,65 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 69 szt.

Opis produktu

FREE FROM "WOLNE OD" - to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości.

BASE FRUTTA B-FREE - to doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji sorbetów bez dodatku cukru. Produkt pozwala na szybką i łatwą produkcję lodów, które mogą być oznaczane jako produkt bez dodatku cukru (zawierający naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące - poliole). Dzięki zastosowaniu polioli produkowane na bazie sorbety charakteryzują się kremową konsystencją i doskonałą stabilnością oraz czystym słodkim smakiem. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak dodawanych owoców i past smakowych. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno. Wskazówka od producenta - poliole rozpuszczają się w zimnej wodzie, jednak wymagają dłuższego czasu rozpuszczania - zaleca się odstawienie mieszanki na około 15 minut przed procesem ubijania. Produkty w proszku z serii B-FREE powinny być bardzo starannie i dokładnie mieszane - w celu uzyskania najlepszego efektu producent sugeruje stosowanie ciepłej wody lub mleka (zależnie od receptury) o temperaturze 40°C.

Składniki: substancja słodząca: maltitol (E965), substancja stabilizująca: sorbitol (E420), karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), błonnik roślinny, skrobia z tapioki, emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), mąka sojowa; może zawierać śladowe ilości mleka oraz jego pochodnych; produkt bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry; zawiera substancje słodzące - nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 1000 g
BASE FRUTTA B-FREE 500 g
RECEPTURA NA SORBETY Z PULPY OWOCOWEJ
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 1000 g
PULPA OWOCOWA 2000 g
BASE FRUTTA B-FREE 1000 g
RECEPTURA NA SORBET Z SOKIEM CYTRYNOWYM
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 1650 g
SOK Z CYTRYNY 700 g
BASE FRUTTA B-FREE 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1029/247 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.4 g
Węglowodany 92.0 g
w tym cukry 1.1 g
Białko 0.0 g
Sól 0.03 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 0.4 %
TŁUSZCZ 0.0 %
SUCHA MASA 99.3 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (39)_1.png

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
1.48.54
NAZWA HANDLOWA
BASE FRUTTA B-FREE
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA DO SORBETÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W CIEPŁEJ LUB ZIMNEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKCJI LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH BEZ DODATKU CUKRU
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO I NA CIEPŁO
DOZOWANIE
500 g bazy na 1 l wody
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BASI B-FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
SUGAR FREE