- Nowy

Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji sorbetów bez dodatku cukru (produkt zawiera naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące).
FREE FROM "WOLNE OD" - to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości.
BASE FRUTTA B-FREE - to doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji sorbetów bez dodatku cukru. Produkt pozwala na szybką i łatwą produkcję lodów, które mogą być oznaczane jako produkt bez dodatku cukru (zawierający naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące - poliole). Dzięki zastosowaniu polioli produkowane na bazie sorbety charakteryzują się kremową konsystencją i doskonałą stabilnością oraz czystym słodkim smakiem. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak dodawanych owoców i past smakowych. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno. Wskazówka od producenta - poliole rozpuszczają się w zimnej wodzie, jednak wymagają dłuższego czasu rozpuszczania - zaleca się odstawienie mieszanki na około 15 minut przed procesem ubijania. Produkty w proszku z serii B-FREE powinny być bardzo starannie i dokładnie mieszane - w celu uzyskania najlepszego efektu producent sugeruje stosowanie ciepłej wody lub mleka (zależnie od receptury) o temperaturze 40°C.
Składniki: substancja słodząca: maltitol (E965), substancja stabilizująca: sorbitol (E420), karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), błonnik roślinny, skrobia z tapioki, emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), mąka sojowa; może zawierać śladowe ilości mleka oraz jego pochodnych; produkt bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry; zawiera substancje słodzące - nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA | 1000 g |
BASE FRUTTA B-FREE | 500 g |
RECEPTURA NA SORBETY Z PULPY OWOCOWEJ | |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA | 1000 g |
PULPA OWOCOWA | 2000 g |
BASE FRUTTA B-FREE | 1000 g |
RECEPTURA NA SORBET Z SOKIEM CYTRYNOWYM | |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA | 1650 g |
SOK Z CYTRYNY | 700 g |
BASE FRUTTA B-FREE | 1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1029/247 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
Węglowodany | 92.0 g |
w tym cukry | 1.1 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.03 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 0.4 % |
TŁUSZCZ | 0.0 % |
SUCHA MASA | 99.3 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Indeks: BABBI209
Marka: BABBI
Żurawinowa pasta variegato z kawałkami owoców - doskonały smak bez dodatku cukru - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI210
Marka: BABBI
Brzoskwiniowa pasta variegato z kawałkami owoców - doskonały smak bez dodatku cukru - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI212
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI216
Marka: BABBI
Kompletna mieszanka do sporządzania lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
Indeks: BABBI222
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów o smaku zielonej herbaty (Matcha) bez dodatku cukru.
Indeks: BABBI196
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji mlecznych lodów o smaku śmietankowym - bez dodatku cukru (produkt zawiera naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące).
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji sorbetów bez dodatku cukru (produkt zawiera naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące).