2 kg BASE FRUIT 50 F 12091301A PERNIGOTTI baza do stabilnych sorbetów o kremowej konsystencji

Indeks: PERNIGOTTI06
Marka:

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.

166,00 zł (8% VAT)
83,00 zł / 1 kg

153,70 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 57 szt.

Opis produktu

BAZY OWOCOWE - nadają sorbetom stabilną, kremową strukturę, doskonałe do wyrobów ze świeżych lub mrożonych owoców.

BASE FRUIT 50 F - to najwyższej jakości baza do produkcji kremowych sorbetów owocowych - wytwarzana ze starannie dobranych składników w odpowiednich proporcjach. Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych - sorbetów - metodą tradycyjną. Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (50 g/l) i pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie zimnym z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych lub owoców (świeżych oraz mrożonych). Podczas produkcji lodów na bazie świeżych lub mrożonych owoców zalecane jest dodanie do receptury 30 g skoncentrowanej pasty owocowej (dla uwydatnienia smaku owocowego). "Baza doskonała do zastosowania na zimno przy produkcji sorbetów owocowych. Dzięki niej powstają sorbety o kremowej konsystencji; zastosowanie na zimno; produkt przyjazny dla wegan".

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: fruktoza, suszony syrop glukozowy, dekstroza, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), estry kwasów tłuszczowych i sacharozy (E473), substancje zagęszczające: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), włókna roślinne, maltodekstryna, mąka sojowa; może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, orzechów arachidowych oraz ich pochodnych; produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu; produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.

RECEPTURA - DOZOWANIE (RECEPTURA Z PASTAMI OWOCOWYMI)
WODA 1000 ml
CUKIER 270 g
SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA 120 g
BAZA FRUIT 50 F 50 g
RECEPTURA - DOZOWANIE (RECEPTURA Z OWOCAMI)
CUKIER 300-350 g
BAZA FRUIT 50 F 50 g
OWOCE (ŚWIEŻE LUB MROŻONE) 1000 g

DO RECEPTURY OPARTEJ NA ŚWIEŻYCH LUB MROŻONYCH OWOCACH ZALECANY JEST DODATEK PASTY OWOCOWEJ W ILOŚCI 30 GRAMÓW

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1865/444 kJ/kcal
Tłuszcz 14.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9.9 g
Węglowodany 74.0 g
w tym cukry 55.0 g
Białko 1.2 g
Sól 0.51 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 5000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 100 cfu/g
ENTEROBAKTERIE < 100 cfu/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE < 20 cfu/g

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem UE 1881/2006 oraz jego późniejszymi aktualizacjami dotyczącymi zanieczyszczeń w produktach spożywczych.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
12091301A
NAZWA HANDLOWA
BASE FRUIT 50 F
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO SORBETÓW OWOCOWYCH
AROMAT
NEUTRALNY
SMAK
SŁODKI
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE ZIMNYM
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
50 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
50 G BAZY OWOCOWE