Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.
2.5 kg BASE SAN MARCO 100 B147 COMPRITAL kompletna baza do lodów mlecznych o średnim dozowaniu
Doskonale zbilansowana, kompletna mieszanka bazowa do produkcji plastycznych lodów mlecznych. Pozwala uzyskać lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Baza o średnim dozowaniu.
Opis produktu
BASE SAN MARCO 100 - to doskonale zbilansowana, kompletna mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów mlecznych. Przeznaczona do sporządzania plastycznych lodów o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Mleczny smak doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dodatkami. Baza doskonale rozpuszcza się zarówno na zimno jak i na gorąco. Zalecane dozowanie produktu to 100 gramów na 1 litr mieszanki bazowej. Receptura z zastosowaniem bazy: 100 gramów bazy SAN MARCO 100 + 220-250 gramów cukru + 1000 mililitrów mleka + 100 gramów śmietany.
Składniki: syrop glukozowy, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, uwodornione tłuszcze roślinne (kokosowy, palmowy), białka mleka, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417), karagen (E407), cukier, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), błonnik roślinny, aromaty; może zawierać soję.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
SAN MARCO 100 | 100 g |
CUKIER | 220-250 g |
MLEKO | 1000 ml |
ŚIETANA | 100 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1843/440 kJ/kcal |
Tłuszcz | 14.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14.0 g |
Węglowodany | 67.0 g |
w tym cukry | 39.0 g |
w tym poliole | 0.0 g |
Błonnik | 3.2 g |
Białko | 9.0 g |
Sól | 0.92 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- B147
- NAZWA HANDLOWA
- BASE SAN MARCO 100
- MASA NETTO
- 2.5 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 10.0 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
- RODZAJ
- BAZA MLECZNA O ŚRENDIM DOZOWANIU
- SMAK
- MLECZNY | CHARAKTERYSTYCZNY
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO LODÓW MLECZNYCH
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO
- DOZOWANIE
- 100 g/l
- DOZOWANIE
- 100 g baza + 220-250 g cukier + 1000 ml mleko + 100 g śmietana
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- BAZY MLECZNE O ŚREDNIM DOZOWANIU
- CERTYFIKATY
- GLUTEN FREE