"Wyjątkowa selekcja w doborze ziarna kakaowego, nowoczesna technologia procesu produkcyjnego oraz laboratoryjna kontrola jakości zapewniają czekoladom marki Barima Artisanal niezmienne, stałe parametry. Wśród nich należy wyróżnić bogaty bukiet aromatyczno-smakowy, wysoki stopień płynności oraz jedwabistą konsystencję. Produkt jest formowany do postaci pastylek o średnicy 8 milimetrów z zatemperowanej czekolady."
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania - 10-20°C; maksymalna wilgotność względna - 70%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU:
Wartość energetyczna
2399/575 kJ/kcal
Tłuszcz
36.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
21.9 g
Węglowodany
56.2 g
w tym cukry
55.1 g
Białko
5.5 g
Sól
0.20 g
DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ
max. 1.5 %
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
min. 35.0 %
SUCHA MASA KAKAOWA
min. 29.0 %
SUCHA MASA MLECZNA
ok. 21.5 %
TŁUSZCZ MLECZNY
ok. 5.8 %
Zastosowanie: torty, desery, lody, czekolada na gorąco, praliny, horeca, piekarnictwo.
Elastyczny i uniwersalny w zastosowaniu papier cukrowy, który pozwala na tworzenie wyjątkowych i spersonalizowanych dekoracji różnego rodzaju wypieków i tortów. Przeznaczony do wysokiej jakości wydruków spożywczych, które doskonale oddają barwy i kontury.
Klasyczna posypka dekoracyjna - lentilki - w nowej odsłonie! Zmieniony skład, w którym znajdują się jedynie barwniki pochodzenia roślinnego. Stonowane kolory, chrupiąca skorupka i rozpływające się (czekoladowe) wnętrze - to idealny sposób na pyszną i efektowną dekorację!