2,5kg Callebaut Select CW2NV - Biała czekolada

BARRYCALLEBAUT35

Nowy produkt

Belgijska czekolada biała CW2 do pralin, musów, fondue  

117,00 zł brutto.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 11 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 11 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,10 zł.


Udostępnij: 

Belgijska czekolada biała Callebaut CW2-NV w opakowaniu 2,5 kg 

Belgijska czekolada bardzo wysokiej jakości o zrównowarzonym smaku mleczno - kremowym. 
Produkowana w postaci niedużych pastylek, co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie, serwowanie....i zajadanie się. Czekolada w 100% oryginalna.

Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue. Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).

Z opakowania 2,5 kg po połączeniu z mlekiem i śmietanką uzyskasz około: 12L pysznej czekolady na gorąco w zależności od przepisu (GRATIS przy zakupie).

Zaleca się upłynnianie we wszystkich pozostałych urządzeniach olejem roślinnym (polecamy zwykły słonecznikowy) lub masłem kakaowym w proporcji 5-8%, co nie zmienia smaku czekolady, a jedynie delikatnie zwiększa jej płynność pozwalając na domykanie się tzw. "płaszcza" w fontannie. Nie jest konieczne upłynnianie czekolady w kociołkach fondue.

Czekolada Callebaut posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%), co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.


Charakterystyka:


Smak: Zrównoważony mleczno - kremowy smak.
Skład: cukier; tłuszcz kakaowy; mleko pełne w proszku; emulgator: lecytyna sojowa; naturalna wanilia.
Min. kakao 25,9 %
Waga opakowania: 2,5 kg
Data przydatności do spożycia 18 miesięcy od daty produkcji.
- Produkt Koszerny

POBIERZ NASZE E-booki: 

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

2,5kg Callebaut Select CW2NV - Biała czekolada

2,5kg Callebaut Select CW2NV - Biała czekolada

Belgijska czekolada biała CW2 do pralin, musów, fondue  

Czekolada biała 33% do pralin, musów, ganahe, fondue 
109,00 zł

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry