• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

biała czekolada CW2 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • biała czekolada CW2 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • biała czekolada CW2 od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • biała czekolada CW2 od Callebaut - profil smakowy
  • czekolada od Callebaut wytwarzana jest w postaci łatwych do dozowania i topienia - callets

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CALLEBAUT CW2NV-E4-U71

CALLEBAUT34

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

182,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Klasyczna biała czekolada - wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem z dominującymi nutami mleka i wanilii. Kremowa i gęsta konsystencja oraz niska płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdza się do ganache, musów, kremów oraz modelowania większych figurek czekoladowych. Dodatkowo jej delikatny i bardzo  przyjemny smak doskonale łączy się z różnorodnymi składnikami i aromatami. Receptura numer CW2 - to biała belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 25.9% (czyste masło kakaowe). 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (25.9% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO (MASŁO KAKAOWE) MLEKO TŁUSZCZ
25.9% 23.7% 33.9%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO
formowanie dużych pustych figurek (>30 cm), szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku

grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle

CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
glazury, musy, sosy, nadawanie smaku

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2338/559 kJ/kcal
Tłuszcz 34.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 20.0 g
Węglowodany 57.0 g
w tym cukry 57.0 g
Białko  6.2 g
Sól 0.22 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°CW2:

 

CYTRYNOWY DESER PANNA COTTA Z BIAŁEJ CZEKOLADY

CIASTO MIGDAŁOWO-MAKOWE

KROPLA ROSY Z LODÓW WŁOSKICH

Szczegóły produktu
CALLEBAUT34
41 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CW2NV-E4-U71
NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN CHOCOLATE - WHITE RECIPE N°CW2
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
20 kg (8 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
ZRÓWNOWAŻONY | NUTY MLEKA I WANILII
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA BIAŁEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
RODZAJ CZEKOLADY
BIAŁA CZEKOLADA | WHITE CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
2/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
ZAWARTOŚĆ KAKAO
25.9 % (MASŁO KAKAOWE)
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
33.9 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
23.7 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
RECIPE N°CW2
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: