2,5kg Callebaut Select CW2NV - Biała czekolada

BARRYCALLEBAUT35

Producent: Callebaut

Nowy produkt

Belgijska czekolada biała CW2 do pralin, musów, fondue  

37 Sztuk/-i

127,00 zł brutto.

127,00 zł za op.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 12 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 12 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,20 zł.


Udostępnij: 

Belgijska czekolada biała Callebaut CW2-NV w opakowaniu 2,5 kg 

Belgijska czekolada bardzo wysokiej jakości o zrównowarzonym smaku mleczno - kremowym. 
Produkowana w postaci niedużych pastylek, co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie, serwowanie....i zajadanie się. Czekolada w 100% oryginalna.

Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue. Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).

Z opakowania 2,5 kg po połączeniu z mlekiem i śmietanką uzyskasz około: 12L pysznej czekolady na gorąco w zależności od przepisu (GRATIS przy zakupie).

Zaleca się upłynnianie we wszystkich pozostałych urządzeniach olejem roślinnym (polecamy zwykły słonecznikowy) lub masłem kakaowym w proporcji 5-8%, co nie zmienia smaku czekolady, a jedynie delikatnie zwiększa jej płynność pozwalając na domykanie się tzw. "płaszcza" w fontannie. Nie jest konieczne upłynnianie czekolady w kociołkach fondue.

Czekolada Callebaut posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%), co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.


Charakterystyka:


Smak: Zrównoważony mleczno - kremowy smak.
Skład: cukier; tłuszcz kakaowy; mleko pełne w proszku; emulgator: lecytyna sojowa; naturalna wanilia.
Min. kakao 25,9 %
Waga opakowania: 2,5 kg
Data przydatności do spożycia 18 miesięcy od daty produkcji.
- Produkt Koszerny

POBIERZ NASZE E-booki: 

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

2,5kg Callebaut Select CW2NV - Biała czekolada

2,5kg Callebaut Select CW2NV - Biała czekolada

Belgijska czekolada biała CW2 do pralin, musów, fondue  

Czekolada biała 33% do pralin, musów, ganahe, fondue 
109,00 zł

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry