Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
1kg Czekolada 33,6% RECIPE N° 823 MLECZNA 823-E3-U68 Callebaut
  • 1kg Czekolada 33,6% RECIPE N° 823 MLECZNA 823-E3-U68 Callebaut

1kg Czekolada 33,6% RECIPE N° 823 MLECZNA 823-E3-U68 Callebaut

CALLEBAUT115
Ocena 
54,00 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Opis

1kg Czekolada 33,6% RECIPE N° 823 MLECZNA 823-E3-U68 Callebaut:

Opis: belgijska czekolada o zrównoważonym, kakaowym, mlecznym smaku z karmelowymi nutami; czekolada charakteryzuje się średnią płynnością, co czyni ją uniwersalną w zastosowaniu;

użyta w tabliczkach i figurkach czekoladowych zaskakuje satynowym połyskiem i chrupiącą konsystencją; czekolada ma postać drobnych kaletek, które ułatwiają dozowanie i rozpuszczanie;

posiada status kuwertury czekoladowej, ponieważ zawiera więcej masła kakaowego (kuwertura czekoladowa zawiera 32-39% masła kakaowego); minimalna zawartość kakao 33,6%.

Składniki: cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy. 

Pochodzenie ziarna kakaowego - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador.

Skład:

- kakao: 33,6,0%

- mleko: 20,8,0%

- tłuszcz: 36,0%

Płynność: 3/5

Opakowanie: 1 kg

Opakowanie zbiorcze: 7 x 400 g = 2800 g

Kod produktu: 823-E3-U68

Producent: Callebaut

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (12-20°C) w szczelnie zamkniętym opakowaniu;

chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów i wilgoci.

Zastosowanie: uniwersalne

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

- wartość energetyczna: 2357/563 kJ/kcal

- tłuszcz: 36,2 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 22,0 g

- węglowodany: 51,0 g

- w tym cukry: 50,0 g

- białko: 7,0 g

- sól: 0,21 g

Obróbka czekolady:

- ogrzewanie/rozpuszczanie: 45°C,

- krystalizacja: 27-32,5°C,

- chłodzenie przy odlewaniu: 12-8°C,

- chłodzenie przy oblewaniu: 14-18°C.


Proces temperowania czekolady:

1. wsypać kaletki do plastikowej lub szklanej miski i umieścić je w kuchence mikrofalowej (moc 800-1000W),

2. podgrzewać kaletki przez 15-20 sekund, po tym czasie dokładnie wymieszać,

3. powtarzać proces podgrzewania w czasie 15-20 sekund i mieszania do czasu kiedy widoczne będą jedynie małe kawałki czekolady,

4. dobrze wymieszać czekoladę, do całkowitego rozpuszczenia kaletek,

5. sprawdzić czy proces został poprawnie przeprowadzony - w tym celu należy zanurzyć nóż w czekoladzie, czekolada na nożu powinna zestalić się w ciągu 3-5 minut w temperaturze otoczenia około 20°C.

Szczegóły produktu
CALLEBAUT115
6 Przedmioty
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

1kg Czekolada 33,6% RECIPE N° 823 MLECZNA 823-E3-U68 Callebaut

1kg Czekolada 33,6% RECIPE N° 823 MLECZNA 823-E3-U68 Callebaut

Napisz swoją opinię
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: