

Uniwersalna w zastosowaniu neutralna glazura lustrzana. Przeznaczona do stosowania na powierzchnię różnego rodzaju deserów oraz zabezpieczania świeżych owoców. Jest gotowa do użycia, wymaga jedynie upłynnienia przed nałożeniem na produkt.
NOWA SERIA PRODUKTÓW OD ZNANEJ WŁOSKIEJ MARKI SILIKOMART - I78 - INGREDIENTS BY SILIKOMART, KTÓRE ZOSTAŁY OPRACOWANE W INNOWACYJNYM LABORATORIUM BADAWCZYM HANGAR78 - linia innowacyjnych i specyficznych produktów stworzonych ze starannie dobranych składników, które powstały w wyniku połączenia wieloletniego doświadczenia marki z potrzebami rynku. W skład linii wchodzą produkty przeznaczone zarówno dla profesjonalistów jak i amatorów oraz pasjonatów cukiernictwa (produkty do dekoracji, barwniki syntetyczne i naturalne, dodatki oraz surowce przeznaczone do produkcji cukierniczej).
Mirror glaze neutral to gotowa do użycia transparentna glazura lustrzana do nabłyszczania oraz zabezpieczania powierzchni produktów i wyrobów spożywczych. Doskonale sprawdzi się do nabłyszczania powierzchni (oblewania) różnego rodzaju deserów (musów, serników, kremu bawarskiego, deserów mrożonych) oraz zabezpieczania świeżych owoców. Glazura charakteryzuje się transparentną barwą, lekko słodkim smakiem oraz delikatnym aromatem, dlatego nie wpływa na zmianę smaku wyrobów. Nadaje produktom wyjątkowy (dekoracyjny) połysk oraz zabezpiecza ich powierzchnię przed wysychaniem (utratą wody).
Składniki: woda, cukier, syrop glukozowy, aromaty, regulatory kwasowości: lakton kwasu glukonowego (E575), chlorek wapnia (E509), cytrynian sodu (E331), substancje żelujące: pektyna (E440), karagen (E407), guma ksantanowa (E415), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); może zawierać śladowe ilości soi i siarczyny.
Sposób użycia: glazura, to produkt gotowy do użycia - przed nałożeniem na produkt glazurę należy podgrzać do temperatury 37°C (którą najlepiej kontrolować przy użyciu precyzyjnego termometru), następnie dokładnie wymieszać i nałożyć na produkt. Na większe powierzchnie glazurę najlepiej nakładać poprzez bezpośrednie oblewanie. Na mniejsze wyroby - wymagające większej precyzji glazurę najlepiej nakładać za pomocą odpowiedniej wielkości pędzelka. Glazurę można rozcieńczać poprzez dodatek wody lub barwić na wybrany kolor przy użyciu barwników spożywczych o konsystencji żelowej. Jedno opakowanie neutralnej glazury - 225 gramów - wystarczy na pokrycie ciasta o średnicy 22 cm i wysokości 4 cm.
Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 507/119 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 29.0 g |
w tym cukry | 27.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.14 g |
Indeks: MODECOR313
Marka: MODECOR
pędzelki
Indeks: SILIKOMART556
Marka: SILIKOMART
Uniwersalna w zastosowaniu błyszcząca glazura lustrzana ze srebrnymi drobinkami. Przeznaczona do stosowania na powierzchnię różnego rodzaju deserów oraz zabezpieczania świeżych owoców. Jest gotowa do użycia i wyjątkowo dekoracyjna, wymaga jedynie upłynnienia przed nałożeniem na produkt.
Indeks: PODKŁADYCUK02
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Papierowe papilotki z rantem i dekoracyjną powłoką w kolorze złotym. Pozwalają na przygotowywanie różnego rodzaju słodkich i wytrawnych wypieków i ich efektowną prezentację.
Indeks: CALLEBAUT80
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: VALRHONA19
Marka: VALRHONA
Cukiernicza specjalność z prawdziwym sokiem z owoców Yuzu. Produkt potocznie nazywany "czekoladą owocową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i soku owocowego. Doskonale zbilansowana słodycz z owocową nutą Yuzu. Czekolada o charakterystycznej żółtej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o wysokiej płynności....
Indeks: FRACTAL24
Marka: Fractal Colors
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Uniwersalna w zastosowaniu neutralna glazura lustrzana. Przeznaczona do stosowania na powierzchnię różnego rodzaju deserów oraz zabezpieczania świeżych owoców. Jest gotowa do użycia, wymaga jedynie upłynnienia przed nałożeniem na produkt.