
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Uniwersalna w zastosowaniu neutralna glazura lustrzana. Przeznaczona do stosowania na powierzchnię różnego rodzaju deserów oraz zabezpieczania świeżych owoców. Jest gotowa do użycia, wymaga jedynie upłynnienia przed nałożeniem na produkt.
NOWA SERIA PRODUKTÓW OD ZNANEJ WŁOSKIEJ MARKI SILIKOMART - I78 - INGREDIENTS BY SILIKOMART, KTÓRE ZOSTAŁY OPRACOWANE W INNOWACYJNYM LABORATORIUM BADAWCZYM HANGAR78 - linia innowacyjnych i specyficznych produktów stworzonych ze starannie dobranych składników, które powstały w wyniku połączenia wieloletniego doświadczenia marki z potrzebami rynku. W skład linii wchodzą produkty przeznaczone zarówno dla profesjonalistów jak i amatorów oraz pasjonatów cukiernictwa (produkty do dekoracji, barwniki syntetyczne i naturalne, dodatki oraz surowce przeznaczone do produkcji cukierniczej).
Mirror glaze neutral to gotowa do użycia transparentna glazura lustrzana do nabłyszczania oraz zabezpieczania powierzchni produktów i wyrobów spożywczych. Doskonale sprawdzi się do nabłyszczania powierzchni (oblewania) różnego rodzaju deserów (musów, serników, kremu bawarskiego, deserów mrożonych) oraz zabezpieczania świeżych owoców. Glazura charakteryzuje się transparentną barwą, lekko słodkim smakiem oraz delikatnym aromatem, dlatego nie wpływa na zmianę smaku wyrobów. Nadaje produktom wyjątkowy (dekoracyjny) połysk oraz zabezpiecza ich powierzchnię przed wysychaniem (utratą wody).
Składniki: woda, cukier, syrop glukozowy, aromaty, regulatory kwasowości: lakton kwasu glukonowego (E575), chlorek wapnia (E509), cytrynian sodu (E331), substancje żelujące: pektyna (E440), karagen (E407), guma ksantanowa (E415), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); może zawierać śladowe ilości soi i siarczyny.
Sposób użycia: glazura, to produkt gotowy do użycia - przed nałożeniem na produkt glazurę należy podgrzać do temperatury 37°C (którą najlepiej kontrolować przy użyciu precyzyjnego termometru), następnie dokładnie wymieszać i nałożyć na produkt. Na większe powierzchnie glazurę najlepiej nakładać poprzez bezpośrednie oblewanie. Na mniejsze wyroby - wymagające większej precyzji glazurę najlepiej nakładać za pomocą odpowiedniej wielkości pędzelka. Glazurę można rozcieńczać poprzez dodatek wody lub barwić na wybrany kolor przy użyciu barwników spożywczych o konsystencji żelowej. Jedno opakowanie neutralnej glazury - 225 gramów - wystarczy na pokrycie ciasta o średnicy 22 cm i wysokości 4 cm.
Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 507/119 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 29.0 g |
w tym cukry | 27.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.14 g |
Indeks: SILIKOMART556
Marka: SILIKOMART
Uniwersalna w zastosowaniu błyszcząca glazura lustrzana ze srebrnymi drobinkami. Przeznaczona do stosowania na powierzchnię różnego rodzaju deserów oraz zabezpieczania świeżych owoców. Jest gotowa do użycia i wyjątkowo dekoracyjna, wymaga jedynie upłynnienia przed nałożeniem na produkt.
Indeks: KERRY50
Marka: RAVIFRUIT Kerry
Indeks: CACAOBARRY12(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: VALRHONA32
Marka: VALRHONA
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: FOODCOLOURS221
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: MODECOR1100(1)
Marka: MODECOR
Indeks: MODECOR1060
Marka: MODECOR
Indeks: SILIKOMART556
Marka: SILIKOMART
Uniwersalna w zastosowaniu błyszcząca glazura lustrzana ze srebrnymi drobinkami. Przeznaczona do stosowania na powierzchnię różnego rodzaju deserów oraz zabezpieczania świeżych owoców. Jest gotowa do użycia i wyjątkowo dekoracyjna, wymaga jedynie upłynnienia przed nałożeniem na produkt.
Indeks: FOODCOLOURS34
Marka: DEKORPOL
Indeks: MODECOR1102
Marka: MODECOR
Indeks: FOODCOLOURS301
Marka: FOOD COLOURS
Neutralna baza tiulu spożywczego w proszku. Idealna do tworzenia efektowych i delikatnych dekoracji tortów. Możliwość barwienia przy użyciu barwników spożywczych w proszku.
Indeks: BARIMA529
Marka: BARBARA LUIJCKX
Zmrażacz spożywczy pozwala na szybkie schłodzenie wyrobów czekoladowych podczas łączenia elementów figurek i rzeźb z czekolady.
Indeks: BARIMA528
Marka: BARBARA LUIJCKX
Gotowy do użycia żel spożywczy w postaci wygodnego sprayu - idealny do zabezpieczania i nadawania połysku kompozycjom ze świeżych owoców na tartach, babeczkach, tortach, ciastkach, deserach itp.
Indeks: FOODCOLOURS216
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: %MODECOR1100(1)(1)
Marka: MODECOR
PRODUKT Z TERMINEM 08/23
Indeks: MODECOR532(1)
Marka: MODECOR
Gotowy do użycia klej spożywczy o żelowej konsystencji. Niezbędny element podczas tworzenia przestrzennych dekoracji oraz figurek z masy cukrowej i marcepanu.
Indeks: BENEO01
Marka: BENEO
Izomalt granulowany o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Doskonały do tworzenia efektownych dekoracji oraz do wyrobu produktów o obniżonej zawartości cukru.
Indeks: MODECOR1103
Marka: MODECOR
Indeks: FOODCOLOURS226
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS225
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS210
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: FOODCOLOURS287
Marka: FOOD COLOURS
Wybielacz do lukru królewskiego to produkt przeznaczony wyłącznie do dekoracji mających kontakt z żywnością - produkt nie nadaje się do spożycia!
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
Uniwersalna w zastosowaniu neutralna glazura lustrzana. Przeznaczona do stosowania na powierzchnię różnego rodzaju deserów oraz zabezpieczania świeżych owoców. Jest gotowa do użycia, wymaga jedynie upłynnienia przed nałożeniem na produkt.