
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
"KONCENTRAT SPOŻYWCZY W PROSZKU NA BAZIE AROMATÓW NATURALNYCH. BEZ DODATKU CUKRU (SACHAROZY). PRODUKT PRZEZNACZONY DO ŻYWNOSCI. DO STOSOWANIA W PRODUKCJI LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH (PRZED PASTERYZACJĄ) JAKO DODATEK SMAKOWY. PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA. ZALECANE DOZOWANIE 1%."
§ Seria koncentratów spożywczych BEZ CUKRU (SACHAROZY) w postaci proszku na bazie aromatów naturalnych.
Dodatki smakowe do lodów i wyrobów cukierniczych na bazie maltodekstryny.
Stosowane do nadawania smaku, aromatu oraz barwy.
Wytwarzane bez dodatku cukru z zastosowaniem wyłącznie naturalnych aromatów i barwników.
Posiadają intensywny smak i aromat - charakteryzują się niskim dozowaniem - 3.0 %.
Koncentraty spożywcze w proszku są łatwe do dozowania i bardzo dobrze łączą się z mieszanką bazową.
Postać proszku uławia przechowywanie i zapewnia dłuższy termin przydatności do spożycia.
Bezcukrowa receptura może być wykorzystywana do produkcji wyrobów oznaczanych jako "bez dodatku cukru".
Produkty nie zawierają alergenów wymienionych w Rozporządzeniu (UE) 1169/2011.
Pakowane są w nieprzezroczyste torby z tworzywa z wielorazowym zamknięciem strunowym.
Opakowanie zapewnia bezpieczne przechowywanie produktów (ochrona przed działaniem światła i wilgoci).
PRZEZNACZONE DO:
produkcji lodów rzemieślniczych (po pasteryzacji)
produkcji lodów z automatu (włoskie, świderki)
produkcji jogurtu mrożonego
lodów na patyku
wyrobów cukierniczych
dodatek smakowy mas i kremów
dodatek do nadzień cukierniczych
Składniki: maltodekstryna, koncentrat soku z buraka, aromaty naturalne; produkt nie zawiera alergenów wymienionych w Rozporządzeniu (UE) 1169/2011.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (optymalna temperatura przechowywania 5-25°C); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; chronić przed dostępem powietrza; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie; do nakładania i dozowania używać wyłącznie czystych i suchych narzędzi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1159/273 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 68.2 g |
w tym cukry | 0.0 g |
Białko | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.0 g |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | < 10 000 jtk/g |
DROŻDŻE I PLEŚNIE | < 100 jtk/g |
SALMONELLA SPP. | nieobecna/25 g |
CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA | |
METALE CIĘŻKIE - OŁÓW | < 2.0 mg/kg |
METALE CIĘŻKIE - ARSEN | < 3.0 mg/kg |
METALE CIĘŻKIE - KADM | < 1.0 mg/kg |
METALE CIĘŻKIE - RTĘĆ | < 1.0 mg/kg |
INFORMACJE DIETETYCZNE | |
KOSZERNY | TAK |
HALAL | TAK |
ODPOWIEDNI DLA WEGAN I WEGETARIAN | TAK |
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE291
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE293
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE292
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych. Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g
Indeks: SEMPRE291
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: MORI47
Marka: MORI 2A
Profesjonalna szpatuła laboratoryjna wykonana z najwyższej jakości materiałów. Praktyczna i niezawodna - niezbędny element wyposażenia każdej pracowni.
Indeks: COMPRITAL351
Marka: COMPRITAL
Odtłuszczone mleko w proszku
Indeks: BABBI04
Marka: BABBI
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: BABBI208
Marka: BABBI
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Zawiera włókna roślinne, bez dodatku emulgatorów i aromatów.
Indeks: PERNIGOTTI50
Marka: PERNIGOTTI
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: BABBI171
Marka: BABBI
Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.
Indeks: PERNIGOTTI102
Marka: PERNIGOTTI
Integrator do lodów mlecznych - zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: BABBI215
Marka: BABBI
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Wzbogacony mieszanką włókien roślinnych w celu spowolnienia procesu topnienia lodów.
Indeks: COMPRITAL248
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI190
Marka: PERNIGOTTI
Kawa rozpuszczalna (100% Arabica) w postaci łatwo rozpuszczalnego granulatu. Przeznaczona do stosowania podczas produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL154
Marka: COMPRITAL
Indeks: SEMPRE293
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA292
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SEMPRE294
Marka: SEMPRE
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA480
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: COMPRITAL04
Marka: COMPRITAL
Dodatek funkcjonalny do lodów owocowych
Indeks: BABBI181
Marka: BABBI
Aromat kremu chantilly w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.