NEW YORK 270 Silikomart - dł. 65 x szer. 65 x wys. 65 mm - zamykany rant z kompozytu do geometrycznych croissantów - sześcian
Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia lepsze rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Nieprzywierająca powłoka gwarantuje łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu. Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów z kompozytu do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem.
Opis produktu
Forma do geometrycznych croissantów!
![]()
Kolekcja geometrycznych form do wypieku ciasta francuskiego od włoskiej marki Silikomart. Seria zamykanych geometrycznych rantów z innowacyjnego materiału TPLUSX do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem.
![]()
New York 270 od włoskiej marki Silikomart, to forma należąca do serii zamykanych rantów wykonanych z innowacyjnego kompozytu TPLUSX. Forma przeznaczona do wypieku nowoczesnych geometrycznych croissantów. Forma do kwadratowych wypieków posiada specjalne otwory zapewniające odpowiedni przepływ powietrza. Forma posiada podpórki stabilizujące oraz pokrywę z blokadą zamknięcia. Forma stworzona do wypieków nadziewanych. Materiał i konstrukcja formy zapewnia uzyskanie wyjątkowego efektu po wypieczeniu - chrupiącej, rumianej skórki oraz miękkiego i puszystego wnętrza o zwartej strukturze, która doskonale łączy się różnego rodzaju kremami i nadzieniami cukierniczymi.
Forma zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Ciasto po wypieczeniu charakteryzuje się chrupiącą skórką o idealnym stopniu zarumienienia oraz miękkim wnętrzem. Ciasto nie kruszy się podczas krojenia i idealnie nadaje się do nadziewania. Struktura ciasta jest zwarta a przy tym odpowiednio napowietrzona. Gotowe wypieki są łatwe do wyjęcia z formy i zachowują idealny kształt po wypełnieniu nadzieniem.
Do nadziewania geometrycznych croissantów idealnie sprawdzają się kremy i nadzienia na bazie orzechów i czekolady. Niezbędne akcesoria do nadziewania nowoczesnych rogalików to wytrzymałe rękawy cukiernicze oraz stalowe końcówki. Dodatkowa zaleta nowoczesnych wypieków, to klasyczny kształt, który stanowi doskonałą bazę do tworzenia nietuzinkowych połączeń smakowych i dekoracji.
TPLUSX - innowacyjny materiał - nowa technologia (TPLUSX) została wykorzystana do opracowania form wykonanych ze specjalnego materiału, który daje możliwość pieczenia w temperaturach do 250°C. Wysokiej jakości materiał odporny na działanie temperatur w zakresie od (-) 30°C do (+) 250°C. Materiał cechuje całkowita nieprzywieralność (non-stick), co pozwala na doskonałe odwzorowanie kształtu oraz łatwe wyjmowanie wypieków i deserów z formy (bez naruszania ich kształtu i struktury). Formy wykonane w technologii TPLUSX nie wymagają zabezpieczania tłuszczem przed procesem pieczenia. Dodatkowo materiał jest odporny na uderzenia i uszkodzenia oraz daje możliwość bezpiecznego mycia w zmywarce, bez wpływu na właściwości non-stick. Form wykonanych w technologii można używać również do przygotowywania mrożonych deserów. Dodatkowo, formy wykonane z materiału w technologii TPLUSX nadają się do stosowania w kuchence mikrofalowej.
![]()
Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego.
![]()
Zastosowanie zamykanych rantów do ciasta francuskiego:
![]()
- do wypieku ciasta francuskiego,
- do nowoczesnych rogalików,
- do geometrycznych wypieków,
- do wypieków nadziewanych.
![]()
Charakterystyka formy New York 270 od Silikomart:
![]()
| Nazwa handlowa | New York 270 |
| Numer katalogowy | 53.012.20.0165 |
| Wymiary | dł. 65 mm x szer. 65 mm x wys. 65 mm |
| Pojemność | 270 ml |
| Kształt | sześcian / kostka |
| Seria produktowa | Silikomart Professional |
| Producent | Silikomart |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Rodzaj | zamykany rant z kompozytu do geometrycznych wypieków |
| Materiał | innowacyjny kompozyt w technologii TPLUSX |
| Kolor | grafitowy |
| Przeznaczenie | do kontaktu z żywnością |
| Zastosowanie | do wypieku ciasta francuskiego |
| Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech |
![]()
![]()
Forma do nowoczesnych croissantów!
Rant do wypieku ciasta francuskiego!
![]()
![]()
Zalety stosowania form z materiału w technologii TPLUSX:
![]()
-
wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym, jest odporny na zarysowania),
-
stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur - od (-) 30°C do (+) 250°C),
-
praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce),
-
wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia i stosowania w kuchence mikrofalowej),
-
wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości materiałów),
-
bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera teflonu i bisfenoli - jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków),
-
szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół),
-
nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw),
-
materiał zapobiega przywieraniu produktów podczas pieczenia (nieprzywierająca powłoka),
-
materiał pozwala na skrócenie czasu pieczenia oraz stosowanie niższej temperatury wypieku,
-
materiał zapewnia równomierny stopień wypieczenia (dzięki lepszemu rozprowadzaniu i przewodzeniu ciepła),
-
materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny),
-
materiał przeznaczony do recyklingu (mniejsze zanieczyszczenie środowiska).
![]()
![]()
Warunki użytkowania form z innowacyjnego kompozytu w technologii TPLUSX:
![]()
-
wykonane z materiałów całkowicie bezpiecznych w kontakcie z żywnością,
-
możliwość chłodzenia, szokowego zamrażania i mrożenia do temperatury (-) 30°C,
-
możliwość pieczenia w piecach i piekarnikach w temperaturze do (+) 250°C,
-
możliwość wielokrotnego i bezpiecznego mycia w zmywarce,
-
możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu