NEW YORK 270 Silikomart - dł. 65 x szer. 65 x wys. 65 mm - zamykany rant z kompozytu do geometrycznych croissantów - sześcian

Indeks: SILIKOMART719
Marka:
72,00 zł (23% VAT)

58,54 zł netto

Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!

Magazyn: 107 szt.

Opis produktu

Forma do geometrycznych croissantów!

Kolekcja geometrycznych form do wypieku ciasta francuskiego od włoskiej marki Silikomart. Seria zamykanych geometrycznych rantów z innowacyjnego materiału TPLUSX do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem.

New York 270 od włoskiej marki Silikomart, to forma należąca do serii zamykanych rantów wykonanych z innowacyjnego kompozytu TPLUSX. Forma przeznaczona do wypieku nowoczesnych geometrycznych croissantów. Forma do kwadratowych wypieków posiada specjalne otwory zapewniające odpowiedni przepływ powietrza. Forma posiada podpórki stabilizujące oraz pokrywę z blokadą zamknięcia. Forma stworzona do wypieków nadziewanych. Materiał i konstrukcja formy zapewnia uzyskanie wyjątkowego efektu po wypieczeniu - chrupiącej, rumianej skórki oraz miękkiego i puszystego wnętrza o zwartej strukturze, która doskonale łączy się różnego rodzaju kremami i nadzieniami cukierniczymi.

Forma zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Ciasto po wypieczeniu charakteryzuje się chrupiącą skórką o idealnym stopniu zarumienienia oraz miękkim wnętrzem. Ciasto nie kruszy się podczas krojenia i idealnie nadaje się do nadziewania. Struktura ciasta jest zwarta a przy tym odpowiednio napowietrzona. Gotowe wypieki są łatwe do wyjęcia z formy i zachowują idealny kształt po wypełnieniu nadzieniem.

Do nadziewania geometrycznych croissantów idealnie sprawdzają się kremy i nadzienia na bazie orzechów i czekolady. Niezbędne akcesoria do nadziewania nowoczesnych rogalików to wytrzymałe rękawy cukiernicze oraz stalowe końcówki. Dodatkowa zaleta nowoczesnych wypieków, to klasyczny kształt, który stanowi doskonałą bazę do tworzenia nietuzinkowych połączeń smakowych i dekoracji.

TPLUSX - innowacyjny materiał - nowa technologia (TPLUSX) została wykorzystana do opracowania form wykonanych ze specjalnego materiału, który daje możliwość pieczenia w temperaturach do 250°C. Wysokiej jakości materiał odporny na działanie temperatur w zakresie od (-) 30°C do (+) 250°C. Materiał cechuje całkowita nieprzywieralność (non-stick), co pozwala na doskonałe odwzorowanie kształtu oraz łatwe wyjmowanie wypieków i deserów z formy (bez naruszania ich kształtu i struktury). Formy wykonane w technologii TPLUSX nie wymagają zabezpieczania tłuszczem przed procesem pieczenia. Dodatkowo materiał jest odporny na uderzenia i uszkodzenia oraz daje możliwość bezpiecznego mycia w zmywarce, bez wpływu na właściwości non-stick. Form wykonanych w technologii można używać również do przygotowywania mrożonych deserów. Dodatkowo, formy wykonane z materiału w technologii TPLUSX nadają się do stosowania w kuchence mikrofalowej.

Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego.

Zastosowanie zamykanych rantów do ciasta francuskiego:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

- do wypieku ciasta francuskiego,

- do nowoczesnych rogalików,

- do geometrycznych wypieków,

- do wypieków nadziewanych.

Charakterystyka formy New York 270 od Silikomart:

Nazwa handlowa New York 270
Numer katalogowy 53.012.20.0165
Wymiary dł. 65 mm x szer. 65 mm x wys. 65 mm
Pojemność 270 ml
Kształt sześcian / kostka
Seria produktowa Silikomart Professional
Producent Silikomart
Dystrybutor Sempre Group
Rodzaj zamykany rant z kompozytu do geometrycznych wypieków
Materiał innowacyjny kompozyt w technologii TPLUSX
Kolor grafitowy
Przeznaczenie do kontaktu z żywnością
Zastosowanie do wypieku ciasta francuskiego
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Forma do nowoczesnych croissantów!

Rant do wypieku ciasta francuskiego!

Zalety stosowania form z materiału w technologii TPLUSX:

  • wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym, jest odporny na zarysowania),

  • stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur - od (-) 30°C do (+) 250°C),

  • praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce),

  • wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia i stosowania w kuchence mikrofalowej),

  • wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości materiałów),

  • bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera teflonu i bisfenoli - jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków),

  • szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół),

  • nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw),

  • materiał zapobiega przywieraniu produktów podczas pieczenia (nieprzywierająca powłoka),

  • materiał pozwala na skrócenie czasu pieczenia oraz stosowanie niższej temperatury wypieku,

  • materiał zapewnia równomierny stopień wypieczenia (dzięki lepszemu rozprowadzaniu i przewodzeniu ciepła),

  • materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny),

  • materiał przeznaczony do recyklingu (mniejsze zanieczyszczenie środowiska).

Warunki użytkowania form z innowacyjnego kompozytu w technologii TPLUSX:

  • wykonane z materiałów całkowicie bezpiecznych w kontakcie z żywnością,

  • możliwość chłodzenia, szokowego zamrażania i mrożenia do temperatury (-) 30°C,

  • możliwość pieczenia w piecach i piekarnikach w temperaturze do (+) 250°C,

  • możliwość wielokrotnego i bezpiecznego mycia w zmywarce,

  • możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej.

Szczegóły produktu