Indeks: THERMOHAUSER184
Marka: THERMOHAUSER
100 szt. Zielone worki 53 cm x 80 µ cukiernicze jednorazowe na rolce 17646 Thermohauser
1,32 zł / 1 szt.
Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia lepsze rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Nieprzywierająca powłoka gwarantuje łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu. Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów z kompozytu do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem.
Kolekcja geometrycznych form do wypieku ciasta francuskiego od włoskiej marki Silikomart. Seria zamykanych geometrycznych rantów z innowacyjnego materiału TPLUSX do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem.
New York 270 od włoskiej marki Silikomart, to forma należąca do serii zamykanych rantów wykonanych z innowacyjnego kompozytu TPLUSX. Forma przeznaczona do wypieku nowoczesnych geometrycznych croissantów. Forma do kwadratowych wypieków posiada specjalne otwory zapewniające odpowiedni przepływ powietrza. Forma posiada podpórki stabilizujące oraz pokrywę z blokadą zamknięcia. Forma stworzona do wypieków nadziewanych. Materiał i konstrukcja formy zapewnia uzyskanie wyjątkowego efektu po wypieczeniu - chrupiącej, rumianej skórki oraz miękkiego i puszystego wnętrza o zwartej strukturze, która doskonale łączy się różnego rodzaju kremami i nadzieniami cukierniczymi.
Forma zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Ciasto po wypieczeniu charakteryzuje się chrupiącą skórką o idealnym stopniu zarumienienia oraz miękkim wnętrzem. Ciasto nie kruszy się podczas krojenia i idealnie nadaje się do nadziewania. Struktura ciasta jest zwarta a przy tym odpowiednio napowietrzona. Gotowe wypieki są łatwe do wyjęcia z formy i zachowują idealny kształt po wypełnieniu nadzieniem.
Do nadziewania geometrycznych croissantów idealnie sprawdzają się kremy i nadzienia na bazie orzechów i czekolady. Niezbędne akcesoria do nadziewania nowoczesnych rogalików to wytrzymałe rękawy cukiernicze oraz stalowe końcówki. Dodatkowa zaleta nowoczesnych wypieków, to klasyczny kształt, który stanowi doskonałą bazę do tworzenia nietuzinkowych połączeń smakowych i dekoracji.
TPLUSX - innowacyjny materiał - nowa technologia (TPLUSX) została wykorzystana do opracowania form wykonanych ze specjalnego materiału, który daje możliwość pieczenia w temperaturach do 250°C. Wysokiej jakości materiał odporny na działanie temperatur w zakresie od (-) 30°C do (+) 250°C. Materiał cechuje całkowita nieprzywieralność (non-stick), co pozwala na doskonałe odwzorowanie kształtu oraz łatwe wyjmowanie wypieków i deserów z formy (bez naruszania ich kształtu i struktury). Formy wykonane w technologii TPLUSX nie wymagają zabezpieczania tłuszczem przed procesem pieczenia. Dodatkowo materiał jest odporny na uderzenia i uszkodzenia oraz daje możliwość bezpiecznego mycia w zmywarce, bez wpływu na właściwości non-stick. Form wykonanych w technologii można używać również do przygotowywania mrożonych deserów. Dodatkowo, formy wykonane z materiału w technologii TPLUSX nadają się do stosowania w kuchence mikrofalowej.
- do wypieku ciasta francuskiego,
- do nowoczesnych rogalików,
- do geometrycznych wypieków,
- do wypieków nadziewanych.
Nazwa handlowa | New York 270 |
Numer katalogowy | 53.012.20.0165 |
Wymiary | dł. 65 mm x szer. 65 mm x wys. 65 mm |
Pojemność | 270 ml |
Kształt | sześcian / kostka |
Seria produktowa | Silikomart Professional |
Producent | Silikomart |
Dystrybutor | Sempre Group |
Rodzaj | zamykany rant z kompozytu do geometrycznych wypieków |
Materiał | innowacyjny kompozyt w technologii TPLUSX |
Kolor | grafitowy |
Przeznaczenie | do kontaktu z żywnością |
Zastosowanie | do wypieku ciasta francuskiego |
wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym, jest odporny na zarysowania),
stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur - od (-) 30°C do (+) 250°C),
praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce),
wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia i stosowania w kuchence mikrofalowej),
wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości materiałów),
bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera teflonu i bisfenoli - jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków),
szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół),
nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw),
materiał zapobiega przywieraniu produktów podczas pieczenia (nieprzywierająca powłoka),
materiał pozwala na skrócenie czasu pieczenia oraz stosowanie niższej temperatury wypieku,
materiał zapewnia równomierny stopień wypieczenia (dzięki lepszemu rozprowadzaniu i przewodzeniu ciepła),
materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny),
materiał przeznaczony do recyklingu (mniejsze zanieczyszczenie środowiska).
wykonane z materiałów całkowicie bezpiecznych w kontakcie z żywnością,
możliwość chłodzenia, szokowego zamrażania i mrożenia do temperatury (-) 30°C,
możliwość pieczenia w piecach i piekarnikach w temperaturze do (+) 250°C,
możliwość wielokrotnego i bezpiecznego mycia w zmywarce,
możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej.
Indeks: THERMOHAUSER184
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER10
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: CALLEBAUT43
Marka: CALLEBAUT
Indeks: BABBI12
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: MIXIT110
Marka: MIXIT
Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.
Indeks: THERMOHAUSER397
Marka: THERMOHAUSER
Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej.
Indeks: GIUSTO05
Marka: GIUSTO MANETTI BATTILORO
Złoto jadalne w postaci nieregularnych płatków to wysokiej jakości produkt wykonany z 23-karatowego złota. Idealne do ozdabiania likierów i alkoholi, a także potraw i deserów (tuż przed podaniem).
Indeks: CALLEBAUT129
Marka: CALLEBAUT
✔ Crema W2 Callebaut ➜ idealnie kremowe nadzienie o wyjątkowym smaku klasycznej białej czekolady ➜ gotowy krem do szprycowania wyrobów cukierniczych po wypieku. Idealny do ➜ nadziewania pączków, makaroników, eklerów, rogalików ➜ wypełniania korpusów tart, tartaletek i babeczek ➜ do przekładania tortu i dekoracji muffinek. Wypełnij swoje wypieki najlepszym...
Indeks: CALLEBAUT132
Marka: CALLEBAUT
✔ Crema Nocciola Callebaut ➜ kremowe nadzienie o świeżym, lekko owocowym smaku orzechów laskowych i czekolady Callebaut ➜ gotowy krem do szprycowania wyrobów cukierniczych po wypieku. Idealny do ➜ nadziewania pączków, makaroników, eklerów, rogalików ➜ wypełniania korpusów tart, tartaletek i babeczek ➜ do przekładania tortu i dekoracji muffinek. Wypełnij...
Indeks: PAVONI417
Marka: PAVONI ITALIA
Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:
Indeks: THERMOHAUSER556
Marka: THERMOHAUSER
Seria końcówek do dekoracji z dolnym rantem wykonanych z łączonego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej. Okrągła tylka cukiernicza do formowania i dekoracji.
Indeks: PAVONI406
Marka: PAVONI ITALIA
Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:
Indeks: PAVONI405
Marka: PAVONI ITALIA
Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:
Indeks: GIUSTO06
Marka: GIUSTO MANETTI BATTILORO
Złoto jadalne w postaci delikatnych listków to wysokiej jakości produkt wykonany z 22-karatowego złota. Idealne do dekorowania i do pokrywania jednorodnych powierzchni potraw, deserów i wypieków.
Indeks: PAVONI406
Marka: PAVONI ITALIA
Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:
Indeks: PAVONI417
Marka: PAVONI ITALIA
Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:
Indeks: PAVONI405
Marka: PAVONI ITALIA
Rant do wypieku geometrycznych Croissantów. Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem. Obejrzyj krótki filmik i dowiedz się jak pracować z rantem:
Indeks: SILIKOMART720
Marka: SILIKOMART
Zestaw składający się z formy silikonowej i wykrojnika do tworzenia nowoczesnych deserów w kształcie owoców. Cukiernicza forma silikonowa w kształcie owoców cytryny i limonki. Profesjonalna forma do owocowych deserów.
Indeks: PODKŁADYCUK79
Marka: ScrapCooking
Dynia Halloween'owa - foremka do wykrawania ciasta francuskiego. Idealna do nadziewanych wypieków na Halloween. Sprawdzi się zarówno do deserów jak i słonych przekąsek. Z foremką przygotujesz także tradycyjne pierogi w kształcie Dyni.
Indeks: SILIKOMART721
Marka: SILIKOMART
Cukiernicza forma silikonowa do dyniowych deserów i monoporcji. Forma silikonowa o trójwymiarowym kształcie dyni. Profesjonalna forma do deserów na Halloween. Forma dynia na Halloween!