W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
op. 270 g Pasta waniliowa z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru - Eurovanille
Pasta waniliowa z nasionami wanilii Bourbon z Madagaskaru. Intensywny, naturalny aromat. Płynna i stabilna konsystencja. Uniwersalne zastosowanie i praktyczne opakowanie ułatwiające dozowanie.
Opis produktu
Pasta waniliowa z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru:
Łatwa w użyciu pasta waniliowa wytwarzana z ekstraktu waniliowego i nasion wanilii Bourbon z Madagaskaru. Charakteryzuje się naturalnym i intensywnym smakiem waniliowym z nutami aromatycznymi owoców. Obecność nasion wanilii intensyfikuje naturalny słodki smak i aromat. Idealnie sprawdzi się jako dodatek smakowy i aromatyczny do wyrobów cukierniczych, lodów, kremów, ganache, ciast i wypieków. Pasta ma półpłynną konsystencję, która jest łatwa do dozowania. Wanilia Bourbon nie jest gatunkiem. Nazwą tą określa się wyłącznie strąki waniliowe gatunku Planifolia z "Wysp Burbonów" (Madagaskar), które są przygotowywane na wyspach zgodnie z metodą Bourbon.
Wykaz składników i alergenów:
Składniki: syrop z cukru inwertowanego, ekstrakt z wanilii Bourbon (zawartość alkoholu max. 6%), woda, mielone laski wanilii, substancja zagęszczająca: karagen (E407). Produkt wolny od alergenów zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011/WE oraz jego późniejszymi zmianami.
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i obcych zapachów. Optymalna temperatura przechowywania, to 15-20°C. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji.
Szczegóły i charakterystyka produktu:
| Nazwa handlowa | Bourbon Vanilla Paste |
| Rodzaj | pasta waniliowa z nasionami wanilii |
| Numer katalogowy | 12536 |
| Opakowanie | plastikowa butelka z nakrętką |
| Masa netto | 270 g |
| Barwa | brązowa |
| Aromat | typowy dla wanilii Bourbon |
| Smak | waniliowy |
| Forma | skoncentrowana pasta z nasionami wanilii |
| Konsystencja | płynna, stabilna |
| Kraj pochodzenia wanilii | Bourbon, Madagaskar |
| Odmiana botaniczna wanilii | Planifolia |
| Przeznaczenie | dodatek smakowy i aromatyzujący |
| Zastosowanie | do lodów, deserów, wypieków |
| Dozowanie | 0.8-2.0% (optymalnie 1%) |
| Producent | Eurovanille |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | Francja |
Przybliżona wartość odżywcza pasty waniliowej:
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 1083 kJ / 259 kcal |
| Tłuszcz | 0.04 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
| Węglowodany | 55.7 g |
| w tym cukry | 55.1 g |
| Białko | 0.14 g |
| Błonnik | 1.6 g |
| Sól | 0.001 g |
Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:
- Produkt zawiera alkohol.
- Dodatek spożywczy, nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
- Bez dodatku barwników i karmelu.
- Płynna i stabilna konsystencja.
- Intensywny aromat wanilii Bourbon z Madagaskaru.
- Produkt gotowy do użycia.
- Wygodne opakowanie ułatwiające dozowanie.
- Pasta waniliowa na bazie cukru.
- Produkt do użytku profesjonalnego.
Kilka słów o wanilii:
Wanilia to tropikalna roślina należąca do rodziny orchidei. Jest cieniolubna i rośnie na drzewach. Dziewięć miesięcy po zapłodnieniu kwiatów strąki osiągają dojrzałość, a ich kolor zmienia się z jasnozielonego w żółty. Jest to czas na zbieranie strąków, zanim pękną i uwolnią nasiona. Przygotowanie, czyli obróbka wanilii Bourbon składa się z kilku etapów. Pierwszym etapem jest parzenie strąków. Strąki są moczone w wodzie o temperaturze od 60°C do 80°C przez około 3 minuty. Ten krok ma na celu zatrzymanie procesów biologicznych zachodzących w strąkach, ponieważ procesy w naturalny sposób prowadzą do pękania strąków. Gotowanie na parze trwa około 48 godzin. Po oparzeniu strąki są zawijane w duże koce i umieszczane w pniach, w ten sposób zachowuje się ciepło. Pod koniec tego etapu laski wanilii nabierają ciemnego koloru. Suszenie strąków obniża poziom ich wilgotności, sprzyja powstawaniu aromatów i zapobiega rozwojowi pleśni. Strąki powinny wysychać powoli. Podczas procesu suszenia strąki wystawiane są na słońce, a następnie umieszczane w cieniu na wiele tygodni, aż osiągną pożądany poziom wilgotności. Ostatni etap przygotowania polega na umieszczeniu strąków w dużych dojrzewalniach wyłożonych pergaminem. Ten etap trwa od 2 do 6 miesięcy i to właśnie na tym etapie pojawiają się i dojrzewają najbardziej subtelne aromaty. Gotowe strąki są oleiste, błyszczące, elastyczne i obdarzone słodkim aromatem.
Szczegóły produktu
Delikatna biała czekolada o ciepłym mocno mlecznym smaku i subtelnej słodyczy. Wyczuwalne nuty wanilii i skondensowanego mleka. Biała czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremowych polew i glazur czekoladowych.
op. 1 kg Topping Vaniglia - waniliowa polewa do lodów i deserów - Be The Top - Comprital
Topping waniliowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Gotowa polewa smakowa o uniwersalnym zastosowaniu.
10 g AROMAT WANILIOWY SWEET DECOR aromat spożywczy w proszku nadający smak i zapach
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Pasta waniliowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
1l DECOR UP MASTER MARTINI słodki roślinny krem UHT do ubijania o lekko waniliowym smaku
Niezawodny roślinny krem o słodkim, lekko waniliowym smaku przeznaczony do ubijania. Będzie idealną bazą różnego rodzaju kremów i deserów, a także dodatkiem stabilizującym do śmietanki.
1 kg PASTAROM BAKE VANILLA H 0795 DREIDOPPEL waniliowa pasta aromatyzująco-koloryzująca
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Topping karmelowo-waniliowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
op. 1.2 kg TUORLOMIO 12812 BABBI - pasteryzowane żółtka jaj z cukrem i ekstraktem waniliowym
Pasteryzowane żółtka jaj z cukrem i ekstraktem waniliowym. Przeznaczone do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Zapewniają wygodę użycia, powtarzalność przepisów, łatwe przechowywanie i bezpieczeństwo produktów.
250 g ORGANICZNA LASKA WANILII BOURBON EUROVANILLE laski wanilii z Madagaskaru o długości 16-20 cm
Organiczne laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru o długości od 16 do 20 centymetrów.
1 kg PASTAROM WANILIA 67310 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Pasta waniliowa z pasteryzowanymi żółtkami jaja. Skoncentrowany smak i aromat, atrakcyjna barwa i aksamitna konsystencja. Pasta z dodatkiem nasion wanilii Bourbon. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.
Pasta waniliowa o wyjątkowym aromacie z subtelną nutą karmelu. Skoncentrowany smaki i aromat oraz atrakcyjna barwa. Pasta z dodatkiem nasion wanilii Bourbon. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.
Pasta waniliowa z żółtkami jaj i mielonymi laskami wanilii. Skoncentrowany smak i aromat, atrakcyjna barwa i aksamitna konsystencja. Pozwala uzyskać charakterystyczny efekt z widocznymi cząstkami nasion wanilii.
Pasta o naturalnym aromacie wanilii burbońskiej z Madagaskaru i ze sproszkowanymi laskami wanilii. Umożliwia przygotowanie intensywnych w smaku lodów i kremów z ziarenkami wanilii. Pasta waniliowa przeznaczona jest do stosowania na zimno. Produkt poddany obróbce termicznej może zyskać gorzki posmak.
Pasta waniliowa z dodatkiem mielonych lasek wanilii. Skoncentrowany smak i aromat. Pasta pozwala uzyskać lody i kremy o atrakcyjnej barwie z widocznymi cząstkami wanilii.
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o klasycznym smaku słodkiej śmietanki z waniliową nutą. Doskonała baza do tworzenia lodów rzemieślniczych z dodatkami smakowymi i teksturalnymi.
Pasta do lodów inspirowana klasycznym i bardzo prostym deserem prosto od włoskiej babci. Cytrynowy krem budyniowy z nutą wanilii to smak, który doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów, semifreddo czy musów.
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Półprodukt w postaci słodkiej pasty z ekstraktem waniliowym. Zawiera naturalny aromat oraz mielone laski wanilii. Doskonały dodatek smakowy do wypieków i deserów.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Ekstrakt waniliowy o gęstej konsystencji wytwarzany ze strąków trzech rodzajów wanilii. Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas gotowania i obróbki termicznej produktów.
Organiczne laski wanilii zapakowane w wygodną szklaną tubkę z korkiem - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru.
Naturalny proszek waniliowy pozyskiwany w kontrolowanym procesie mielenia i przesiewania strąków waniliowych z gatunku - Planifolia, Tahitensis i Pompona. Łatwe przechowywanie i dozowanie.
Syntetyczna substancja aromatyczna - etylowanilina - przeznaczona do użytku profesjonalnego (przemysł spożywczy).
250 g LASKA WANILII TAHITENSIS EUROVANILLE laski wanilii z Papua Nowa Gwinea o długości 16-17 cm
Laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Tahitensis z Papua Nowa Gwinea o długości od 16 do 17 centymetrów.
Idealny upominek dla miłośników kawy i słodyczy - zestaw syropów smakowych w wersji "mini" - francuska wanilia + słony karmel + ciasteczko czekoladowe.
Kremowa pasta waniliowa z kawałkami wafelków - do nadawania smaku i konsystencji. Przeznaczona do lodów i wyrobów cukierniczych.
Crema W2 Callebaut, idealnie kremowe nadzienie o wyjątkowym smaku klasycznej białej czekolady. Gotowy krem do szprycowania wyrobów cukierniczych po wypieku. Idealny do nadziewania pączków, makaroników, eklerów, rogalików, wypełniania korpusów tart, tartaletek i babeczek, do przekładania tortu i dekoracji muffinek. Wypełnij swoje wypieki najlepszym smakiem czekolady!
Seria form silikonowych do nowoczesnych monoporcji i deserów. Eleganckie i efektowne kształty, które doskonale dostosujesz do każdej okazji. Vanilla - forma silikonowa do tworzenia trójwymiarowych deserów w kształcie laski wanilii - oryginalny kształt stworzony we współpracy z Cédric Grolet.
12.03.2026 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Naturalny ekstrakt z lasek wanilii z Madagaskaru. Płynny aromat z dodatkiem nasion wanilii. Intensywny naturalny aromat wanilii! Idealny do lodów, kremów i koktajli.
Skoncentrowana pasta waniliowa do produkcji kremowych i aromatycznych lodów. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Waniliowy krem cukierniczy. Skoncentrowany krem waniliowy.
Pasta Vaniglia Bianca skoncentrowana pasta waniliowa zawierająca napar z nasion wanilii Bourbon i nasiona wanilii Bourbon. Przeznaczona do produkcji waniliowych lodów rzemieślniczych. Idealna kremów i nadzień cukierniczych. Waniliowa pasta cukiernicza bez barwników.
Ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z nasionami i proszkiem waniliowym z trzech odmian wanilii - Planifolia, Tahitensis, Pompona. Intensywny smak i aromat z nutami owoców i winogron.
Organiczny ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z ziarnami wanilii Bourbon. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru. Idealny do wyrobów cukierniczych na bazie mleka.
op. 1 kg PASTA WANILIOWA EUROVANILLE pasta z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru
Pasta waniliowa z nasionami wanilii Bourbon z Madagaskaru - wytwarzana na bazie alkoholowego ekstraktu waniliowego. Uniwersalne zastosowanie w cukiernictwie.
op. 270 g Pasta waniliowa z ziarnami wanilii Bourbon z Madagaskaru - Eurovanille
Pasta waniliowa z nasionami wanilii Bourbon z Madagaskaru. Intensywny, naturalny aromat. Płynna i stabilna konsystencja. Uniwersalne zastosowanie i praktyczne opakowanie ułatwiające dozowanie.
Ekstrakt waniliowy o gęstej konsystencji wytwarzany ze strąków trzech rodzajów wanilii. Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas gotowania i obróbki termicznej produktów.
Pasta waniliowa o charakterystycznej, naturalnie białej barwie z widocznymi nasionami i kawałkami lasek wanilii. Skoncentrowana pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych oraz kremów i mas cukierniczych.
9 szt. WYKROJNIKI KOŁA STP53B PAVONI zestaw stalowych foremek do wykrawania 20-80 mm
Zestaw stalowych wykrojników do ciasta i dekoracji z mas cukierniczych. Idealne do wykrawania elementów nowoczesnych deserów i monoporcji.
1 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CHK-R30GOLD-E4-U70 CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Eleganckie i praktyczne pudełko do pakowania pralin. Czerwone opakowanie z okienkiem na 9 sztuk czekoladek. Pudełko o wymiarach dł. 140 x szer. 140 x wys. 40 mm, z przegródkami o wymiarach dł. 35 x szer. 35 x wys. 25 mm. Idealnie sprawdzi się do pakowania własnoręcznie wykonanych słodkich prezentów na każdą okazję.
Atrapa Tortu - śr. 12 x wys. 8 cm - styropianowa makieta do okrągłego tortu - Sweet Decor
Styropianowa baza do nauki dekorowania tortów. Okrągła makieta do tworzenia tortów na ekspozycję. Pozwala na ćwiczenie i prezentowanie technik dekoracyjnych.