- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
- AKCESORIA CUKIERNICZE
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY CUKROWEJ I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- POZOSTAŁY DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- TERMOMETRY I MIERNIKI GASTRONOMICZNE
- SYFONY I AKCESORIA
- ROBOT COUPE
- BLENDERY VITAMIX
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- GOFROWNICE I AKCESORIA DO GOFRÓW
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
HB-8054-PC DAMENSCHUH HIGH HEEL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - pantofelek
Kolekcja form do tworzenia figurek czekoladowych w oryginalnych kształtach. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa (niekiedy półtransparentna - lekko żółta), która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
FORMY DO FIGUREK CZEKOLADOWYCH:
-
przeznaczone są do ręcznej produkcji trójwymiarowych kształtów z czekolady,
-
składają się z dwóch elementów, które łączy się za pomocą metalowych klipsów,
-
jeden element pozwala na stworzenie przedniej części wzoru,
-
drugi element pozwala na stworzenie tylnej części wzoru,
-
formy pozwalają na przygotowanie figurek bez wypełnienia (pustych w środku).
SPOSÓB WYPEŁNIANIA FORMY:
-
obydwie części formy składamy i łączymy ze sobą przy pomocy metalowych klipsów (dołączonych do zestawu),
-
całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą (o właściwej temperaturze i płynności),
-
czekoladę rozprowadzamy dokładnie po wszystkich ściankach, nadmiar czekolady wylewamy,
-
odstawiamy formę otworem do dołu i pozostawiamy do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady,
-
w celu uzyskania grubszych ścianek czynność wypełniania formy należy powtórzyć,
-
podstawę figurki tworzymy po utworzeniu i zastygnięciu korpusu,
-
po całkowitym skrystalizowaniu czekolady, delikatnie usuwamy klipsy i rozłączamy elementy formy,
-
ostrożnie wyjmujemy gotową figurkę.
Bardziej skomplikowane kształty można wytwarzać z różnych rodzajów czekolad. Wypełniając poszczególne elementy wzoru barwioną czekoladą lub masłem kakaowym. Dekoracyjne elementy wypełniamy kolorami i pozostawiamy do krystalizacji przed zalaniem całej formy czekoladą.
ZALETY KORZYSTANIA Z FORM Z POLIWĘGLANU:
-
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,
-
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,
-
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,
-
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,
-
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,
-
łatwość wyjmowania kształtów z formy.
HB-8054-PC DAMENSCHUH HIGH HEEL:
-
To forma z poliwęglanu do tworzenia figurek czekoladowych w kształcie pantofelka - damskiego buta na obcasie.
-
W skład formy wchodzą dwa elementy - przód i tył kształtu, które łączy się za pomocą metalowych klipsów.
-
Forma pozwala na przygotowanie jednego czekoladowego pantofelka o wadze około 150 gramów.
-
Przeznaczona jest do ręcznej produkcji dekoracyjnych figurek czekoladowych.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
NAZWA HANDLOWA | DAMENSCHUH HIGH HEEL |
NUMER KATALOGOWY | HB-8054-PC |
KSZTAŁT | TRÓJWYMIAROWY |
WZÓR | PANTOFELEK / BUT SZPILKA / DAMSKI BUT NA OBCASIE |
TEMATYKA | WALENTYNKI / URODZINY / DZIEŃ KOBIET / UNIWERSALNA |
MATERIAŁ | POLIWĘGLAN (PÓŁTRANSPARENTNY) |
WYMIARY FORMY | 265 X 140 MM |
WYMIARY FIGURKI | DŁ. X SZER. X WYS. - 161 X 141 X 65 MM |
OBJĘTOŚĆ FIGURKI | 150 G |
ILOŚĆ FIGUREK NA FORMĘ | 1 X 150 G |
OBJĘTOŚĆ FORMY | 150 G |
RODZAJ | FORMA DO FIGUREK CZEKOLADOWYCH |
PRZEZNACZENIE | FORMA DO PRODUKCJI RĘCZNEJ |
ZASTOSOWANIE | TRÓJWYMIAROWE FIGURKI CZEKOLADOWE BEZ WYPEŁNIENIA |
ŁĄCZENIE ELEMENTÓW FORMY | METALOWE KLIPSY |
ILOŚĆ KLIPSÓW W ZESTAWIE | 3 SZTUKI |
UKŁAD | 1 X 1 |
ZESTAW | 2 CZĘŚCI FORMY PRZÓD I TYŁ + 3 METALOWE KLIPSY |
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: HANSBRUNNER79
Marka: HANS BRUNNER
Forma Czarownica na dyni - dwustronna magnetyczna SE-0511-L Hans Brunner
Indeks: HANSBRUNNER78
Marka: HANS BRUNNER
Forma Dynia Halloween - dwustronna HB-8015-PC Hans Brunner
Indeks: HANSBRUNNER100
Marka: HANS BRUNNER
HB-8121-PC BRYLANTOWE SERCE HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do figurek w kształcie serca
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do figurek w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: HANSBRUNNER144
Marka: HANS BRUNNER
HB-8080-PC DAMENHANDTASCHE MIT HERZ HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - damska torebka z sercem
Kolekcja form do tworzenia figurek czekoladowych w oryginalnych kształtach. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: THERMOHAUSER303
Marka: THERMOHAUSER
1 szt. Tylka mała 9 x h 40 mm muszelka z 6 ząbkami 20672 Thermohauser
Indeks: CALLEBAUT100
Marka: CALLEBAUT
1 kg ORANGE CALLETS™ ORANGE-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym
Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym o nietuzinkowej i wyrazistej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Indeks: SILIKOMART675
Marka: SILIKOMART
SF263 SMALL CUBE 36.263.00.0060 SILIKOMART uniwersalna forma silikonowa - kostka - 24 x 24 x h 24 mm / poj. 13.5 ml x 40 porcji
Forma silikonowa o klasycznym kształcie do tworzenia tradycyjnych i nowoczesnych wypieków oraz deserów mrożonych. Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz.
Indeks: PAVONI409
Marka: PAVONI ITALIA
GALA GG036 PAVONI GOURMAND INSPIRATIONS forma silikonowa do dekoracji w kształcie jabłka
Seria form silikonowych dla prawdziwych artystów - twórz wyjątkowe przystawki, dania główne i desery o perfekcyjnym kształcie i doskonałym wykończeniu.
Indeks: SILIKOMART410
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa CHOCO GAME 3D SCG 51 22.151.770165 Silikomart
Indeks: HANSBRUNNER78
Marka: HANS BRUNNER
Forma Dynia Halloween - dwustronna HB-8015-PC Hans Brunner
Indeks: HANSBRUNNER151
Marka: HANS BRUNNER
HB-DS-0010-OT EI HALFTE DIAMOND HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - diamentowa połówka jajka
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER79
Marka: HANS BRUNNER
Forma Czarownica na dyni - dwustronna magnetyczna SE-0511-L Hans Brunner
Indeks: SILIKOMART267
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa ŁYŻECZKI 7x6,2 ml SCG 28 CHOCO SPOONS 22.128.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie 7 łyżeczek po 6,2 ml.
Indeks: SILIKOMART257
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa KORONA 11x9 ml SCG 49 CHOCO CROWN 22.149.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie 11 koron po 9 ml.
Indeks: PAVONI169
Marka: PAVONI ITALIA
Zestaw KT169 Form do Czekolady EGG NICK Wielkanoc Pavoni
Forma do jajka 3D 20 cm z termoplastycznego tworzywa.
Indeks: HANSBRUNNER05
Marka: HANS BRUNNER
SE-0613-L CURVED HEART HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do figurek w kształcie serca
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do figurek w kształcie serca pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: SILIKOMART256
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa SERCA 12x8 ml SCG 48 MY LOVE 22.148.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie 12 małych serc po 8 ml.
Indeks: PAVONI40
Marka: PAVONI ITALIA
ZEPPA SH02 PAVONI magnetyczna forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych w kształcie szpilki
Znasz historię kopciuszka? Czas zwrócić mu zagubiony pantofelek! Stwórz wyjątkową figurkę czekoladową w kształcie pantofelka z niezawodną formą magnetyczną z poliwęglanu.
Indeks: HANSBRUNNER144
Marka: HANS BRUNNER
HB-8080-PC DAMENHANDTASCHE MIT HERZ HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - damska torebka z sercem
Kolekcja form do tworzenia figurek czekoladowych w oryginalnych kształtach. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: PAVONI122
Marka: PAVONI ITALIA
Zestaw ORGANIC KT140 Formy Wielkanocne Jajka do czekolady Pavoni
Zestaw do czekoladowego Jajka na Wielkanoc
Indeks: PAVONI170
Marka: PAVONI ITALIA
Zestaw KT168 Form do Czekolady EGG THE WALL Wielkanoc Pavoni
Forma do jajka 3D 20 cm z termoplastycznego tworzywa.
Indeks: HANSBRUNNER141
Marka: HANS BRUNNER
HB-8030-PC MOLLIGES HUHN KATE HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - siedząca kurka
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER100
Marka: HANS BRUNNER
HB-8121-PC BRYLANTOWE SERCE HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do figurek w kształcie serca
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do figurek w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: HANSBRUNNER137
Marka: HANS BRUNNER
HB-8179-PC BRILLANT HASE POLLY HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - brylantowy królik
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORD116
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Jajka 40 cm HA15 CHOCOLADEVORM EI GLAD 402 MM CHOCOLATE WORLD - gładka połówka jajka
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Wyjątkowa forma z poliwęglanu do tworzenia dużych korpusów czekoladowych w kształcie połówki jajka o długości około 40 centymetrów. Cena dotyczy 1 połówki jajka.
Indeks: SILIKOMART578
Marka: SILIKOMART
KIT CHOCO GLOBE 25.449.87.0065 SILIKOMART zestaw form do tworzenia trójwymiarowych kreacji w kształcie kuli
Zestaw pozwala na stworzenie błyszczącej i spersonalizowanej polewy z temperowanej czekolady, która idealnie pasuje do ciasta tworzonego przy użyciu formy silikonowej.
Indeks: HANSBRUNNER147
Marka: HANS BRUNNER
HB-8086-PC HASE WILLI HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - królik
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ: