• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

CF0810 FORMA ZIARNA KAKAOWCA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady z wzorami ziarna kakaowca
  • CF0810 FORMA ZIARNA KAKAOWCA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady z wzorami ziarna kakaowca
  • CF0810 FORMA ZIARNA KAKAOWCA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady z wzorami ziarna kakaowca

CF0810 FORMA ZIARNA KAKAOWCA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady z wzorami ziarna kakaowca

CHOCOWORLD126
129,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:

  • Kształt: prostokątna tabliczka czekolady z nieregularnymi kawałkami z wzorami ziarna kakaowca
  • Wymiary formy: 275 mm x 175 mm x 24 mm (długość) x (szerokość) x (wysokość)
  • Wymiary porcji: 118 mm x 50 mm x 8 mm (długość) x (szerokość) x (wysokość)
  • Objętość porcji: 50 g (waga gotowej tabliczki czekoladowej)
  • Ilość porcji: 6 (tabliczki czekoladowe)
  • Materiał: poliwęglan (polycarbonate)
  • Kolor: matowy, transparentny
  • Kod produktu: CF0810

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

PROFIL CHOCOLATE WORLD NA INSTAGRAM

OBEJRZYJ FILMY INSTRUKTAŻOWE CHOCOLATE WORLD

NAJNOWSZY KATALOG FORM CHOCOLATE WORLD

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD126
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: HANSBRUNNER126

Marka: HANS BRUNNER

HB-9203-PC TAFELCHEN TIMBER HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - strukturalny wzór drewna

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: HANSBRUNNER111

Marka: HANS BRUNNER

HB-9137-S TAFEL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - małe kwadratowe tabliczki

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER130

Marka: HANS BRUNNER

HB-9207-PC TAFELCHEN SUNFLOWER HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do małych tabliczek czekolady - kwiat słonecznika

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER112

Marka: HANS BRUNNER

HB-9169-PC BRILLANT RIEGEL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do batonów czekoladowych - struktura diamentu

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych batonów czekoladowych. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE