• Obniżka
PC5060 Halloween Friends Pavoni Italia - forma do tabliczek czekolady - dynie - dł. 154 x szer. 77 x wys. 15 mm / poj. 100 g
  • oryginalna forma do halloween'owych tabliczek czekolady
  • oryginalna forma do halloween'owych tabliczek czekolady
  • PC5060 Halloween Friends Pavoni Italia - forma do tabliczek czekolady - dynie - dł. 154 x szer. 77 x wys. 15 mm / poj. 100 g

PC5060 Halloween Friends Pavoni Italia - forma do tabliczek czekolady - dynie - dł. 154 x szer. 77 x wys. 15 mm / poj. 100 g

PAVONI389

Forma do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady na Halloween. Dopracowany i nowoczesny wzór stworzony we współpracy z Fabrizio Fiorani. Sygnowana forma do tabliczek czekolady wykonana z wytrzymałego tworzywa.

113,00 zł
101,70 zł Zniżka 10%
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 113,00 zł

101,70 zł / 1 szt.

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 9

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Forma do tabliczek czekolady na Halloween:

Seria odważnych, oryginalnych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Wyjątkowo kreatywne wzory, które powstały w wyniku współpracy profesjonalistów i prawdziwych mistrzów cukiernictwa. Formy charakteryzuje wysoka jakość wykonania i odwzorowania kształtów. Wykonane zostały z nowoczesnego i odpornego tworzywa, które jest całkowicie bezpieczne w kontakcie z żywnością.

Formy do pracy z czekoladą wykonane z tritanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z tritanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Specyfikacja techniczna i warunki użytkowania form do czekolady:

Formy wykazują odporność na działanie kwasów mineralnych, tłuszczu, olejów oraz alkoholu. Charakteryzują się stabilnością w utrzymaniu kształtów i wymiarów pod wpływem działania wysokich i niskich temperatur, są odpowiednio twarde i elastyczne. Wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 40°C do (+) 120°C.

Producent zaleca ręczne czyszczenie form lub mycie w zmywarce przy użyciu delikatnych środków czyszczących. Do czyszczenia form nie należy stosować silnych detergentów, wystarczy klasyczny płyn do mycia naczyń i ciepła woda. Po każdym myciu formy należy dokładnie wytrzeć do sucha ściereczką wykonaną z mikrofibry. Taki proces czyszczenia zapewnia najlepsze wykorzystanie właściwości materiału podczas tworzenia wyrobów czekoladowych. Do czyszczenia nie należy używać ostrych gąbek, które mogą zarysować powierzchnię formy.

Form nie należy używać w kuchence mikrofalowej oraz chronić przed bezpośrednim kontaktem ze źródłem ciepła i otwartym ogniem.

Podstawowy sposób wypełniania form do czekolady:

- całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą, o właściwej temperaturze i płynności,

- czekoladę rozprowadzamy równomiernie po całej objętości wzoru, nadmiar czekolady zlewamy,

- pozostawiamy do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady,

- formę wypełniamy nadzieniem i ponownie zalewamy zatemperowaną czekoladą,

- pozostawiamy do zastygnięcia i ostrożnie wyjmujemy gotowe wyroby.

Zalety form do czekolady wykonanych z tritanu:

- trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

- odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

- zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

- równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

- możliwość kontrolowania wypełnienia formy, dzięki transparentnej barwie,

- łatwość wyjmowania kształtów z formy,

- możliwość ręcznego i maszynowego formowania.

Szczegóły i wymiary formy do tabliczek czekolady:

Nazwa handlowa PC5060 Halloween Friends
Numer katalogowy PC5060FR
Kształt tabliczki prostokąt
Wzór straszne dynie na Halloween
Projektant Fabrizio Fiorani
Materiał tritan
Wymiary formy dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary tabliczki dł. 154 x szer. 77 x wys. 15 mm
Objętość tabliczki 100 g
Ilość tabliczek na formę 3
Objętość formy 3 x 100 g = 300 g
Układ 1 x 3
Przeznaczenie profesjonalna forma do produkcji ręcznej i maszynowej
Zastosowanie klasyczne, dekorowane, nadziewane tabliczki czekolady
Rodzaj forma do odlewania wyrobów czekoladowych
Producent Pavoni Italia
Dystrybutor Sempre Group

Wybór odpowiedniej płynności czekolady:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

Proces temperowania czekolady:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

Produkcja wyrobów czekoladowych z nadzieniem:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Producent: Pavoni Italia

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: Wyprodukowano we Włoszech

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Wykonany z materiałów bezpiecznych w kontakcie z żywnością.

Dokładnie umyć przed pierwszym użyciem.

Szczegóły produktu
PAVONI389
9 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT67

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg ORANGE CALLETS™ ORANGE-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym

favorite_border favorite

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym o nietuzinkowej i wyrazistej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 238,00 zł

95,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT100

Marka: CALLEBAUT

1 kg ORANGE CALLETS™ ORANGE-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym

favorite_border favorite

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym o nietuzinkowej i wyrazistej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 114,00 zł

114,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SILIKOMART226

Marka: SILIKOMART

BLOOM 120 Silikomart - 36.254.87.0065 - forma silikonowa dynia - śr. 68 x wys. 52 mm / poj. 120 ml x 6 porcji

favorite_border favorite

Halloween'owa forma silikonowa do deserów w kształcie Dyni! Nowoczesna forma silikonowa do trójwymiarowych monoporcji, wypieków i deserów mrożonych. Oryginalny wzór i dopracowany kształt! Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz. Bloom od Silikomart to trójwymiarowa...

Cena 113,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOWORLD102

Marka: CHOCOLATE WORLD

Trapezowa szpachla cukiernicza z uchwytem z tworzywa - dł. 24 x szer. 18 cm - nr. kat. M1185 Chocolate World

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.

Cena 169,00 zł

169,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: THERMOHAUSER120

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa skrobka cukiernicza - trapez - z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 19 x szer. 14.5 cm - nr. kat. 68635 Thermohauser

favorite_border favorite

Solidnie wykonana skrobka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 54,00 zł

54,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOWORLD120

Marka: CHOCOLATE WORLD

1520CW FORMA DYNIA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie dyni

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 117,50 zł

117,50 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI354

Marka: PAVONI ITALIA

200 g GREEN APPLE LB01SB COCOLART PAVONI jasnozielony barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 221,00 zł

110,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI355

Marka: PAVONI ITALIA

200 g GREEN LB02SB COCOLART PAVONI zielony barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 221,00 zł

110,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI350

Marka: PAVONI ITALIA

200 g RED LB10SB COCOLART PAVONI czerwony barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 221,00 zł

110,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI356

Marka: PAVONI ITALIA

200 g ORANGE LB06SB COCOLART PAVONI pomarańczowy barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI357

Marka: PAVONI ITALIA

200 g BLACK LB07SB COCOLART PAVONI czarny barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 221,00 zł

110,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LUBECA133

Marka: LUBECA

op. 5 kg Ciemna czekolada o zaw. 55% kakao - Ivory Coast Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 721

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o niskiej płynności. Idealna jako baza do ganache, musów i kremów oraz jako dodatek do wypieków. Nadaje deserom intensywny smak i pozwala uzyskać zwartą i aksamitną konsystencję.

Cena 525,00 zł

105,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA134

Marka: LUBECA

op. 5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 727

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 590,00 zł

118,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA135

Marka: LUBECA

op. 5 kg Biała czekolada o zaw. 33% kakao - Lubeca - czekolada cukiernicza w kaletkach - nr. kat. 776

favorite_border favorite

Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w tłuszczu, co pozwala na tworzenie kolorowych pralin i dekoracji czekoladowych.

Cena 500,00 zł

100,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA136

Marka: LUBECA

op. 5 kg Mleczna czekolada o zaw. 35% kakao - Ivory Coast Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 771

favorite_border favorite

Zrównoważona mleczna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o optymalnej płynności i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.

Cena 550,00 zł

110,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SILIKOMART263

Marka: SILIKOMART

SCG47 Choco Flame Silikomart - forma silikonowa do domowych czekoladek - stożek - śr. 27 mm / poj. 8 ml x 15 czekoladek

favorite_border favorite

Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Choco Flame, to foremka silikonowa do domowych pralin o pojemności 8 ml. Foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 15 stożkowych czekoladek o wymiarach śr. 27 mm x wys. 28 mm.

Cena 55,00 zł
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PAVONI386

Marka: PAVONI ITALIA

PC5058 Xmas Spirit Pavoni Italia - forma do tabliczek czekolady - bombki - dł. 154 x szer. 77 x wys. 15 mm / poj. 100 g

favorite_border favorite

Forma do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady na Boże Narodzenie. Dopracowany i nowoczesny wzór stworzony we współpracy z Fabrizio Fiorani. Sygnowana forma do tabliczek czekolady wykonana z wytrzymałego tworzywa.

Cena 101,70 zł Cena podstawowa 113,00 zł

101,70 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD131

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1114 EASTER ANIMALS CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do wielkanocnych czekoladek

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 105,00 zł

105,00 zł / 1 szt.

Indeks: SILIKOMART63

Marka: SILIKOMART

SCG33 Choco Keys Silikomart - forma silikonowa do walentynkowych czekoladek - klucze w sześciu wzorach

favorite_border favorite

Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Choco Keys, to foremka silikonowa do walentynkowych czekoladek w kształcie kluczy. Foremka pozwala na przygotowanie czekoladek w sześciu wzorach i rozmiarach.

Cena 47,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU