• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

wyjątkowo chrupiące i pyszne prażone i kruszone ziarno kakao
  • wyjątkowo chrupiące i pyszne prażone i kruszone ziarno kakao
  • wyjątkowo chrupiące i pyszne prażone i kruszone ziarno kakao

800 g COCOA NIBS NIBS-S502-X47 CALLEBAUT 100% prażone i kruszone ziarno kakao

CALLEBAUT66

Prażone i kruszone ziarno kakao o intensywnym smaku i wyjątkowo chrupiącej konsystencji. Doskonale sprawdzi się do dekorowania, wzbogacania smaku, nadawania tekstury oraz zapiekania.

107,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

COCOA NIBS - to dusza i serce ziarna kakaowego - wyjątkowo chrupiące i pyszne - dzięki procesowi prażenia. Nibsy kakaowe to czysta esencja smaku kakao - po uprażenia pełnych ziaren zostają one połamane. W procesie dokładnego przesiewania oddzielone zostają wszystkie łuski pozostawiając czysty surowiec - kruszone ziarno kakao. Intensywny smak prażonego ziarna kakaowego i wyjątkowo chrupiąca tekstura doskonale nadaje się do nadawania tekstury różnego rodzaju wyrobom (wypiekom, deserom oraz wytrawnym daniom). Posypane na świeżo oblewane produkty wzmacniają smak czekolady, po dodaniu do karmelu pozwalają na uzyskanie zaskakującego nugatu. Idealnie komponują się w połączniu z czekoladowo-orzechową masą do pralin - wzmacniając smak oraz urozmaicając teksturę wyrobów. Kruszone ziarno kakao można również zapiekać w rogalikach, ciastach i ciasteczkach oraz używać bezpośrednio do dekoracji deserów, lodów czy napojów (odradza się łączenie kruszonego ziarna kakao z kremami oraz ganache - ziarno ma tendencje do wchłaniania wody, co może negatywnie wpłynąć na jego chrupiącą teksturę). Cocoa Nibs - charakteryzuje się intensywnym smakiem prażonego ziarna kakaowego oraz wyjątkowo chrupiącą konsystencją.

Składniki: 100% prażone i kruszone ziarno kakao.

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO
ciastka, desery, wypieki, produkty piekarnicze (chleb, brioszki), grona czekoladowe, pasta czekoladowa, napoje, lody i sorbety dekorowanie i nadawanie tekstury
GASTRONOMIA
potrawy z mięsa, ryb i warzyw nadawanie tekstury

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2516/601 kJ/kcal
Tłuszcz 54.5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 32.8 g
Węglowodany 5.5 g
w tym cukry 0.3 g
Białko  11.7 g
Sól 0.02 g

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z COCOA NIBS:

 

KREM CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWY

CHRUPIĄCY TOST KAKAOWY

BROWNIE Z DUSZONYMI GRUSZKAMI

COCOA NIBS CALLEBAUT (2).png

Szczegóły produktu
CALLEBAUT66
10 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
NIBS-S502-X47
NAZWA HANDLOWA
COCOA NIBS 100%
MASA NETTO
800 g (0.8 kg)
OPAKOWANIE
TORBA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
3.2 kg (4 x 0.8 kg) KARTON
RODZAJ
PRAŻONE I KRUSZONE ZIARNO KAKAO
KSZTAŁT
NIEREGULARNY
SMAK
INTENSYWNY | PRAŻONE ZIARNO KAKAO
BARWA
CIEMNA | INTENSYWNA | BRĄZOWA
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
DEKOROWANIE | NADAWANIE SMAKU I TEKSTURY
ZAWARTOŚĆ KAKAO
100%
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT64

Marka: CALLEBAUT

op. 600 g MYCRYO NCB-HD706-E0-W44 CALLEBAUT czyste masło kakaowe w postaci bardzo drobnego proszku

Wyjątkowy produkt - masło kakaowe w postaci bardzo drobnego proszku o neutralnym smaku i aromacie. Pozwala na odpowiednie przeprowadzenie procesu temperowania czekolady. Stosowany do tworzenia marynat z dodatkiem przypraw i ziół oraz do przyrządzania potraw - smażenia, pieczenia czy grillowania.

Cena 95,70 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
8 innych produktów w tej samej kategorii: