- Nowy
Indeks: STALGAST42
Marka: MONIN
Odbijak krążków kawowych 1/4 GN z kasetą
Odbijak do kolby w drewnianej obudowie.
Kawa ziarnista - 70% Arabica i 30% Robusta - o pełnym i trwałym smaku z nutami czekolady, przypraw i goździków oraz wyczuwalnymi nutami tostowymi. Przeznaczona do użytku profesjonalnego oraz na użytek domowy.
TRUCILLO CREMA BAR 70% ARABICA 30% ROBUSTA INTENSE AND EMBRACING - KAWA ZIARNISTA - DO EKSPRESU CIŚNIENIOWEGO, EKSPRESÓW AUTOMATYCZNYCH, EKSPRESU PRZELEWOWEGO ORAZ PARZENIA W KAWIARCE.
Kawa ziarnista o pełnym i trwałym smaku. Mieszanka wyselekcjonowanych ziaren Arabica i Robusta pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej, Afryki oraz Azji. Aromat z nutami czekolady, przypraw, goździków oraz wyczuwalnymi nutami tostowymi.
"Mieszanka najlepszych ziaren Arabiki i Robusty o aksamitnym i pełnym smaku. Kawa z nutami czekolady i tostowego chleba, o intensywnym zapachu i zwartej, orzechowo-brązowej kremie. Aromatyczna kawa o pełnym i trwałym smaku."
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
NAZWA HANDLOWA | CREMA BAR INTENSE AND EMBRACING |
PRODUCENT | TRUCILLO |
ZIARNO | 70% ARABICA 30% ROBUSTA |
POCHODZENIE ZIARNA | AMERYKA ŚRODKOWA I POŁUDNIOWA, AZJA, AFRYKA |
PROFIL SMAKOWY | CZEKOLADA, PRZYPRAWY, GOŹDZIKI, NUTY TOSTOWE |
PALENIE | 4/5 |
AROMAT | 4/5 |
BODY | 5/5 |
SMAK | PEŁNY I TRWAŁY |
FORMA | KAWA ZIARNISTA |
MASA NETTO | 1 KG |
PRZEZNACZENIE | EKSPRES CIŚNIENIOWY, EKSPRES PRZELEWOWY, KAWIARKA |
OPAKOWANIE | WOREK (PET/AL/PE) Z WENTYLEM |
Parametry idealnego espresso:
- dozowanie: 7-9 g
- czas ekstrakcji: 25-30 sekund
- ciśnienie: 9 barów
- temperatura wody: 92-96°C
- ilość naparu: 25-30 ml
- temperatura filiżanki: 67°C
Metody parzenia:
- ekspres kolbowy,
- ekspres automatyczny,
- ekspres przelewowy,
- kawiarka.
Opakowanie: worek z wentylem umożliwiającym prawidłową wymianę gazów (świeżo palona kawa uwalnia dwutlenek węgla) i blokuje dostęp powietrza.
Data palenia kawy znajduje się na opakowaniu, kawę należy spożyć do 24 miesięcy od daty palenia, jednak najlepiej smakuje do 3 miesięcy od daty palenia, ponieważ zachowuje w pełni swój smak i aromat.
Warunki przechowywania: kawę po otwarciu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed działaniem wilgoci i obcych zapachów.
Indeks: STALGAST42
Marka: MONIN
Odbijak do kolby w drewnianej obudowie.
Indeks: JOEFREX01
Marka: MONIN
Podkładka silikonowa pod Tamper.
Indeks: JOEFREX02
Marka: MONIN
Podkładka silikonowa pod Tamper.
Indeks: TRUCILLO04
Marka: TRUCILLO
Kawa ziarnista - 50% Arabica i 50% Robusta - o mocnym i bogatym smaku z nutami kakao, gorzkiej czekolady, suszonych owoców i przypraw korzennych oraz wyczuwalnymi nutami tostowymi. Przeznaczona do użytku profesjonalnego oraz na użytek domowy.
Indeks: TRUCILLO02
Marka: TRUCILLO
Kawa ziarnista - 80% Arabica i 20% Robusta - o pełnym i energetyzującym smaku z nutami czekolady, orzechów laskowych, suszonych owoców i prażonych migdałów oraz wyczuwalnymi nutami tostowymi. Przeznaczona do użytku profesjonalnego oraz na użytek domowy.
Indeks: PERNIGOTTI190
Marka: PERNIGOTTI
Kawa rozpuszczalna (100% Arabica) w postaci łatwo rozpuszczalnego granulatu. Przeznaczona do stosowania podczas produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: TRUCILLO01
Marka: TRUCILLO
Kawa ziarnista - 100% Arabica - o słodkim i wyrafinowanym smaku z nutami kwiatów i owoców. Przeznaczona do użytku profesjonalnego oraz na użytek domowy.