TRUCILLO CREMA BAR 70% ARABICA 30% ROBUSTA INTENSE AND EMBRACING - KAWA ZIARNISTA - DO EKSPRESU CIŚNIENIOWEGO, EKSPRESÓW AUTOMATYCZNYCH, EKSPRESU PRZELEWOWEGO ORAZ PARZENIA W KAWIARCE.
Kawa ziarnista o pełnym i trwałym smaku. Mieszanka wyselekcjonowanych ziaren Arabica i Robusta pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej, Afryki oraz Azji. Aromat z nutami czekolady, przypraw, goździków oraz wyczuwalnymi nutami tostowymi.
"Mieszanka najlepszych ziaren Arabiki i Robusty o aksamitnym i pełnym smaku. Kawa z nutami czekolady i tostowego chleba, o intensywnym zapachu i zwartej, orzechowo-brązowej kremie. Aromatyczna kawa o pełnym i trwałym smaku."

| CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
| NAZWA HANDLOWA |
CREMA BAR INTENSE AND EMBRACING |
| PRODUCENT |
TRUCILLO |
| ZIARNO |
70% ARABICA 30% ROBUSTA |
| POCHODZENIE ZIARNA |
AMERYKA ŚRODKOWA I POŁUDNIOWA, AZJA, AFRYKA |
| PROFIL SMAKOWY |
CZEKOLADA, PRZYPRAWY, GOŹDZIKI, NUTY TOSTOWE |
| PALENIE |
4/5 |
| AROMAT |
4/5 |
| BODY |
5/5 |
| SMAK |
PEŁNY I TRWAŁY |
| FORMA |
KAWA ZIARNISTA |
| MASA NETTO |
1 KG |
| PRZEZNACZENIE |
EKSPRES CIŚNIENIOWY, EKSPRES PRZELEWOWY, KAWIARKA |
| OPAKOWANIE |
WOREK (PET/AL/PE) Z WENTYLEM |

Parametry idealnego espresso:
- dozowanie: 7-9 g
- czas ekstrakcji: 25-30 sekund
- ciśnienie: 9 barów
- temperatura wody: 92-96°C
- ilość naparu: 25-30 ml
- temperatura filiżanki: 67°C

Metody parzenia:
- ekspres kolbowy,
- ekspres automatyczny,
- ekspres przelewowy,
- kawiarka.

Opakowanie: worek z wentylem umożliwiającym prawidłową wymianę gazów (świeżo palona kawa uwalnia dwutlenek węgla) i blokuje dostęp powietrza.
Data palenia kawy znajduje się na opakowaniu, kawę należy spożyć do 24 miesięcy od daty palenia, jednak najlepiej smakuje do 3 miesięcy od daty palenia, ponieważ zachowuje w pełni swój smak i aromat.
Warunki przechowywania: kawę po otwarciu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed działaniem wilgoci i obcych zapachów.



