400 g PURE COCOA BUTTER K-200 FOOD COLOURS - czysty tłuszcz kakaowy w kawałku do porcjowania

Indeks: FOODCOLOURS298
Marka:

Lubisz czekoladę? Spróbuj swoich sił i stwórz autorski rodzaj czekolady - masło kakaowe, to niezbędny składnik do przygotowania własnej tabliczki czekolady...

55,00 zł (23% VAT)
137,50 zł / 1 kg

44,72 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Pure Cocoa Butter od Food Colours - to tłuszcz kakaowy (masło kakaowe). Stosowane jest do produkcji czekolady - małe opakowanie doskonale sprawdzi w domowej cukierni. Tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) stosowane jest również jako dodatek podczas tworzenia cienkich korpusów czekoladowych. Stanowi również doskonałą bazę do rozpuszczania barwników spożywczych w celu zabarwienia czekolady. Dodatek masła kakaowego do czekolady pozwala zwiększyć jej płynność, a co za tym idzie wpływa na możliwości jej wykorzystania.

Dodatek masła kakaowego do czekolady pozwala nadać jej status kuwertury czekoladowej. Wysoka zawartość masła kakaowego w czekoladzie zapewnia wyrobom czekoladowym odpowiednią chrupkość oraz pozwala uzyskać błyszczącą powierzchnię. Czekolada z dodatkiem masła kakaowego doskonale sprawdzi się do tworzenia pralin, batonów, tabliczek i figurek czekoladowych, dekoracji czy polew. Należy jednak pamiętać, że stosowanie czekolady z dodatkiem masła kakaowego wymaga jej odpowiedniego zatemperowania.

Tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) najlepiej upłynniać w kąpieli wodnej w temperaturze 30-33°C.

Składniki: tłuszcz kakaowy (masło kakaowe).

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów.

 

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
K-200
NAZWA HANDLOWA
PURE COCOA BUTTER
MASA NETTO
400 g
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZYSTY TŁUSZCZ KAKAOWY (MASŁO KAKAOWE)
FORMA
W KAWAŁKU
KONSYSTENCJA
STAŁA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W TEMPERATURZE 30-33°C
PRZEZNACZENIE
PRODUKT GOTOWY DO UŻYCIA
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA CZEKOLADY | UPŁYNNIANIE CZEKOLADY
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
100 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU