• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

  • Nowy
mocna i elastyczna masa cukrowa do modelowania przestrzennego i płaskiego w kolorze jasnoróżowym
  • mocna i elastyczna masa cukrowa do modelowania przestrzennego i płaskiego w kolorze jasnoróżowym

op. 1 kg RÓŻOWA MASA CUKROWA DO MODELOWANIA SARACINO mocna i elastyczna masa do modelowania figurek i koronek

SARACINO13

Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.

52,50 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

WIĘCEJ INFORMACJI ZNAJDZIESZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU!

Profesjonalna masa cukrowa przeznaczona do modelowania figurek, ozdób oraz drobnych elementów. Jest bardzo plastyczna dzięki czemu dobrze sprawdza się podczas wykonywania nawet najdrobniejszych detali. Uplastycznia się pod wpływem ciepła rąk podczas jej wyrabiania. Do rozwałkowywania masy zaleca się stosowanie skrobi ziemniaczanej do posypywania. Masa cukrowa zawiera w swoim składzie masło kakaowe, co nadaje jej wyjątkową elastyczność przy jednoczesnym zachowaniu struktury. Nie wymaga dodatku CMC. Masę można w łatwy sposób łączyć z barwnikami o konsystencji żelowej oraz barwnikami proszku.

Składniki: cukier (42%), mąka ziemniaczana, syrop glukozowy, masło kakaowe, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza (E466), aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), barwnik: czerwień allura (E129); produkt może zawierać jaja, orzechy arachidowe, soję, migdały, orzechy laskowe, pistacje, mleko.

Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (optymalna temperatura przechowywania 15-20°C, optymalna wilgotność względna 40-50%); masę cukrową najlepiej przechowywać szczelnie zawiniętą w folię spożywczą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1700/403 kJ/kcal
Tłuszcz 9.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.5 g
Węglowodany 80.0 g
w tym cukry 53.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.08 g

Szczegóły produktu
SARACINO13
4 Przedmioty

Opis

MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
FOLIOWE OPAKOWANIE OCHRONNE
RODZAJ
MASA CUKROWA DO MODELOWANIA
KOLOR
JASNY RÓŻOWY
PRZEZNACZENIE
DO MODELOWANIA PŁASKIEGO I PRZESTRZENNEGO
ZASTOSOWANIE
DO DEKORACJI CUKIERNICZYCH
APLIKACJE
FIGURKI | KORONKI | KWIATY
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii: