jasna zielona masa cukrowa do modelowania figurek i ozdób na tort
  • biała masa cukrowa do modelowania figurek i ozdób na tort
  • biała masa cukrowa do modelowania figurek i ozdób na tort
  • biała masa cukrowa do modelowania figurek i ozdób na tort
  • jasna zielona masa cukrowa do modelowania figurek i ozdób na tort
  • Laped - profesjonalna masa cukrowa do modelowania - cukieteria.pl
  • Laped - profesjonalna masa cukrowa do modelowania - cukieteria.pl
  • Laped - profesjonalna masa cukrowa do modelowania - cukieteria.pl
  • Laped - profesjonalna masa cukrowa do modelowania - cukieteria.pl
  • Laped - profesjonalna masa cukrowa do modelowania - cukieteria.pl
  • Laped - profesjonalna masa cukrowa do modelowania - cukieteria.pl

op. 1 kg Jasnozielona masa cukrowa do modelowania figurek i ozdób - Model Paste - Laped

LAPED22

Laped Model Paste ➜ masa cukrowa do modelowania dekoracji na tort - stworzona dla prawdziwych artystów i profesjonalistów!

✔ Masa cukrowa do modelowania figurek.

✔ Masa cukrowa do modelowania kwiatów.

✔ Masa cukrowa do modelowania ozdób.

✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
5 43,70 zł Do 11,50 zł
46,00 zł
Brutto

46,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Masa cukrowa do modelowania figurek, kwiatów i dekoracji - dla profesjonalistów i artystów!

Laped Model Paste - masa cukrowa dla prawdziwych cukrowych artystów! Stworzona we współpracy z profesjonalistami!

Gotowa do użycia masa cukrowa do modelowania płaskich i przestrzennych dekoracji. Idealna do tworzenia ozdobnych kwiatów, liści, figurek, napisów i czego tylko zamarzysz! Masa cukrowa jest bardzo plastyczna, dzięki czemu sprawdza się podczas wykonywania najdrobniejszych detali. Uplastycznia się pod wpływem ciepła rąk podczas wyrabiania. Masę cukrową można uplastycznić podgrzewając przez kilka sekund w kuchence mikrofalowej.

Masa cukrowa do modelowania zawiera masło kakaowe, co nadaje jej wyjątkową elastyczność przy jednoczesnym zachowaniu struktury wykonywanych dekoracji. Masa cukrowa z dodatkiem masła kakaowego charakteryzuje się krótkim czasem schnięcia. Pozwala w łatwy sposób łączyć ze sobą poszczególne elementy dekoracji. Nie wymaga dodatku CMC!

Model Paste dostępna jest w różnych wersjach kolorystycznych! Biała masa cukrowa Model Paste doskonale łączy się z barwnikami spożywczymi o konsystencji żelowej oraz barwnikami w proszkuMożesz w łatwy sposób uzyskać kolor jakiego tylko potrzebujesz! Gotowe dekoracje cukrowe można również barwić przy użyciu barwników w sprayu, farbek spożywczych lub nanosząc barwniki w proszku za pomocą pędzelka! Masę cukrową do modelowania można łączyć z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w wodzie oraz barwnikami rozpuszczalnymi w tłuszczu. Do rozwałkowywania masy cukrowej zaleca się stosowanie skrobi ziemniaczanej do podsypywania.

W celu zachowania wyjątkowych właściwości masy cukrowej do modelowania po otwarciu należy przechowywać ją w warunkach chłodniczych (w lodówce). Produkt należy szczelnie owinąć folią spożywczą lub umieścić w hermetycznym pojemniku.

Zielona masa cukrowa Laped do modelowania słodkich dzieł sztuki!

Zastosowanie: 

- do ręcznego modelowania płaskich i trójwymiarowych dekoracji (figurek, kwiatów, ozdób),

- do formowania dekoracji przy użyciu form silikonowych,

- do odciskania ozdób z szablonów.

Sposób użycia:

- przed użyciem masę cukrową do modelowania należy rozrobić w dłoniach w celu uplastycznienia,

- masę cukrową można również podgrzewać przez kilka sekund w kuchence mikrofalowej,

- gotowe dekoracje można przechowywać w temperaturze pokojowej lub w warunkach chłodniczych,

- maksymalna temperatura przechowywania gotowych ozdób to 25°C,

- dekoracje wykonane z masy cukrowej Model Paste nadają się do mrożenia!

Warunki przechowywania: masę cukrową w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; trzymać z dala od źródeł ciepła (działanie ciepła wywiera niekorzystny wpływ na masło kakaowe zawarte w produkcie); maksymalna temperatura przechowywania to 25-30°C. Po otwarciu masę cukrową należy szczelnie owinąć w folię spożywczą i przechowywać w warunkach chłodniczych; chronić produkt przed działaniem obcych zapachów.

Składniki i alergeny: cukier, syrop glukozowy, masło kakaowe, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), barwniki: kurkumina (E100), koszenila (E120), błękit brylantowy FCF (E133); produkt może zawierać śladowe ilości orzechów i olejów orzechowych (arachidowych, laskowych, włoskich, migdałów, pistacji), soi i sezamu.

LAPED MODEL PASTE - CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
RODZAJ MASA CUKROWA DO MODELOWANIA
KOLOR JASNY ZIELONY / ZIELONE JABŁKO
MASA NETTO 1.0 KG
OPAKOWANIE FOLIOWE OPAKOWANIE ZABEZPIECZAJĄCE
OPAKOWANIE ZBIORCZE  5 X 1 KG  - KARTON
MARKA LAPED
ZASTOSOWANIE DO MODELOWANIA PRZESTRZENNEGO I PŁASKIEGO
PRZEZNACZENIE PRODUKT GOTOWY DO UŻYCIA
APLIKACJE FIGURKI, KWIATY, OZDOBY, DEKORACJE
PRZECHOWYWANIE PO OTWARCIU PRZECHOWYWAĆ W LODÓWCE

Przy zakupie 5 opakowań masy cukrowej otrzymujesz rabat 5%!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1981/478 kJ/kcal
Tłuszcz 22.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 13.3 g
Węglowodany  69.8 g
w tym cukry 51.9 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

Paleta kolorów Laped Model Paste:

Szczegóły produktu
LAPED22
4 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: MODECOR973

Marka: MODECOR

1kg SUGAR PASTE POP GREEN GRASS 25474 MODECOR zielona masa cukrowa bezglutenowa

favorite_border favorite

Seria uniwersalnych w zastosowaniu mas cukrowych w pięknych kolorach, które pozwolą na tworzenie wyjątkowych dekoracji Twoich tortów oraz innych wypieków.

Cena 35,00 zł

35,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: TESCOMA111

Marka: TESCOMA

3 szt. AKCESORIA DO DEKORACJI 630568 TESCOMA zestaw narzędzi do tworzenia dekoracji z mas cukierniczych

favorite_border favorite

Uniwersalny zestaw do tworzenia dekoracji z różnego rodzaju mas cukierniczych. Idealnie sprawdzi się do masy cukrowej oraz marcepanu. W skład zestawu wchodzą trzy dwustronne narzędzia wykonane z plastiku całkowicie bezpiecznego w kontakcie z żywnością.

Cena 38,00 zł

12,67 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SARACINO09

Marka: SARACINO

op. 250 g ZIELONA MASA CUKROWA DO MODELOWANIA SARACINO mocna i elastyczna masa do modelowania figurek i koronek

favorite_border favorite

Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.

Cena 19,80 zł

7,92 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PODKŁADYCUK52

Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE

1 szt. KOKARDKI 16 WZORÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji

favorite_border favorite

Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.

Cena 14,50 zł

14,50 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: KSIĄŻKI16

Książka - Sugar Wonderland Spring - Jowita Woszczyńska

favorite_border favorite

W tej książce znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć prawdziwe dzieła sztuki cukierniczej. Książka podzielona jest na cztery główne rozdziały, każdy z nich skupia się na innej tematyce.

Cena 250,00 zł
Więcej
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: LAPED18

Marka: LAPED

op. 1 kg Liliowa masa cukrowa do modelowania figurek i ozdób - Model Paste - Laped

favorite_border favorite

Laped Model Paste ➜ masa cukrowa do modelowania dekoracji na tort - stworzona dla prawdziwych artystów i profesjonalistów! ✔ Masa cukrowa do modelowania figurek. ✔ Masa cukrowa do modelowania kwiatów. ✔ Masa cukrowa do modelowania ozdób. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

Cena 46,00 zł

46,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BARIMA91

Marka: BARBARA LUIJCKX

3 kg CZEKOLADA BIAŁA 29% CHB28XXB3 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady

favorite_border favorite

Biała czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.

Cena 294,00 zł

98,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LAPED02

Marka: LAPED

op. 1 kg Biała masa cukrowa do modelowania figurek i ozdób - Model Paste - Laped

favorite_border favorite

Laped Model Paste ➜ masa cukrowa do modelowania dekoracji na tort - stworzona dla prawdziwych artystów i profesjonalistów! ✔ Masa cukrowa do modelowania figurek. ✔ Masa cukrowa do modelowania kwiatów. ✔ Masa cukrowa do modelowania ozdób. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

Cena 43,00 zł

43,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT64

Marka: CALLEBAUT

op. 600 g MYCRYO NCB-HD706-E0-W44 CALLEBAUT czysty tłuszcz kakaowy w postaci bardzo drobnego proszku

favorite_border favorite

Wyjątkowy produkt - tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) w postaci bardzo drobnego proszku o neutralnym smaku i aromacie. Pozwala na odpowiednie przeprowadzenie procesu temperowania czekolady. Stosowany do tworzenia marynat z dodatkiem przypraw i ziół oraz do przyrządzania potraw - smażenia, pieczenia czy grillowania.

Cena 186,00 zł

310,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU