- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
- AKCESORIA CUKIERNICZE
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY CUKROWEJ I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- POZOSTAŁY DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- TERMOMETRY I MIERNIKI GASTRONOMICZNE
- SYFONY I AKCESORIA
- ROBOT COUPE
- BLENDERY VITAMIX
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- GOFROWNICE I AKCESORIA DO GOFRÓW
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
Laped Model Paste ➜ masa cukrowa do modelowania dekoracji na tort - stworzona dla prawdziwych artystów i profesjonalistów!
✔ Masa cukrowa do modelowania figurek.
✔ Masa cukrowa do modelowania kwiatów.
✔ Masa cukrowa do modelowania ozdób.
✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!
Masa cukrowa do modelowania figurek, kwiatów i dekoracji - dla profesjonalistów i artystów!
Laped Model Paste - masa cukrowa dla prawdziwych cukrowych artystów! Stworzona we współpracy z profesjonalistami!
Gotowa do użycia masa cukrowa do modelowania płaskich i przestrzennych dekoracji. Idealna do tworzenia ozdobnych kwiatów, liści, figurek, napisów i czego tylko zamarzysz! Masa cukrowa jest bardzo plastyczna, dzięki czemu sprawdza się podczas wykonywania najdrobniejszych detali. Uplastycznia się pod wpływem ciepła rąk podczas wyrabiania. Masę cukrową można uplastycznić podgrzewając przez kilka sekund w kuchence mikrofalowej.
Masa cukrowa do modelowania zawiera masło kakaowe, co nadaje jej wyjątkową elastyczność przy jednoczesnym zachowaniu struktury wykonywanych dekoracji. Masa cukrowa z dodatkiem masła kakaowego charakteryzuje się krótkim czasem schnięcia. Pozwala w łatwy sposób łączyć ze sobą poszczególne elementy dekoracji. Nie wymaga dodatku CMC!
Model Paste dostępna jest w różnych wersjach kolorystycznych! Biała masa cukrowa Model Paste doskonale łączy się z barwnikami spożywczymi o konsystencji żelowej oraz barwnikami w proszku. Możesz w łatwy sposób uzyskać kolor jakiego tylko potrzebujesz! Gotowe dekoracje cukrowe można również barwić przy użyciu barwników w sprayu, farbek spożywczych lub nanosząc barwniki w proszku za pomocą pędzelka! Masę cukrową do modelowania można łączyć z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w wodzie oraz barwnikami rozpuszczalnymi w tłuszczu. Do rozwałkowywania masy cukrowej zaleca się stosowanie skrobi ziemniaczanej do podsypywania.
W celu zachowania wyjątkowych właściwości masy cukrowej do modelowania po otwarciu należy przechowywać ją w warunkach chłodniczych (w lodówce). Produkt należy szczelnie owinąć folią spożywczą lub umieścić w hermetycznym pojemniku.
Błękitna masa cukrowa Laped do modelowania słodkich dzieł sztuki!
Zastosowanie:
- do ręcznego modelowania płaskich i trójwymiarowych dekoracji (figurek, kwiatów, ozdób),
- do formowania dekoracji przy użyciu form silikonowych,
- do odciskania ozdób z szablonów.
Sposób użycia:
- przed użyciem masę cukrową do modelowania należy rozrobić w dłoniach w celu uplastycznienia,
- masę cukrową można również podgrzewać przez kilka sekund w kuchence mikrofalowej,
- gotowe dekoracje można przechowywać w temperaturze pokojowej lub w warunkach chłodniczych,
- maksymalna temperatura przechowywania gotowych ozdób to 25°C,
- dekoracje wykonane z masy cukrowej Model Paste nadają się do mrożenia!
Warunki przechowywania: masę cukrową w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; trzymać z dala od źródeł ciepła (działanie ciepła wywiera niekorzystny wpływ na masło kakaowe zawarte w produkcie); maksymalna temperatura przechowywania to 25-30°C. Po otwarciu masę cukrową należy szczelnie owinąć w folię spożywczą i przechowywać w warunkach chłodniczych; chronić produkt przed działaniem obcych zapachów.
Składniki i alergeny: cukier, syrop glukozowy, masło kakaowe, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), barwnik: błękit brylantowy FCF (E133); produkt może zawierać śladowe ilości orzechów i olejów orzechowych (arachidowych, laskowych, włoskich, migdałów, pistacji), soi i sezamu.
LAPED MODEL PASTE - CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
RODZAJ | MASA CUKROWA DO MODELOWANIA |
KOLOR | BŁĘKITNY / JASNY NIEBIESKI |
MASA NETTO | 1.0 KG |
OPAKOWANIE | FOLIOWE OPAKOWANIE ZABEZPIECZAJĄCE |
OPAKOWANIE ZBIORCZE | 5 X 1 KG - KARTON |
MARKA | LAPED |
ZASTOSOWANIE | DO MODELOWANIA PRZESTRZENNEGO I PŁASKIEGO |
PRZEZNACZENIE | PRODUKT GOTOWY DO UŻYCIA |
APLIKACJE | FIGURKI, KWIATY, OZDOBY, DEKORACJE |
PRZECHOWYWANIE | PO OTWARCIU PRZECHOWYWAĆ W LODÓWCE |
Przy zakupie 5 opakowań masy cukrowej otrzymujesz rabat 5%!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1982/478 kJ/kcal |
Tłuszcz | 22.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 13.4 g |
Węglowodany | 69.4 g |
w tym cukry | 51.7 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.0 g |
Paleta kolorów Laped Model Paste:
32,40 zł / 1 kg
Indeks: MODECOR880
Marka: MODECOR
1kg SUGAR PASTE POP CANDY LIGHT BLUE 25469 MODECOR błękitna masa cukrowa bezglutenowa
Seria uniwersalnych w zastosowaniu mas cukrowych w pięknych kolorach, które pozwolą na tworzenie wyjątkowych dekoracji Twoich tortów oraz innych wypieków.
34,00 zł / 1 kg
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
6 szt. PĘDZELKI NATURALNE 5050487 SWEET DECOR zestaw pędzelków do dekoracji z naturalnego włosia
5,00 zł / 1 szt.
Indeks: TESCOMA111
Marka: TESCOMA
3 szt. AKCESORIA DO DEKORACJI 630568 TESCOMA zestaw narzędzi do tworzenia dekoracji z mas cukierniczych
Uniwersalny zestaw do tworzenia dekoracji z różnego rodzaju mas cukierniczych. Idealnie sprawdzi się do masy cukrowej oraz marcepanu. W skład zestawu wchodzą trzy dwustronne narzędzia wykonane z plastiku całkowicie bezpiecznego w kontakcie z żywnością.
12,67 zł / 1 szt.
Indeks: PODKŁADYCUK26
PATERA OBROTOWA ∅ 305 x h 130 mm aluminiowa patera na nóżce z możliwością regulacji obracania
Elegancka i bardzo praktyczna - patera obrotowa na nóżce wykonana z aluminium >>> do dekorowania tortów i ekspozycji wypieków.
Indeks: SWEETDECOR281
Marka: SWEET DECOR
1 szt. LUDZIK LEGO 2 WZORY 50214035 SWEET DECOR foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
47,00 zł / 1 szt.
Indeks: PODKŁADYCUK52
1 szt. KOKARDKI 16 WZORÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
14,50 zł / 1 szt.
Indeks: KSIĄŻKI16
Książka - Sugar Wonderland Spring - Jowita Woszczyńska
W tej książce znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć prawdziwe dzieła sztuki cukierniczej. Książka podzielona jest na cztery główne rozdziały, każdy z nich skupia się na innej tematyce.
Indeks: MODECOR969
Marka: MODECOR
op. 1 kg BIAŁA MASA CUKROWA DO MODELOWANIA FIGUREK 25696 MODECOR
Elastyczna masa cukrowa z masłem kakaowym do modelowania płaskiego i przestrzennego - figurek i ozdób. Kolor naturalnej bieli, który można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych.
39,90 zł / 1 kg
Indeks: LAPED28
Marka: LAPED
op. 1 kg GRANELLA DI ZUCCHERO LAPED - duże granulki cukru perlistego do zapiekania i dekoracji - 5 mm
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
2,70 zł / 100 g
Indeks: FOODCOLOURS182
Marka: FOOD COLOURS
100g Barwnik NIEBIESKI do CZEKOLADY na bazie masła kakaowego CB-071 Food Colours
63,50 zł / 100 g
Indeks: LAPED16
Marka: LAPED
op. 1 kg Różowa masa cukrowa do modelowania figurek i ozdób - Model Paste - Laped
Laped Model Paste ➜ masa cukrowa do modelowania dekoracji na tort - stworzona dla prawdziwych artystów i profesjonalistów! ✔ Masa cukrowa do modelowania figurek. ✔ Masa cukrowa do modelowania kwiatów. ✔ Masa cukrowa do modelowania ozdób. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!
46,00 zł / 1 kg