MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą. Mieszanki można również stosować z dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie i usprawnienie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody charakteryzują się jednolitą i delikatną konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato i dodatkami dekoracyjnymi. Mieszanki do lodów owocowych można stosować w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie ciepłej wody o temperaturze około 40°C. Kompletne mieszanki pozwalają na produkcję doskonałych sorbetów i lodów owocowych (metodą tradycyjną), a także miękkich lodów owocowych z automatu.
Gotowe mieszanki pakowane są w aluminiowe torby o masie 1.25 kg - opakowanie zbiorcze zawiera 8 opakowań po 1.25 kg i pakowane jest w karton - przy zakupie opakowania zbiorczego w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.
FRUTTAFRUTTA UVA - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów i lodów winogronowych. Produkt zawiera odwodniony sok owocowy, który zachowuje większość wartości odżywczych świeżego produktu. Lody przygotowane na bazie mieszanki mają wyjątkowo kremową konsystencję i odznaczają się wysoką stabilnością po umieszczeniu w witrynie.
Składniki: cukier, dekstroza, suszony syrop glukozowy, maltodekstryna, olej kokosowy, substancje stabilizujące: sorbitol (E420), guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), mąka sojowa, barwniki: antocyjany (E163), błękit brylantowy FCF (E133), hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442); produkt zawiera soję; może zawierać mleko i jaja oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta). Do nakładania i dozowania produktu należy używać czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie (zabezpieczyć produkt przed działaniem czynników zewnętrznych).
RECEPTURA BAZOWA - DOZOWANIE |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA |
2500 g |
FRUTTAFRUTTA |
1250 g |
RECEPTURA Z DODATKIEM OWOCÓW - DOZOWANIE |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA |
2000 g |
ŚWIEŻE LUB MROŻONE OWOCE |
500 g |
FRUTTAFRUTTA |
1250 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1750/414 kJ/kcal |
Tłuszcz |
5.5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.0 g |
Węglowodany |
92.0 g |
w tym cukry |
83.0 g |
w tym poliole |
2.5 g |
Białko |
0.0 g |
Błonnik |
0.0 g |
Sól |
0.0 g |
DANE ANALITYCZNE |
CUKRY |
89.1 % |
TŁUSZCZ |
5.2 % |
CAŁKOWITA SUCHA MASA |
98.7 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
MIESZANKI FRUTTAFRUTTA PRZEZNACZONE SĄ DO PRODUKCJI SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH METODĄ TRADYCYJNĄ ORAZ MIĘKKICH LODÓW Z AUTOMATU, MOGĄ BYĆ RÓWNIEŻ STOSOWANE DO SPORZĄDZANIA NAPOJÓW I KOKTAJLI OWOCOWYCH.