• Babbi Day

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

kompletna mieszanka do sorbetów i lodów owocowych również w wersji wegańskiej
  • kompletna mieszanka do sorbetów i lodów owocowych również w wersji wegańskiej

1.25 kg FRUTTAFRUTTA UVA 11521 BABBI kompletna mieszanka w proszku do lodów owocowych - winogrona

BABBI88

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 91,44 zł Do 38,50 zł
96,25 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą. Mieszanki można również stosować z dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie i usprawnienie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody charakteryzują się jednolitą i delikatną konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato i dodatkami dekoracyjnymi. Mieszanki do lodów owocowych można stosować w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie ciepłej wody o temperaturze około 40°C. Kompletne mieszanki pozwalają na produkcję doskonałych sorbetów i lodów owocowych (metodą tradycyjną), a także miękkich lodów owocowych z automatu.

Gotowe mieszanki pakowane są w aluminiowe torby o masie 1.25 kg - opakowanie zbiorcze zawiera 8 opakowań po 1.25 kg i pakowane jest w karton - przy zakupie opakowania zbiorczego w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.

FRUTTAFRUTTA UVA - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów i lodów winogronowych. Produkt zawiera odwodniony sok owocowy, który zachowuje większość wartości odżywczych świeżego produktu. Lody przygotowane na bazie mieszanki mają wyjątkowo kremową konsystencję i odznaczają się wysoką stabilnością po umieszczeniu w witrynie.

Składniki: cukier, dekstroza, suszony syrop glukozowy, maltodekstryna, olej kokosowy, substancje stabilizujące: sorbitol (E420), guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), mąka sojowa, barwniki: antocyjany (E163), błękit brylantowy FCF (E133), hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442); produkt zawiera soję; może zawierać mleko i jaja oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta). Do nakładania i dozowania produktu należy używać czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie (zabezpieczyć produkt przed działaniem czynników zewnętrznych).

RECEPTURA BAZOWA - DOZOWANIE
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 2500 g
FRUTTAFRUTTA 1250 g
RECEPTURA Z DODATKIEM OWOCÓW - DOZOWANIE
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 2000 g
ŚWIEŻE LUB MROŻONE OWOCE 500 g
FRUTTAFRUTTA 1250 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1750/414 kJ/kcal
Tłuszcz 5.5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.0 g
Węglowodany 92.0 g
w tym cukry 83.0 g
w tym poliole 2.5 g
Białko 0.0 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.0 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 89.1 %
TŁUSZCZ 5.2 %
CAŁKOWITA SUCHA MASA 98.7 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (13).png

MIESZANKI FRUTTAFRUTTA PRZEZNACZONE SĄ DO PRODUKCJI SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH METODĄ TRADYCYJNĄ ORAZ MIĘKKICH LODÓW Z AUTOMATU, MOGĄ BYĆ RÓWNIEŻ STOSOWANE DO SPORZĄDZANIA NAPOJÓW I KOKTAJLI OWOCOWYCH.

Szczegóły produktu
BABBI88
27 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.15.21
NAZWA HANDLOWA
FRUTTAFRUTTA UVA
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (8 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA DO SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH
SMAK
WINOGRONA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W CIEPŁEJ LUB ZIMNEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW TRADYCYJNYCH | WEGAŃSKICH | LODÓW MIĘKKICH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO
DOZOWANIE
1.25 kg fruttafrutta + 0.5 kg owoce + 2.0 kg woda
DOZOWANIE
1.25 kg fruttafrutta + 2.5 kg woda
APLIKACJE
SORBETY | LODY | LODY MIĘKKIE | NAPOJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (PRZED OTWARCIEM)
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE ALLA FRUTTA - FRUTTAFRUTTA
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI316

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL TROPICAL PASSION 12091206 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak owoce tropikalne

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 183,15 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 112,60 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE