5 kg MADE FNW-P69MALE-D80 CHOCOVIC glazura z białej czekolady do bezpośredniego nakładania
Kremowa, delikatna i gotowa do użycia - glazura z białej czekolady przeznaczona do bezpośredniego oblewania i nadziewania.
Uniwersalne w zastosowaniu nadzienie o zrównoważonym smaku kakao i orzechów. Doskonałe do nadziewania i dekorowania różnego rodzaju wyrobów cukierniczych oraz lodów.
Opis produktu
EKSTENDER to gotowe do użycia nadzienie o zrównoważonym kakaowo-orzechowym smaku. Przeznaczone jest przede wszystkim nadziewania różnego rodzaju wyrobów cukierniczych i piekarniczych. Dobrze sprawdzi się również do przekładania lodów oraz nadziewania pralin czy trufli. Nadzienie charakteryzuje się zrównoważonym smakiem oraz znaczną lepkością, a także kremową konsystencją.
Ważne informacje: gotowy do użycia produkt w postaci pasty (nadzienia) przeznaczony do użytku profesjonalnego - do nadziewania wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Składniki: cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy), proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu (11.5%), tłuszcz roślinny całkowicie utwardzony (kokosowy, palmowy) w zmiennych proporcjach, pasta z orzechów (7%), mleko odtłuszczone w proszku (3%), emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat, aromat wanilinowy; możliwy kontakt krzyżowy z alergenami pochodzącymi z procesu wytwarzania; może zawierać inne orzechy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w pomieszczeniach czystych, pozbawionych obcych zapachów; maksymalna wilgotność względna przechowywania to 70%; optymalna temperatura składowania to 12-20°C; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 563 kcal |
Tłuszcz | 36.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11.9 g |
Węglowodany | 51.1 g |
w tym cukry | 49.3 g |
Błonnik | 4.8 g |
Białko | 4.5 g |
Sól | 0.03 g |
PARAMETRY CHEMICZNE | WARTOŚĆ | METODA REFERENCYJNA |
WILGOTNOŚĆ | max. 1.5% | IOCCC1(1952) |
OGÓLNA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU | 36.6% +/- 1.5 | IOCC14 (1972) |
PARAMETRY FIZYCZNE | WARTOŚĆ | METODA REFERENCYJNA |
LEPKOŚĆ CAS | 650-1.000 mPa.s | IOCCC46(2000) i 10(1973) |
GRANICA PŁYNNOŚCI | 4.00-14.50 Pa | IOCCC46(2000) i 10(1973) |
ROZDROBNIENIE | 4-8% cząstek suchej masy beztłuszczowej ma wielkość > 30 um | IOCCC116(1990) |
PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE | WARTOŚĆ | METODA REFERENCYJNA |
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | max. 5.000/g | ISO4833 |
DROŻDŻE | max. 50/g | ISO7954 |
PLEŚNIE | max. 50/g | ISO7954 |
ENTEROBAKTERIE | max. 10/g | ISO21528-2 |
COLIFORMY | max. 10/g | ISO4832 |
ESCHERICHIA COLI | nieobecny/g | ISO16649-2 |
SALMONELLA | nieobecny /25 g | ISO6579 |
Szczegóły produktu