MADE to gotowa do użycia glazura z białej czekolady przeznaczona do bezpośredniego nakładania. Stosowana jest przede wszystkim do powlekania i oblewania wyrobów cukierniczych i piekarniczych. Dobrze sprawdzi się również do nadziewania różnego rodzaju produktów. Glazura charakteryzuje się bardzo wysoką płynnością (5/5) oraz wysokim stopniem krycia. Ma delikatny smak białej czekolady z nutą wanilii oraz kremową, gładką konsystencję.
Ważne informacje: gotowy do użycia produkt w postaci pasty (glazury) przeznaczony do użytku profesjonalnego - do powlekania i nadziewania wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Składniki: tłuszcz roślinny (palmowy, słonecznikowy) w zmiennych proporcjach, cukier, serwatka w proszku (z mleka), mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy, aromat; możliwy kontakt krzyżowy z alergenami pochodzącymi z procesu wytwarzania; może zawierać orzechy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w pomieszczeniach czystych, pozbawionych obcych zapachów; maksymalna wilgotność względna przechowywania to 70%; optymalna temperatura składowania to 12-20°C; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
579 kcal |
Tłuszcz |
38.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
7.8 g |
Węglowodany |
51.9 g |
w tym cukry |
51.3 g |
Błonnik |
0.0 g |
Białko |
5.8 g |
Sól |
0.36 g |
PARAMETRY CHEMICZNE |
WARTOŚĆ |
METODA REFERENCYJNA |
WILGOTNOŚĆ |
max. 1.5% |
IOCCC1(1952) |
OGÓLNA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU |
38.3% +/- 1.5 |
IOCC14 (1972) |
PARAMETRY FIZYCZNE |
WARTOŚĆ |
METODA REFERENCYJNA |
LEPKOŚĆ CAS |
400-1.300 mPa.s |
IOCCC46(2000) i 10(1973) |
GRANICA PŁYNNOŚCI |
4.5-10.00 Pa |
IOCCC46(2000) i 10(1973) |
ROZDROBNIENIE |
4-8% cząstek suchej masy beztłuszczowej ma wielkość > 30 um |
IOCCC116(1990) |
PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE |
WARTOŚĆ |
METODA REFERENCYJNA |
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW |
max. 5.000/g |
ISO4833 |
DROŻDŻE |
max. 50/g |
ISO7954 |
PLEŚNIE |
max. 50/g |
ISO7954 |
ENTEROBAKTERIE |
max. 10/g |
ISO21528-2 |
COLIFORMY |
max. 10/g |
ISO4832 |
ESCHERICHIA COLI |
nieobecny/g |
ISO16649-2 |
SALMONELLA |
nieobecny /25 g |
ISO6579 |