3kg Czekolada CIEMNA w kaletkach ILLANKA 63% V9559 Valrhona:
Ciemna Czekolada (minimum 63% kakao, czyste masło kakaowe).
Produkt Premium (High quality).
Opis: czekolada ta wytwarzana jest z ziaren Gran Blanco, bardzo cennych i rzadko występujących białych ziaren kakaowych występujących w regionie Piura w Peru.
Kremowa konsystencja, silny smak czekolady z nutami prażonych orzeszków ziemnych.
Dodatkowo kwaskowe nuty ujawniają subtelnie smak czarnych owoców.
Składniki: ziarno kakaowca z Peru, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia.
Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
Opakowanie: 3 kg
Kod produktu: V9559
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie:
- pasty czekoladowe, ganache, trufle, glazury, musy, sosy
Posiada certyfikat koszerności.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna: 2290/551 kJ/kcal
tłuszcz: 37g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22g
węglowodany: 40g
w tym cukry: 37g
białko: 7,8g
sól: 0,01g
Temperatura rozpuszczania: 55/58°C
Temperatura krystalizacji: 28/29°C
Temperatura pracy z czekoladą: 31/32°C
POBIERZ NASZE E-booki:
- "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
- "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).