- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
3kg Czekolada CIEMNA w kaletkach ILLANKA 63% V9559 Valrhona:
Ciemna Czekolada (minimum 63% kakao, czyste masło kakaowe).
Produkt Premium (High quality).
Opis: czekolada ta wytwarzana jest z ziaren Gran Blanco, bardzo cennych i rzadko występujących białych ziaren kakaowych występujących w regionie Piura w Peru.
Kremowa konsystencja, silny smak czekolady z nutami prażonych orzeszków ziemnych.
Dodatkowo kwaskowe nuty ujawniają subtelnie smak czarnych owoców.
Składniki: ziarno kakaowca z Peru, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia.
Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
Opakowanie: 3 kg
Kod produktu: V9559
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie:
- pasty czekoladowe, ganache, trufle, glazury, musy, sosy
Posiada certyfikat koszerności.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna: 2290/551 kJ/kcal
tłuszcz: 37g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22g
węglowodany: 40g
w tym cukry: 37g
białko: 7,8g
sól: 0,01g
Temperatura rozpuszczania: 55/58°C
Temperatura krystalizacji: 28/29°C
Temperatura pracy z czekoladą: 31/32°C
POBIERZ NASZE E-booki:
- "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
- "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
Indeks: TESTO04
Marka: TESTO
MINI TERMOMETR TESTO 0560 1113 wodoodporny termometr do żywności
Niewielkich rozmiarów, podręczny termometr do żywności. Posiada klasę wodoszczelności, która pozwala na mycie w zmywarce. Idealnie sprawdzi się do punktowych pomiarów kontrolnych.
Indeks: CACAOBARRY11
Marka: CACAO BARRY
2,5kg Czekolada 35% MLECZNA Origine PAPOUASIE CHM-Q35PAP-E4-U70 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY10
Marka: CACAO BARRY
2.5kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.
Indeks: CACAOBARRY30
Marka: CACAO BARRY
1kg Czekolada 72% Origine VENEZUELA CIEMNA CHD-P72VEN-E1-U70 Cacao Barry
Indeks: CALLEBAUT16
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 67.4% MADAGACAR SINGLE ORIGIN CHD-Q67MAD-E4-U70 CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: CALLEBAUT01
Marka: CALLEBAUT
10 kg CIEMNA CZEKOLADA 60.1% RECIPE N°60-40-38NV-01B CALLEBAUT
Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z dominującymi nutami kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Uniwersalna płynność czekolady czyni ją wszechstronną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: VALRHONA23
Marka: VALRHONA
1kg Czekolada 66% CIEMNA w kaletkach NOIR CARAIBE V12387 Valrhona
Indeks: BARIMA02
Marka: BARBARA LUIJCKX
3 kg CZEKOLADA DESEROWA 72% CHN72XX3 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady
Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Indeks: CALLEBAUT125
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg NXT™DFM-42 DAIRY FREE M_LK CHOCOLATE 42.3% CHM-Q42-DFR-E0-U70 CALLEBAUT wegańska mleczna czekolada
NXT™ - czekolady przeznaczone do wszystkich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych kreacji - smak przyszłości - czekolady wyprodukowane w całości z roślinnych składników, bez nawet śladowych ilości mleka.
Indeks: CALLEBAUT126
Marka: CALLEBAUT
1 kg CIEMNA CZEKOLADA 53.9% Z MALTITOLEM RECIPE N°MALCHOC-D-U68 CALLEBAUT ciemna czekolada bez dodatku cukru
Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z bez dodatku cukru - wyprodukowana przy użyciu maltitolu (słodzika) zamiast cukru. ulotka do pobrania
Indeks: CALLEBAUT01(1)
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 60.1% RECIPE N°60-40-38NV-01B CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)
Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z dominującymi nutami kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Uniwersalna płynność czekolady czyni ją wszechstronną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: VALRHONA18
Marka: VALRHONA
3kg Czekolada 80% CIEMNA w kaletkach P125 COEUR DE GUANAJA V6360 Valrhona
Indeks: CACAOBARRY39
Marka: CACAO BARRY
1.0 kg BIO BOTANIKA 75.2% BY IGOR ZARITSKYI - EKOLOGICZNA CIEMNA CZEKOLADA
Bio Botanika by Igor Zaritskyi - ekologiczna ciemna czekolada >>> "energia słońca z Madagaskaru z delikatną goryczką i świeżą kwasowością egzotycznych i ekologicznych roślin".
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
400 g CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E0-D94 CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT96
Marka: CALLEBAUT
1 kg DARK FOUNTAIN CHOCOLATE 57.6% CHD-N811FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna ciemna czekolada do fontanny
Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy. (produkt konfekcjonowany)