op. 3.5 kg Variegato Fragola 12095873 Pernigotti - pasta truskawkowa do przekładania o intensywnej ciemnoczerwonej barwie

Indeks: PERNIGOTTI267
Marka:

Intensywnie truskawkowa pasta do przekładania i dekorowania lodów. Ciemnoczerwona barwa charakterystyczna dla truskawek dojrzewających w słońcu. Wysoka zawartość owoców (40%). Idealna do lodów mascarpone i ricotta!

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
2 339,15 zł Do 35,70 zł
357,00 zł (8% VAT)
102,00 zł / 1 kg

330,56 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 4 szt.

Opis produktu

Pasta cukiernicza z truskawek dojrzewających w słońcu, intensywnie czerwona!

Variegato Fragola to pasta cukiernicza do przekładania i dekorowania lodów zawierająca 40% owoców. Intensywna, ciemnoczerwona barwa charakterystyczna dla truskawek dojrzewających w słońcu. Idealna do urozmaicania lodów o smaku serka Mascarpone lub sera Ricotta.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.

Zastosowanie past variegato:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,

- do przekładania i smarowania tortów,

- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,

- dodatek do kremów i deserów,

- nadzienie cukiernicze,

- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.

Składniki i alergeny: mrożone truskawki (40.9%), cukier, syrop glukozowy, dekstroza, zagęszczony sok truskawkowy (2.8%), skrobia modyfikowana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat, substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), aromaty, barwnik: antocyjany (E); produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy, pistacje.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Intensywnie truskawkowa pasta cukiernicza!

DOZOWANIE
Pasta variegato quantum satis - według uznania

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1130/266 kJ/kcal
Tłuszcz 0.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 66.0 g
w tym cukry 55.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.04 g

Charakterystyka produktu pasta Variegato Fragola od Pernigotti:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Variegato Fragola
Numer katalogowy 12095873
Rodzaj pasta variegato do przekładania i dekorowania
Smak truskawka
Barwa ciemnoczerwona
Konsystencja półpłynna
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Opakowanie zbiorcze 7 kg = 2 x 3.5 kg
Masa netto 3.5 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa
Producent Maestri Gelatieri Italiani S.r.l.
Dystrybutor Sempre Group Sp. z o.o.

Truskawkowa pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów!

Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegóły produktu