op. 2.8 kg Nocciola Scura Pernigotti - pasta z prażonych orzechów laskowych - nr. kat. 12092020

Indeks: PERNIGOTTI250
Marka:

Pasta z prażonych orzechów laskowych. Kremowa konsystencja, intensywna barwa i wyrazisty smak prażonych orzechów. Czysta pasta orzechowa, bez dodatków.

585,20 zł (5% VAT)
209,00 zł / 1 kg

557,33 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 11 szt.

Opis produktu

Pasta cukiernicza z orzechów laskowych:

Paste Nocciola od włoskiego producenta Pernigotti, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów laskowych. Pozwalają na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty orzechowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości, które cechuje wysoka zawartość tłuszczu. Mają one postać kremu o gęstej, kremowej i smarownej konsystencji. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty orzechowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.

Ważne informacje i charakterystyka produktu:

Produkt w postaci pasty wytwarzany z mielonych i/lub prażonych orzechów. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.

Pasta Nocciola Scura:

Pasta z prażonych orzechów laskowych. Kremowa konsystencja, intensywna barwa i wyrazisty smak prażonych orzechów. Czysta pasta orzechowa, bez dodatków.

Skład pasty orzechowej:

Składniki: prażone orzechy laskowe (100%).

Alergeny: produkt może zawierać pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Podstawowa receptura i dozowanie pasty orzechowej:

Pasta orzechowa 70-100 g
Mieszanka bazowa 1000 g

Pasta orzechowa - szczegóły produktu:

Rodzaj orzechowa pasta cukiernicza
Nazwa handlowa Pasta Nocciola Scura
Numer katalogowy 12092020
Smak prażone orzechy laskowe
Barwa brązowa
Forma pasta
Konsystencja gładka
Masa netto 2.8 kg
Opakowanie jednostkowe wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 2 x 2.8 kg - 5.6 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i wyrobów cukierniczych
Producent Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Przybliżona wartość odżywcza pasty orzechowej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2807 kJ / 680 kcal
Tłuszcz 64.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.2 g
Węglowodany 6.1 g
w tym cukry 4.1 g
Białko 15.0 g
Sól 0.0 g

Oznaczenia produktu i certyfikaty:

Gluten Free (produkt bezglutenowy)

Szczegóły produktu