Pasta cukiernicza z orzechów laskowych:
Paste Nocciola od włoskiego producenta Babbi, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów laskowych. Pozwalają na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty orzechowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości, które cechuje wysoka zawartość tłuszczu. Mają one postać kremu o gęstej, kremowej i smarownej konsystencji. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty orzechowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Ważne informacje i charakterystyka produktu:
Produkt w postaci pasty wytwarzany z mielonych i/lub prażonych orzechów. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
Pasta Nocciola Italia Stabilizzata:
To wysokiej jakości pasta wytwarzana z orzechów laskowych pochodzących z włoskich upraw. Produkt stabilizowany po przez dodatek wyselekcjonowanych olejów roślinnych. Stabilizacja pasty orzechowej zapobiega rozwarstwianiu i oddzielaniu się frakcji tłuszczowej. Pasta z prażonych orzechów laskowych o kremowej i jednorodnej konsystencji. Produkt o intensywnej barwie i wyrazistym smaku prażonych orzechów laskowych.
Skład pasty orzechowej:
Składniki: prażone orzechy laskowe, oleje i tłuszcze roślinne (illipe, shea, bawełniany, palmowy), aromaty.
Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Podstawowa receptura i dozowanie pasty orzechowej:
| Pasta orzechowa |
80-100 g |
| Mieszanka bazowa |
1000 g |
Pasta orzechowa - szczegóły produktu:
| Rodzaj |
orzechowa pasta cukiernicza |
| Nazwa handlowa |
Pasta Nocciola Italia Stabilizzata |
| Numer katalogowy |
1.23.0111 |
| Smak |
prażone orzechy laskowe |
| Barwa |
brązowa |
| Forma |
pasta |
| Konsystencja |
kremowa |
| Masa netto |
3.0 kg |
| Opakowanie jednostkowe |
wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
| Opakowanie zbiorcze |
karton |
| Ilość w opakowaniu zbiorczym |
4 x 3.0 kg - 12.0 kg |
| Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie |
do lodów i wyrobów cukierniczych |
| Producent |
Babbi |
| Dystrybutor |
Sempre Group |
| Kraj produkcji |
wyprodukowano we Włoszech |
Przybliżona wartość odżywcza pasty orzechowej:
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
| Wartość energetyczna |
2970 kJ / 720 kcal |
| Tłuszcz |
69.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
19.0 g |
| Węglowodany |
10.0 g |
| w tym cukry |
8.1 g |
| Białko |
10.0 g |
| Sól |
0.0 g |
Oznaczenia produktu i certyfikaty:
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Kosher (produkt koszerny)