VARIEGATI WAFERINI - seria past variegato z chrupiącymi wafelkami do przekładania i dekorowania. Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty smakowej z chrupiącym wafelkiem i dodatkami. Zastosowanie pasty pozwala na osiągnięcie zaskakującego kontrastu tekstur w szybki i prosty sposób. Dopracowane smaki kremów z chrupiącymi dodatkami to doskonały dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy z dodatkami, które stosuje się na zasadzie quantum satis. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z chrupiącymi dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką.
Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.
VARIEGATO WAFERINI CAFFÈ - to kremowa pasta kawowa z chrupiącymi wafelkami i pralinkami z orzechów laskowych.
Składniki: olej słonecznikowy, cukier, pralina z orzechów laskowych (orzechy laskowe, cukier), dekstroza, kawa mielona (8.2%), prażone orzechy laskowe, kakao w proszku, wafelek (4%) (mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, olej kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, cukier, pełnoziarnista mąka sojowa, emulgator lecytyna sojowa (E322), żółtko jaja w proszku, substancja spulchniająca: węglany sodu (E500), difosforany (E450), sól), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt z lasek wanilii Bourbon, aromaty; może zawierać śladowe ilości innych orzechów, sezamu, orzechów arachidowych i ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA - DOZOWANIE |
VARIEGATO WAFERINI |
QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2410/580 kJ/kcal |
Tłuszcz |
42.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.9 g |
Węglowodany |
43.0 g |
w tym cukry |
35.0 g |
Białko |
6.3 g |
Sól |
0.05 g |
PRZEZNACZENIE I ZASTOSOWANIE PRODUKTU
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.