op. 5.5 kg Variegato Frollino Al Cacao 12093504A Pernigotti - krem do przekładania z kawałkami ciasteczek czekoladowych
Variegato Frollino Al Cacao to wyjątkowe połączenie kakao i pasty z orzechów laskowych z chrupiącymi ciasteczkami czekoladowymi. Krem czekoladowo orzechowy z ciasteczkami. Kremowa pasta z chrupiącymi ciasteczkami czekoladowymi. Kontrastujące połączenie tekstur. Gładki krem z kakao i orzechów laskowych z chrupiącym dodatkiem kruchych ciasteczek czekoladowych.
Opis produktu
Krem czekoladowy z pastą z orzechów laskowych i kawałkami kruchych ciasteczek!
![]()
Variegato Frollino Al Cacao to wyjątkowe połączenie kakao i pasty z orzechów laskowych z chrupiącymi ciasteczkami czekoladowymi. Krem czekoladowo orzechowy z ciasteczkami. Kremowa pasta z chrupiącymi ciasteczkami czekoladowymi. Kontrastujące połączenie tekstur. Gładki krem z kakao i orzechów laskowych z chrupiącym dodatkiem kruchych ciasteczek czekoladowych.
![]()
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.
![]()
Zastosowanie past variegato:
![]()
- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,
- do przekładania i smarowania tortów,
- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,
- dodatek do kremów i deserów,
- nadzienie cukiernicze,
- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.
![]()
Składniki i alergeny: cukier, ciasteczka kakaowe (25%) (mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), żółtko jaja w proszku, syrop glukozowy, kakao w proszku (4%), substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu (E500b), odtłuszczone mleko w proszku, aromaty), olej roślinny (słonecznikowy), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, pasta z orzechów laskowych, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku, kakao w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy, aromaty; produkt może zawierać migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy, nasiona sezamu, gorczycy, łubinu oraz ich pochodne.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.
![]()
Krem z chrupiącymi ciasteczkami kakaowymi do dekoracji lodów!
Krem cukierniczy do nadziewania z kawałkami ciasteczek!
![]()
| DOZOWANIE | |
| Pasta variegato | quantum satis - według uznania |
![]()
![]()
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu | |
| Wartość energetyczna | 2258/541 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 33.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.5 g |
| Węglowodany | 54.0 g |
| w tym cukry | 42.0 g |
| Białko | 5.6 g |
| Sól | 0.16 g |
![]()
Charakterystyka produktu pasta Variegato Frollino Al Cacao od Pernigotti:
![]()
| Nazwa handlowa | Variegato Frollino Al Cacao |
| Numer katalogowy | 12093504A |
| Rodzaj | pasta variegato do przekładania i dekorowania |
| Smak | krem z kakao i orzechów laskowych z kruchymi ciasteczkami czekoladowymi |
| Barwa | ciemnobrązowa |
| Konsystencja | kremowa z kawałkami kruchych ciasteczek |
| Opakowanie | plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
| Masa netto | 5.5 kg |
| Opakowanie zbiorcze | 11.0 kg = 2 x 5.5 kg |
| Seria produktowa | Gusti Creme |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa |
| Producent | Maestri Gelatieri Italiani S.r.l. |
| Dystrybutor | Sempre Group Sp. z o.o. |
![]()
Pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów!
![]()
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu