
Indeks: COMPRITAL76
Marka: COMPRITAL
2,5kg PASTA FROLLINO skoncentrowana pasta ciasteczko biszkoptowe PC507P Comprital
88,10 zł / 1 kg
Skoncentrowana pasta cukiernicza o smaku ciasteczek. Pozwala uzyskać aromatyczne lody ciasteczkowe. Pasta doskonale komponuje się z variegato z kawałkami ciasteczek oraz chrupiącymi posypkami typu crumble.
Gusti Creme od włoskiego producenta Pernigotti, to seria past smakowych przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
Pasta ciasteczkowa o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Polecana przede wszystkim do produkcji lodów ciasteczkowych. Pasta pozwala uzyskać aromatyczne lody, które doskonale komponują się pastami variegato z kawałkami ciasteczek.
Składniki: cukier, syrop glukozowy, zagęszczone mleko słodzone, woda, pasteryzowane żółtko jaja, aromaty, skrobia, regulator kwasowości: kwas mlekowy (E270), barwniki: ekstrakt z papryki (E160c), kurkumina (E100).
Alergeny: produkt może zawierać soję, orzechy włoskie i pistacje.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Pasta smakowa | 40-50 g |
Mieszanka bazowa | 1000 g |
Rodzaj | smakowa pasta cukiernicza |
Nazwa handlowa | Pasta Gusto Frollino |
Numer katalogowy | 12093153A |
Smak | ciasteczkowy |
Barwa | pomarańczowa |
Forma | pasta |
Masa netto | 3.5 kg |
Opakowanie jednostkowe | wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
Opakowanie zbiorcze | karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 2 x 3.5 kg - 7.0 kg |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do lodów i wyrobów cukierniczych |
Producent | Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1287 kJ / 304 kcal |
Tłuszcz | 3.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.6 g |
Węglowodany | 64.0 g |
w tym cukry | 56.0 g |
Białko | 2.5 g |
Sól | 0.06 g |
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Indeks: COMPRITAL76
Marka: COMPRITAL
Indeks: COMPRITAL77
Marka: COMPRITAL
Indeks: BABBI19
Marka: BABBI
Indeks: BABBI20
Marka: BABBI
Indeks: SALPA39
Marka: SALPA
Chrupiąca posypka w postaci pokruszonych ciasteczek z dodatkiem czarnego kakao. Dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych inspirowanych kultowymi ciasteczkami "Oreo". Niezliczone możliwości zastosowania!
Indeks: BABBI213
Marka: BABBI
Seria chrupiących posypek o stabilnej konsystencji wytwarzanych z bezglutenowych kruchych ciasteczek. Przeznaczone do urozmaicania lodów i dekorowania wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI205
Marka: BABBI
Seria chrupiących posypek o stabilnej konsystencji wytwarzanych z bezglutenowych kruchych ciasteczek. Przeznaczone do urozmaicania lodów i dekorowania wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI204
Marka: BABBI
Seria chrupiących posypek o stabilnej konsystencji wytwarzanych z bezglutenowych kruchych ciasteczek. Przeznaczone do urozmaicania lodów i dekorowania wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI206
Marka: BABBI
Seria chrupiących posypek o stabilnej konsystencji wytwarzanych z bezglutenowych kruchych ciasteczek. Przeznaczone do urozmaicania lodów i dekorowania wyrobów cukierniczych.
Indeks: DREIDOPPEL55
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: PERNIGOTTI259
Marka: PERNIGOTTI
Variegato Frollino Al Cacao to wyjątkowe połączenie kakao i pasty z orzechów laskowych z chrupiącymi ciasteczkami czekoladowymi. Krem czekoladowo orzechowy z ciasteczkami. Kremowa pasta z chrupiącymi ciasteczkami czekoladowymi. Kontrastujące połączenie tekstur. Gładki krem z kakao i orzechów laskowych z chrupiącym dodatkiem kruchych ciasteczek czekoladowych.
Indeks: PERNIGOTTI342
Marka: PERNIGOTTI
Kit Bacio di Dama to doskonałe odwzorowanie smaku kruchych ciasteczek migdałowo-orzechowych przełożonych aksamitnym kremem czekoladowym. Przeplatające się smaki i tekstury zawarte w porcji wyśmienitych lodów. Zestaw inspirowany tradycyjnymi ciasteczkami piemonckimi Baci di Dama.
Indeks: MODECOR1403
Marka: MODECOR
Crumble Cacao Golden Touch, to gotowa do użycia posypka w formie pokruszonych ciasteczek kakaowych. Granella kakaowa z kawałkami złota Golden Touch. Wytwarzana z bezglutenowych ciasteczek kakaowych. Chrupiąca posypka o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
Indeks: BABBI247
Marka: BABBI
Seria chrupiących posypek o stabilnej konsystencji wytwarzanych z bezglutenowych kruchych ciasteczek. Przeznaczone do urozmaicania lodów i dekorowania wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL192
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta kokosowa z serii Giubileo Experience. Produkt słodzony cukrem trzcinowym i winogronowym. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI140
Marka: BABBI
Indeks: PROLACTO01(1)
Marka: SEMPRE
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Skoncentrowana pasta cukiernicza o smaku ciasteczek. Pozwala uzyskać aromatyczne lody ciasteczkowe. Pasta doskonale komponuje się z variegato z kawałkami ciasteczek oraz chrupiącymi posypkami typu crumble.