op. 3.5 kg Gusto Frollino Pernigotti - ciasteczkowa pasta cukiernicza - nr. kat. 12093153A

Indeks: PERNIGOTTI112
Marka:

Skoncentrowana pasta cukiernicza o smaku ciasteczek. Pozwala uzyskać aromatyczne lody ciasteczkowe. Pasta doskonale komponuje się z variegato z kawałkami ciasteczek oraz chrupiącymi posypkami typu crumble.

371,00 zł (8% VAT)
106,00 zł / 1 kg

343,52 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 6 szt.

Opis produktu

Ciasteczkowa pasta cukiernicza:

Gusti Creme od włoskiego producenta Pernigotti, to seria past smakowych przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.

Ważne informacje i charakterystyka produktu:

Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.

Pasta Gusto Frollino:

Pasta ciasteczkowa o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Polecana przede wszystkim do produkcji lodów ciasteczkowych. Pasta pozwala uzyskać aromatyczne lody, które doskonale komponują się pastami variegato z kawałkami ciasteczek. 

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: cukier, syrop glukozowy, zagęszczone mleko słodzone, woda, pasteryzowane żółtko jaja, aromaty, skrobia, regulator kwasowości: kwas mlekowy (E270), barwniki: ekstrakt z papryki (E160c), kurkumina (E100).

Alergeny: produkt może zawierać soję, orzechy włoskie i pistacje.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:

Pasta smakowa 40-50 g
Mieszanka bazowa 1000 g

Pasta smakowa - szczegóły produktu:

Rodzaj smakowa pasta cukiernicza
Nazwa handlowa Pasta Gusto Frollino
Numer katalogowy 12093153A
Smak ciasteczkowy
Barwa pomarańczowa
Forma pasta
Masa netto 3.5 kg
Opakowanie jednostkowe wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 2 x 3.5 kg - 7.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i wyrobów cukierniczych
Producent Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Przybliżona wartość odżywcza pasty smakowej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1287 kJ / 304 kcal
Tłuszcz 3.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1.6 g
Węglowodany 64.0 g
w tym cukry 56.0 g
Białko 2.5 g
Sól 0.06 g

Oznaczenia produktu i certyfikaty:

Gluten Free (produkt bezglutenowy)

 

 

Szczegóły produktu