Pasta cukiernicza z truskawek dojrzewających w słońcu, intensywnie czerwona!
Variegato Fragola to pasta cukiernicza do przekładania i dekorowania lodów zawierająca 40% owoców. Intensywna, ciemnoczerwona barwa charakterystyczna dla truskawek dojrzewających w słońcu. Idealna do urozmaicania lodów o smaku serka Mascarpone lub sera Ricotta.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.
Zastosowanie past variegato:
- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,
- do przekładania i smarowania tortów,
- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,
- dodatek do kremów i deserów,
- nadzienie cukiernicze,
- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.
Składniki i alergeny: mrożone truskawki (40.9%), cukier, syrop glukozowy, dekstroza, zagęszczony sok truskawkowy (2.8%), skrobia modyfikowana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat, substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), aromaty, barwnik: antocyjany (E); produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy, pistacje.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Intensywnie truskawkowa pasta cukiernicza!
DOZOWANIE |
Pasta variegato |
quantum satis - według uznania |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1130/266 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
66.0 g |
w tym cukry |
55.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.04 g |
Charakterystyka produktu pasta Variegato Fragola od Pernigotti:
Nazwa handlowa |
Variegato Fragola |
Numer katalogowy |
12095873 |
Rodzaj |
pasta variegato do przekładania i dekorowania |
Smak |
truskawka |
Barwa |
ciemnoczerwona |
Konsystencja |
półpłynna |
Opakowanie |
plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
Opakowanie zbiorcze |
7 kg = 2 x 3.5 kg |
Masa netto |
3.5 kg |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa |
Producent |
Maestri Gelatieri Italiani S.r.l. |
Dystrybutor |
Sempre Group Sp. z o.o. |
Truskawkowa pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów!
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.