pasta cukiernicza z truskawek dojrzewających w słońcu - Cukieteria.pl
  • pasta cukiernicza z truskawek dojrzewających w słońcu - Cukieteria.pl
  • pasta cukiernicza z truskawek dojrzewających w słońcu - Cukieteria.pl

op. 3.5 kg Variegato Fragola 12095873 Pernigotti - pasta truskawkowa do przekładania o intensywnej ciemnoczerwonej barwie

PERNIGOTTI267

Intensywnie truskawkowa pasta do przekładania i dekorowania lodów. Ciemnoczerwona barwa charakterystyczna dla truskawek dojrzewających w słońcu. Wysoka zawartość owoców (40%). Idealna do lodów mascarpone i ricotta!

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
2 335,83 zł Do 35,35 zł
353,50 zł
Brutto

101,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Pasta cukiernicza z truskawek dojrzewających w słońcu, intensywnie czerwona!

Variegato Fragola to pasta cukiernicza do przekładania i dekorowania lodów zawierająca 40% owoców. Intensywna, ciemnoczerwona barwa charakterystyczna dla truskawek dojrzewających w słońcu. Idealna do urozmaicania lodów o smaku serka Mascarpone lub sera Ricotta.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.

Zastosowanie past variegato:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,

- do przekładania i smarowania tortów,

- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,

- dodatek do kremów i deserów,

- nadzienie cukiernicze,

- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.

Składniki i alergeny: mrożone truskawki (40.9%), cukier, syrop glukozowy, dekstroza, zagęszczony sok truskawkowy (2.8%), skrobia modyfikowana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat, substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), aromaty, barwnik: antocyjany (E); produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy, pistacje.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Intensywnie truskawkowa pasta cukiernicza!

DOZOWANIE
Pasta variegato quantum satis - według uznania

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1130/266 kJ/kcal
Tłuszcz 0.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 66.0 g
w tym cukry 55.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.04 g

Charakterystyka produktu pasta Variegato Fragola od Pernigotti:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Variegato Fragola
Numer katalogowy 12095873
Rodzaj pasta variegato do przekładania i dekorowania
Smak truskawka
Barwa ciemnoczerwona
Konsystencja półpłynna
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Opakowanie zbiorcze 7 kg = 2 x 3.5 kg
Masa netto 3.5 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa
Producent Maestri Gelatieri Italiani S.r.l.
Dystrybutor Sempre Group Sp. z o.o.

Truskawkowa pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów!

Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI267
6 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: COMPRITAL150

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg MASCARGEL GIUBILEO P408A COPRITAL mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku

Aromatyczna mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku - pozwala na produkcję kremowych lodów o charakterystycznym smaku.

Cena 114,00 zł

114,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI39

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASE GUSTO MASCARPONE 12093661 PERNIGOTTI dodatek w proszku na bazie odwodnionego serka mascarpone

Dodatek do lodów na bazie odwodnionego serka mascarpone - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym dla serka smaku. Lody doskonale łączą się z czerwonymi i kwaśnymi owocami.

Cena 342,00 zł

171,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI02

Marka: BABBI

1 kg MASCARPONE 40-50 14833 BABBI aromat w proszku do lodów i wyrobów cukierniczych - mascarpone

Aromat serka mascarpone w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.

Cena 142,00 zł

142,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SEMPRE426

Marka: SEMPRE

3.5 kg VARIEGATO TRUSKAWKA SEMPRE pasta do przekładania i dekorowania z kawałkami owoców

Owocowa pasta variegato z kawałkami owoców - truskawek - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 227,50 zł

65,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI165

Marka: PERNIGOTTI

1.2 kg BASE RICOTTA 12091060 PERNIGOTTI kompletna baza do lodów o smaku sera ricotta

Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.

Cena 140,40 zł

117,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI295

Marka: PERNIGOTTI

6 kg VARIEGATO FRAGOLA FRIZZY 12098757 PERNIGOTTI pasta cukiernicza o smaku truskawkowym z cukierkami musującymi

Pasta do przekładania i dekorowania o smaku truskawkowym z dodatkiem cukierków musujących. Doskonała do urozmaicania i dekorowania lodów oraz nadziewania wyrobów cukierniczych.

Cena 624,00 zł

104,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI180

Marka: BABBI

1 kg RICOTTA MIX 400 11460 BABBI gotowa mieszanka bazowa do deserów i lodów o smaku sera ricotta

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati".

Cena 93,00 zł

93,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE