STRACCIATELLE E RICOPERTURE - to seria produktów do urozmaicania i dekorowania lodów oraz semifreddo. Gotowe do użycia produkty, przeznaczone do tworzenia smaków stracciatella, maczania i polewania lodów w waflu oraz oblewania lodów na patyku. Doskonale sprawdzą się również mrożonych deserów i musów.
STRACCIATELLA IN BOTTIGLIA - to gotowa do użycia polewa czekoladowa (na bazie oleju kokosowego i odtłuszczonego kakao) przeznaczona do produkcji lodów typu stracciatella. Zapakowana w wygodną butelkę, która ułatwia dozowanie produktu. Produkt wymaga podgrzania (w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej) przed użyciem - w celu upłynnienia. Dodatkowo przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać (wstrząsnąć). Dodatek polewy pozwala uzyskać drobne kawałeczki chrupiącej czekolady w lodach stracciatella, a także semifreddo i mrożonych deserach. Polewa doskonale sprawdzi się także do lodów wegańskich.
Składniki: olej roślinny (kokosowy), cukier, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromaty; produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, migdałów, sezamu oraz orzechów, w tym orzechów arachidowych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2711/654 kJ/kcal |
Tłuszcz |
54.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
49.0 g |
Węglowodany |
38.0 g |
w tym cukry |
36.0 g |
Białko |
2.5 g |
Sól |
0.0 g |