Niezbędny składnik do Dubajskiej czekolady!

Kataifi lub Kadayif, to wyjątkowe ciasto sporządzane w formie bardzo cienkich nitek, które formą przypominają drobne igiełki. Ciasto cieszy się popularnością w kuchniach Bliskiego Wschodu, Turcji, Grecji i Bałkanów. Posiada neutralny smak i bardzo delikatny aromat. Po upieczeniu lub uprażeniu zyskuje wyjątkowo chrupiącą konsystencję. Wykorzystywane jest zarówno do słodkich jak i wytrawnych przepisów. Ciasto wytwarza się z kilku podstawowych składników. Jego sekret tkwi jednak w formie bardzo cienkich nitek, które dają szerokie możliwości wykorzystania. Ciasto to niezbędny składnik do nadziewania tabliczek czekolady w stylu dubajskim. Jednak po za tym powszechnym zastosowaniem cieszy się dużą uniwersalnością w zastosowaniu. Prażone ciasto w formie drobnych igiełek, to produkt o delikatnym smaku i subtelnym aromacie, który wykorzystasz bezpośrednio jako chrupiący składnik różnego rodzaju deserów i potraw, nie tylko do orientalnych przepisów.
Produkt do przygotowania nadziewanej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Duże opakowanie do użytku profesjonalnego. Do przygotowania nadziewanej czekolady w stylu dubajskim będziesz potrzebować także odpowiedniej formy oraz kremowej pasty pistacjowej!

Inne możliwości zastosowania chrupiącego ciasta w postaci cienkich nitek:

Prażone ciasto Kataifi w formie drobnych nitek czy igiełek, to bez wątpienia podstawowy składnik nadzienia pistacjowego do dubajskiej czekolady. Prażone nitki wykorzystasz również jako chrupiący składnik do nadzień cukierniczych, element chrupiącej warstwy do tortu, dodatek do deserów w formie chrupiącej posypki. Z prażonymi nitkami ciasta Kadayif każdy deser będzie smakował wyśmienicie. Wyjątkowo kruche ciasto o neutralnym smaku wykorzystasz także do wytrawnych przekąsek i potraw. Doskonale sprawdzi się do ciast i deserów inspirowanych dubajską czekoladą oraz tradycyjnymi przepisami kuchni orientalnej.

Skład chrupiącego ciasta Kataifi:

Składniki: mąka pszenna, woda, sól; alergeny: produkt zawiera pszenicę oraz gluten, może zawierać śladowe ilości sezamu, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.

Wartość odżywcza prażonego ciasta Kadayif:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
1390 kJ / 330 kcal |
Tłuszcz |
0.65 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.10 g |
Węglowodany |
75.0 g |
w tym cukry |
0.0 g |
Białko |
4.0 g |
Sól |
0.1 g |


Jak przechowywać prażone ciasto do dubajskiej czekolady?

Warunki przechowywania: prażone ciasto Kataifi nie wymaga rygorystycznych warunków przechowywania. Najważniejsze, żeby produkt przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w celu jak najdłuższego zachowania wyjątkowej chrupkości i kruchości ciasta. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów kuchennych lub porcjować ciasto w jednorazowych rękawiczkach przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu produkt należy zabezpieczyć przed działaniem czynników zewnętrznych oraz szczelnie zamknąć opakowanie.

Szczegóły i charakterystyka produktu - prażone nitki Kataifi:

Nazwa handlowa |
Kadayif Prażone |
Seria produktowa |
Dubai Style Chocolate |
Rodzaj |
prażone ciasto Kataifi |
Forma |
produkt gotowy do użycia |
Kształt |
drobne nitki, igiełki |
Smak |
neutralny |
Aromat |
delikatny z prażonymi nutami |
Barwa |
kremowa, brązowa |
Opakowanie |
plastikowy słoiczek z nakrętką |
Masa netto |
5 kg |
Przeznaczenie |
gotowy produkt do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
składnik dubajskiej czekolady |
Producent |
Wyprodukowano dla Sempre Group |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
Wyprodukowano w UE |
Kraj pochodzenia |
Turcja |


Stwórz własną Dubai Style Chocolate!




