op. 42 szt. Złota Fala - dł. 62 mm - ręcznie malowana dekoracja z ciemnej czekolady - nr. kat. 33202 Barbara Decor
Przestrzenna dekoracja z ciemnej czekolady. Subtelna i delikatna fala czekoladowa ręcznie malowana na złoto. Idealna do tworzenia eleganckich i szykownych kompozycji.
Opis produktu
Złota fala - ręcznie malowana dekoracja z ciemnej czekolady:
Seria pobudzających kreatywność dekoracji wykonanych z czekolady. Uniwersalna tematyka, która doskonale sprawdzi się na okazjonalnych wypiekach i deserach. Dekoracje wykonane są z wysokiej jakości czekolady, która wytwarzana jest według dopracowanej i niezmiennej od lat receptury. Czekolada barwiona jest wyłącznie sprawdzonymi barwnikami, które są w pełni bezpieczne do spożycia.
Dekoracje czekoladowe mają bardzo delikatną strukturę dlatego podczas dekorowania, przechowywania oraz transportu należy zachować szczególną ostrożność. Bardzo ważna jest również temperatura przechowywania dekoracji oraz udekorowanych wyrobów, ponieważ dekoracje są bardzo wrażliwe na działanie wysokich temperatur (optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C).
Wyroby czekoladowe przeznaczone są do dekoracji różnego rodzaju deserów, wypieków, lodów oraz dań. Pozwalają uzyskać zaskakujący efekt przy niewielkim nakładzie pracy oraz znacznie skracają czas poświęcony na dekorowanie (co jest szczególnie istotne w profesjonalnej kuchni, cukierni czy pracowni). Przeznaczone są przede wszystkim do użytku profesjonalnego, jednak doskonale sprawdzą się również w domowej kuchni. Wszystkie dekoracje pakowane są w kartonowe opakowania ochronne, które w znacznym stopniu zabezpieczają dekoracje podczas transportu oraz przechowywania.
Uwaga! Rzeczywiste kolory dekoracji czekoladowych mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji ujętej na zdjęciach katalogowych produktu.
Skład dekoracji czekoladowych:
Składniki i alergeny: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy, tłuszcz roślinny (palmowy, shea), barwnik: żółty tlenek żelaza (E172(iii)). Produkt może zawierać mleko i soję.
Jak przechowywać dekoracje czekoladowe?
Warunki przechowywania: dekoracje czekoladowe należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci i obcych zapachów. Optymalna temperatura przechowywania 12-20°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Dekoracje czekoladowe przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Do nakładania dekoracji używaj wyłącznie czystych i suchych przyborów. Dekoruj w rękawiczkach jednorazowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Szczegóły i charakterystyka produktu:
| Nazwa handlowa | Fala |
| Numer katalogowy | 33202 |
| Seria | dekoracje wykonane ręcznie |
| Rodzaj | gotowe do użycia dekoracje z czekolady |
| Ilość sztuk w opakowaniu | 42 sztuki |
| Masa netto | 100 g |
| Opakowanie | tekturowe opakowanie ochronne |
| Wymiary dekoracji | dł. 62 x szer. 29 mm |
| Kształt | fala |
| Wzór | złota farba nakładana za pomocą pędzelka |
| Kolor | złoty |
| Smak | ciemna czekolada |
| Przeznaczenie | produkt do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | do dekoracji cukierniczych |
| Seria produktowa | Barbara Decor by Barbara Luijckx |
| Producent | Barbara Luijckx |
| Dystrybutor | Sempre Group |
Wartość odżywcza dekoracji czekoladowych:
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 2315 kJ / 559 kcal |
| Tłuszcz | 38.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 23.4 g |
| Węglowodany | 44.5 g |
| w tym cukry | 41.6 g |
| Białko | 5.1 g |
| Sól | 0.01 g |
Zastosowanie gotowych dekoracji czekoladowych:
Gotowe produkty do dekoracji deserów, lodów, tortów oraz innych wyrobów cukierniczych. Dekoracje można stosować w gastronomii i produkcji cukierniczej.
Jak wysyłamy produkty wykonane z czekolady?
Dekoracje wykonane z czekolady wysyłamy w kartonach z wypełnieniem, tak żeby zminimalizować ryzyko uszkodzenia produktów podczas transportu. Dokładamy wszelkich starań, żeby wybrane przez Ciebie dekoracje dotarły do Ciebie w całości, jednak nie odpowiadamy za warunki panujące podczas transportu. Wyroby czekoladowe, to produkty wrażliwe na działanie wysokiej temperatury! Dlatego nie zalecamy zamawiania wyrobów czekoladowych do paczkomatu, zwłaszcza w okresie letnim. Wybierz przesyłkę kurierską! Paczkomaty w ciepłe dni nagrzewają się, a czekoladowe produkty umieszczone w skrytce ulegają rozpuszczeniu, za co nie ponosimy odpowiedzialności. Żeby zabezpieczyć swoje zamówienie przed działaniem wysokiej temperatury dodaj do koszyka styropianowe pudełko transportowe. Kupując prezenty czekoladowe, DODAJ DO KOSZYKA PUDEŁKO STYROPIANOWE i wybierz przesyłkę KURIERSKĄ.
Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:
Barwniki spożywcze, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Występowanie przetarć na produkcie i miejscowych przebarwień jest wynikiem procesu produkcyjnego. Mogą pojawić się różnice w grubościach ścianek.
Producent: Barbara Luijckx Sp. z o.o.
Dystrybutor: Sempre Group Sp. z o.o.
Kraj produkcji: wyprodukowano w UE
Szczegóły produktu