op. 500 g Ceramiczne kuleczki do pieczenia ciasta kruchego - 10E04775 Chef Aid - idealne do wypieku spodów do tarty

Indeks: CHEFAID

Ceramiczne kuleczki do wypieku tart i spodów z kruchego ciasta. Zapobiegają tworzeniu pęcherzyków powietrza i powstawaniu nierówności na powierzchni kruchego ciasta podczas pieczenia. Wygodne opakowanie z pokrywką, ułatwiające przechowywanie.

41,99 zł (23% VAT)
8,40 zł / 100 g

34,14 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Ceramiczne kuleczki do pieczenia tart i spodów z kruchego ciasta!

Ceramiczne kuleczki do pieczenia kruchego ciasta. Przeznaczone przede wszystkim do wypieku spodów do tart. Kuleczki ceramiczne pozwalają w łatwy sposób zabezpieczyć kruche ciasto przed powstawaniem pęcherzyków powietrza podczas pieczenia. Gromadzące się powietrze powoduje powstawanie nierówności, rozwarstwianie ciasta oraz nierównomierny stopień wypieczenia ciasta. Dodatkowo kuleczki zapobiegają kurczeniu się ciasta kruchego podczas pieczenia. Stosowanie ceramicznych kuleczek do pieczenia zapewnia zawsze doskonały efekt po wypieczeniu. Wykonane z ceramiki odpornej na działanie wysokich temperatur stosowanych do pieczenia kruchego ciasta. Kuleczki to produkt wielorazowego użytku. W przypadku zabrudzenia kuleczek podczas procesu pieczenia można je łatwo umyć pod bieżącą wodą z ewentualnym dodatkiem płynu do naczyń. Ceramiczne kuleczki do pieczenia zapakowane są wygodne opakowanie z pokrywką, które ułatwia przechowywanie. Przed umieszczeniem kuleczek w opakowaniu każdorazowo należy je dokładnie wystudzić i osuszyć.

Instrukcja użycia ceramicznych kuleczek do ciasta kruchego:

1. Po wyłożeniu formy do pieczenia surowe ciasto nakłuć widelcem.

2. Powierzchnię ciasta wyłożyć papierem do pieczenia.

3. Na papierze do pieczenia równomiernie ułożyć ceramiczne kuleczki do pieczenia.

4. Rozprowadzić kuleczki po całej powierzchni formy zwracając szczególną uwagę na ich umieszczenie na brzegach.

5. Upiec ciasto według wskazań z przepisu.

6. Po pieczeniu kuleczki ostudzić i umieścić z powrotem w wygodnym pojemniku z pokrywką.

7. Jeżeli kuleczki ulegną zabrudzeniu podczas pieczenia należy je umyć pod bieżącą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń.

8. Następnie dokładnie osuszyć i umieścić z powrotem w pojemniku do przechowywania.

Szczegóły i charakterystyka produktu, ceramiczne kuleczki do pieczenia:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Rodzaj ceramiczne kuleczki do pieczenia
Materiał ceramika
Kolor beżowy
Wymiary ok. 10 mm
Opakowanie plastikowy pojemnik z pokrywką
Masa netto 500 g
Przeznaczenie produkt wielorazowego użytku
Zastosowanie do wypieku tart i spodów z kruchego ciasta
Numer katalogowy 10E04775
Producent Chef Aid
Dystrybutor Sempre Group

Szczegóły produktu