
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Zestaw okrągłych rantów z mikroperforacją przeznaczonych do wypieku ciasta kruchego. Doskonałe do tworzenia nowoczesnych tartaletek i monoporcji. Wykonane z odpornego kompozytu całkowicie bezpiecznego w kontakcie z żywnością.
TARTE RING (THE TARTE 4.0 PROJECT - A NEW ERA OF TART MAKING) - to seria rantów z mikroperforacją wykonanych z termoplastycznego kompozytu o wysokiej odporności na zgniatanie oraz działanie wysokich i niskich temperatur. Ranty przeznaczone są do wypieku spodów z ciasta kruchego idealnych do tworzenia nowoczesnych tart, tartaletek i monoporcji. Wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (+) 180°C do (-) 60°C, ranty można również bezpiecznie myć w zmywarce.
Mikroperforacja zastosowana w rantach zapewniają doskonałą cyrkulację powietrza oraz pozwala na odparowanie nadmiaru wody, zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła. Kruche ciasto po wypieczeniu charakteryzuje się równomiernym stopniem wypieczenia oraz zarumienienia. Dodatkowo perforacja przyspiesza proces studzenia wypieków, co pozwala na uzyskanie wyjątkowej kruchości i chrupkości.
Ranty nie wymagają zabezpieczania tłuszczem przed procesem pieczenia (non-stick) oraz zapewniają łatwe wyjmowanie wypieków bez naruszenia ich kształtu i struktury. Spody rantów mają nieco szerszą podstawę, co zapewnia ich całkowitą stabilność podczas formowania oraz wypieku. Górna krawędź rantów jest nieco zaostrzona co pozwala na ich stosowanie jako wykrojnika - pozwala to na łatwe dopasowanie ciasta do kształtu i wymiarów rantu. Rantów nie należy umieszczać bezpośrednio na blaszkach do wypieku. Blaszki należy wyłożyć papierem do pieczenia lub zastosować specjalną matę wielorazowego użytku. Ranty pozwalają na wypiekanie kruchych spodów w piekarniku elektrycznym, gazowym oraz piecu konwekcyjnym (z termoobiegiem).
SCHEMAT RANTU
WARUNKI UŻYTKOWANIA
FILM INSTRUKTAŻOWY
Indeks: SILIKOMART236
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART237
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART235
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART364
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART363
Marka: SILIKOMART
Indeks: CALLEBAUT114
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: SILIKOMART269
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa o średnicy 79 x 29 h 30 mm
Indeks: PAVONI91
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: SILIKOMART354
Marka: SILIKOMART
Indeks: PAVONI87
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: SILIKOMART364
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART234
Marka: SILIKOMART
Indeks: PAVONI43
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: PAVONI34
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: SILIKOMART352
Marka: SILIKOMART
Indeks: PAVONI146
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: SILIKOMART363
Marka: SILIKOMART
Indeks: PAVONI23
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: PAVONI55
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: SILIKOMART504
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART456
Marka: SILIKOMART
Zestaw forma + rant w kształcie serca
Indeks: SILIKOMART608
Marka: SILIKOMART
Zestaw do nowoczesnych tart - perforowane ranty do wypieku ciasta kruchego + forma do dekoracji. Forma doskonale sprawdzi się również do monoporcji oraz mrożonych deserów.
Indeks: SILIKOMART348
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART347
Marka: SILIKOMART
Zestaw okrągłych rantów z mikroperforacją przeznaczonych do wypieku ciasta kruchego. Doskonałe do tworzenia nowoczesnych tartaletek i monoporcji. Wykonane z odpornego kompozytu całkowicie bezpiecznego w kontakcie z żywnością.