MIESZANKI "SOFT" - to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów włoskich w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak o zrównoważonej słodyczy. Kremowa struktura masy lodowej i odpowiedni stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle. W koncentratach stosowane są wyłącznie barwniki pochodzenia roślinnego. Receptura koncentratów oparta jest na pełnotłustym mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji lodów włoskich o kremowej konsystencji o odpowiednim stopniu napowietrzenia. Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie - dobrze znoszą wahania temperatur.

Ważne informacje: mieszanka bazowa do lodów włoskich o smaku śmietankowym - jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa - przeznaczony wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, wilgoci i obcych zapachów; worek po otwarciu zabezpieczyć przed wpływem czynników zewnętrznych.

Składniki: cukier, laktoza (z mleka), białka mleka, tłuszcz roślinny całkowicie utwardzony (palmowy, kokosowy) w zmiennych proporcjach, syrop glukozowy, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, substancje emulgujące: guma guar (E412), guma celulozowa (E466), mączka chleba świętojańskiego (E410), aromaty, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477); może zawierać soję.

| DOZOWANIE I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA | 
| MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU | 1.6 kg | 
| WODA | 4 l | 
| CAŁOŚĆ DOKŁĄDNIE WYMIESZAĆ (STOSUJĄC ODPOWIEDNI MIESZALNIK ELEKTRYCZNY) - NIE UBIJAĆ. POZOSTAWIĆ NA MINIMUM 2 GODZINY W LODÓWCE - W CELU DOKŁADNEGO ROZPUSZCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW MIESZANKI W WODZIE - MIESZANKĘ NALEŻY SCHŁODZIĆ DO UZYSKANIA TEMPERATURY MASY - 4°C. WPROWADZIĆ MIESZANKĘ DO ZBIORNIKA AUTOMATU. | 

| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | 
| Wartość energetyczna | 1735/415 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 6.7 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.1 g | 
| Węglowodany | 81.0 g | 
| w tym cukry | 78.0 g | 
| Białko | 7.2 g | 
| Sól | 0.62 g | 


