
63,10 zł / 1l
Le Fruit de MONIN Coconut, to gęsty przecier o bogatym smaku prawdziwego kokosa. Kremowa konsystencja i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne kokosowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.
Le Fruit de Monin, to seria słodkich przecierów owocowych o wszechstronnym zastosowaniu. Przeznaczone przede wszystkim do sporządzania orzeźwiających lemoniad, napojów i drinków. Idealnie sprawdzają się jako polewa dekoracyjna do lodów, gofrów, deserów, słodkich potraw i ciast. Mogą służyć do nadawania smaku kremom, musom i innym wyrobom cukierniczym.
Charakteryzują się lekko płynną i zarazem odpowiednio gęstą konsystencją. Dopracowane smaki do tworzenia wysokiej jakości napojów i deserów. Le Fruit de Monin, sporządzany jest z najlepszych składników. Zapewnia autentyczne i niezapomniane doznania sensoryczne. Doskonale zrównoważony smak, który wyśmienicie uzupełnia gorące i mrożone napoje oraz klasyczne i nowoczesne desery. Puree marki monin rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z tworzywa. Posiadają wygodne nakrętki, które ułatwiają dozowanie i nakładanie produktu. Przeciery owocowe jako baza do napojów dozuje się w proporcjach 1:6 (jedna porcja przecieru na sześć porcji płynu). Puree owocowy stosowany jako dodatek smakowy i dekoracyjny dozuje się na zasadzie quantum satis, czyli według uznania.
Składniki: cukier, woda, mleko kokosowe i wiórki kokosowe, mleko skondensowane, aromat naturalny, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (E415), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), regulator kwasowości: kwas winowy (E334), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202). Produkt zawiera mleko. Zawiera równowartość 30% orzecha kokosowego.
Nazwa handlowa | Le Fruit de Monin Coconut |
Seria produktowa | Le Fruit de Monin |
Rodzaj | puree kokosowe |
Smak | kokos |
Aromat | kokosowy, naturalny |
Barwa | jasna, kremowa |
Konsystencja | gęsta |
Forma | przecier kokosowy |
Opakowanie | plastikowa butelka |
Pojemność | 500 ml - 0.5 l |
Masa netto | 630 g |
Przeznaczenie | dodatek smakowy i dekoracyjny |
Zastosowanie | do napojów, deserów, wypieków |
Dozowanie | 1:6 lub według uznania |
Producent | Monin |
Importer | SCM |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Francja |
Puree owocowe to doskonała baza do napojów oraz dodatek do deserów. Gęste przeciery owocowe stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Klasyczne dozowanie przecierów owocowych opiera się na proporcjach 1:6. Jedna porcja przecieru z owoców na sześć porcji płynu. Puree owocowe dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów i deserów. Podstawowe zastosowanie gęstych przecierów owocowych, to napoje takie jak: lemoniady na zimno i na gorąco, klasyczne i mrożone herbaty, rozgrzewające napoje, drinki, piwo, wino, koktajle i smoothie. Gęste sosy owocowe to też doskonały dodatek smakowy i dekoracyjny do jogurtu mrożonego, lodów włoskich, deserów lodowych, gofrów, naleśników, słodkich potraw, sałatek owocowych, ciast i pozostałych deserów.
Puree owocowe można stosować również do przekładania tortów, dekorowania babeczek oraz jako dodatek smakowy do kremów i mas cukierniczych. Dodatek gęstych sosów owocowych wpływa również korzystnie na konsystencję serwowanych napojów i deserów.
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przecier owocowy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu puree owocowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Przecier należy zużyć w ciągu 4 tygodni od momentu otwarcia. Po otwarciu przeciery owocowe najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych.
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1550 kJ / 367 kcal |
Tłuszcz | 6.4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.4 g |
Węglowodany | 75.6 g |
w tym cukry | 74.3 g |
Białko | 1.1 g |
Sól | 0.04 g |
Indeks: MONIN01
Marka: MONIN
Indeks: MONIN55
Marka: MONIN
Indeks: PERNIGOTTI30
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: MONIN99
Marka: MONIN
Indeks: MONIN11
Marka: MONIN
Le Fruit de MONIN Coconut, to gęsty przecier o bogatym smaku prawdziwego kokosa. Kremowa konsystencja i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne kokosowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.
Indeks: MONIN109
Marka: MONIN
Indeks: MONIN33
Marka: MONIN
Indeks: MONIN174
Marka: MONIN
Indeks: COMPRITAL83
Marka: COMPRITAL
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Indeks: BABBI29
Marka: BABBI
Indeks: MIXIT102
Marka: MIXIT
Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.
Indeks: COMPRITAL357
Marka: COMPRITAL
Indeks: MONIN355
Marka: MONIN
Indeks: PAVONI86
Marka: PAVONI ITALIA
Okrągłe podkładki z wygodnym uchwytem wykonane z tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Idealnie sprawdzą się do serwowania i prezentacji zarówno słodkich jak i wytrawnych wyrobów. Idealne pod monoporcje i przekąski. Przeznaczone do stosowania w cateringu i lokalach gastronomicznych.
Indeks: MONIN03
Marka: MONIN
Indeks: COLLINO52
Marka: COLLINO
Indeks: MONIN15
Marka: MONIN
Kremowy sos o smaku ciemnej czekolady do wyśmienitej Dark Chocolate Mocha. Idealne uzupełnienie napojów kawowych. Doskonały smak i aksamitna konsystencja. Sos Gourmet to także wysokiej jakości polewa do lodów i deserów.
Le Fruit de MONIN Coconut, to gęsty przecier o bogatym smaku prawdziwego kokosa. Kremowa konsystencja i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne kokosowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.