
60,01 zł / 1l
Le Fruit de Monin Banana, to gęsty przecier o słodkim smaku dojrzałych bananów. Subtelna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne owocowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.
Le Fruit de Monin, to seria słodkich przecierów owocowych o wszechstronnym zastosowaniu. Przeznaczone przede wszystkim do sporządzania orzeźwiających lemoniad, napojów i drinków. Idealnie sprawdzają się jako polewa dekoracyjna do lodów, gofrów, deserów, słodkich potraw i ciast. Mogą służyć do nadawania smaku kremom, musom i innym wyrobom cukierniczym.
Charakteryzują się lekko płynną i zarazem odpowiednio gęstą konsystencją. Dopracowane smaki do tworzenia wysokiej jakości napojów i deserów. Le Fruit de Monin, sporządzany jest z najlepszych składników. Zapewnia autentyczne i niezapomniane doznania sensoryczne. Doskonale zrównoważony smak, który wyśmienicie uzupełnia gorące i mrożone napoje oraz klasyczne i nowoczesne desery. Puree marki monin rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z tworzywa. Posiadają wygodne nakrętki, które ułatwiają dozowanie i nakładanie produktu. Przeciery owocowe jako baza do napojów dozuje się w proporcjach 1:6 (jedna porcja przecieru na sześć porcji płynu). Puree owocowy stosowany jako dodatek smakowy i dekoracyjny dozuje się na zasadzie quantum satis, czyli według uznania.
Składniki: puree z bananów, cukier, naturalny aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: kwas winowy (E334), substancja zagęszczająca: pektyna (E440). Zawiera 50% puree z bananów.
Nazwa handlowa | Le Fruit de Monin Banana |
Seria produktowa | Le Fruit de Monin |
Rodzaj | puree owocowe |
Smak | banan |
Aromat | dojrzałe banany, naturalny |
Barwa | subtelna, żółta |
Konsystencja | gęsta |
Forma | przecier owocowy |
Opakowanie | plastikowa butelka |
Pojemność | 1000 ml - 1.0 l |
Masa netto | 1290 g - 1.29 kg |
Przeznaczenie | dodatek smakowy i dekoracyjny |
Zastosowanie | do napojów, deserów, wypieków |
Dozowanie | 1:6 lub według uznania |
Producent | Monin |
Importer | SCM |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Francja |
Puree owocowe to doskonała baza do napojów oraz dodatek do deserów. Gęste przeciery owocowe stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Klasyczne dozowanie przecierów owocowych opiera się na proporcjach 1:6. Jedna porcja przecieru z owoców na sześć porcji płynu. Puree owocowe dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów i deserów. Podstawowe zastosowanie gęstych przecierów owocowych, to napoje takie jak: lemoniady na zimno i na gorąco, klasyczne i mrożone herbaty, rozgrzewające napoje, drinki, piwo, wino, koktajle i smoothie. Gęste sosy owocowe to też doskonały dodatek smakowy i dekoracyjny do jogurtu mrożonego, lodów włoskich, deserów lodowych, gofrów, naleśników, słodkich potraw, sałatek owocowych, ciast i pozostałych deserów.
Puree owocowe można stosować również do przekładania tortów, dekorowania babeczek oraz jako dodatek smakowy do kremów i mas cukierniczych. Dodatek gęstych sosów owocowych wpływa również korzystnie na konsystencję serwowanych napojów i deserów.
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przecier owocowy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu puree owocowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Przecier należy zużyć w ciągu 4 tygodni od momentu otwarcia. Po otwarciu przeciery owocowe najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych.
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1261 kJ / 302 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 74.4 g |
w tym cukry | 72.6 g |
Białko | 0.8 g |
Sól | 0.0 g |
Indeks: MONIN67
Marka: MONIN
Indeks: VANHOUTEN01
Marka: VAN HOUTEN
Płynna czekolada - ulubiona na gorąco do picia. Gotowa do podgrzania o kremowej konsystencji i intensywnym czekoladowym smaku z wyczuwalną słodyczą i nutą mleczną.
Indeks: PERNIGOTTI42
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: MONIN109
Marka: MONIN
Indeks: MONIN33
Marka: MONIN
Indeks: MONIN174
Marka: MONIN
Indeks: VANHOUTEN05
Marka: VAN HOUTEN
Idealnie kremowy i aksamitny smak czekolady w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka do przygotowywania słodkiego i kremowego napoju o prawdziwym, głębokim smaku czekolady.
Indeks: COMPRITAL100
Marka: COMPRITAL
Topping bananowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: DREIDOPPEL22
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: COMPRITAL83
Marka: COMPRITAL
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Indeks: PERNIGOTTI42/1
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BARIMA344
Marka: BARBARA LUIJCKX
Indeks: MONIN57
Marka: MONIN
Indeks: COMPRITAL21
Marka: COMPRITAL
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Indeks: VANHOUTEN07
Marka: VAN HOUTEN
Idealnie kremowy i aksamitny smak białej czekolady w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka do przygotowywania słodkiego i kremowego napoju o prawdziwym smaku białej czekolady.
Indeks: DEBIC02
Marka: DEBIC
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
Indeks: SEMPRE298
Marka: SEMPRE
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: SEMPRE299
Marka: SEMPRE
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: SASKIA02
Marka: SASKIA
Gorąca czekolada, która zachwyca! Idealnie gęsta i intensywnie czekoladowa. Naturalny smak o zrównoważonej słodyczy. Aksamitna i kremowa konsystencja. Przygotowana z naturalnych składników. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera glutenu. Łatwa w przygotowaniu. Smak, który pokochasz! Produkt do stosowania w gastronomii i na użytek domowy!
Indeks: MONIN64
Marka: MONIN
Indeks: MONIN163
Marka: MONIN
Indeks: MONIN55
Marka: MONIN
Indeks: MONIN26
Marka: MONIN
Le Fruit de Monin Banana, to gęsty przecier o słodkim smaku dojrzałych bananów. Subtelna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne owocowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.