La Sauce de Monin Gourmet Sauce - to seria słodkich sosów o uniwersalnym zastosowaniu.
Przeznaczone są głównie do przygotowywania napojów smakowych - kawy, napojów mrożonych, koktajli i czekolady do picia.
Idealnie sprawdzą się również jako polewa dekoracyjna do ciast, deserów, lodów, gofrów, naleśników i innych.
Mogą służyć również do nadawania smaku kremom, musom oraz innym wyrobom cukierniczych.
Charakteryzują się gładką, gęstą, kremową konsystencją i intensywnym, prawdziwym, aksamitnym smakiem.
Sosy dostępne są w opakowaniach 0,5 oraz 1,89l. Sosy w dużych opakowaniach najlepiej dozować za pomocą pompki.
Uniwersalne dozowanie słodkich sosów to 15 ml na porcję.
Jedno opakowanie 0,5 l wystarcza na około 33 porcje.
Wszystkie sosy po otwarciu należy spożyć w ciągu 4 tygodni.
Składniki: odtłuszczone słodzone mleko skondensowane (35,3%), cukier, woda, syrop glukozowo-fruktozowy, karmel, masło (3,5%), fruktoza,
skrobia modyfikowana (E1442), naturalny aromat, barwnik: karmel (E150a), aromaty, sól, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471),
substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: fosforan disodowy (E450), kwas cytrynowy (E330); zawiera mleko.
Nazwa: SALTED CARAMEL LA SAUCE DE MONIN
Smak: słony karmel
Barwa: jasna, brązowa
Konsystencja: gęsta, gładka, kremowa
Opakowanie: 0,5l (500 ml/0,65 kg - butelka plastikowa z dozownikiem)
Warunki przechowywania:
- zamknięty produkt przechowywać w czystym, suchym i chłodnym miejscu; chronić przez bezpośrednim działam promieni słonecznych;
- produkt po otwarciu należy spożyć w ciągu 4 tygodni; przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed działaniem obcych zapachów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1600/378 kJ/kcal
- tłuszcz: 4,7 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,2 g
- węglowodany: 79,3 g
- w tym cukry: 71,5 g
- białko: 3,4 g
- sól: 0,29 g
SMOOTHIE FRAPPE MILKSHAKE PROGRAM
BROSZURA Z PRZEPISAMI SALTED CARAMEL SAUCE