Już nigdy więcej nie kupisz innej deski do swojej restauracji!

Trwałe i systemy desek do krojenia, które pomagają zapobiegać przenoszeniu się bakterii. Deski do krojenia Profboard są używane przez profesjonalnych szefów kuchni i entuzjastów jedzenia na całym świecie. Wykonane z materiałów zapewniających bezpieczeństwo żywności. Solidne, odporne na odkształcenia deski do krojenia, wyposażone w wymienne nakładki powierzchni tnącej. Dedykowane nakładki oznaczone są kolorami zgodnie z wymogami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i wytycznymi HACCP.

Dlaczego inwestycja w wysokiej jakości deskę do krojenia ma znaczenie?

System zatrzaskowy to kreatywnie zintegrowana funkcja, która pozwala zaoszczędzić pieniądze w dłuższej perspektywie. System umożliwia wymianę powierzchni do krojenia poprzez zdjęcie górnej nakładki i zatrzaśnięcie w jej miejscu nowej. Zapewnia to nie tylko optymalną higienę, ale także wydłuża długość życia deski do krojenia. Gdy nakładki z czasem ulegną zużyciu wymienisz je na nowe przy minimalnych kosztach. Nakładki mogą być używane po obu stronach. Wykonane są z wysokiej jakości polipropylenu, który jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością i może być utylizowany z sposób przyjazny dla środowiska.

Profesjonalna seria desek do krojenia:

Seria przeznaczona dla profesjonalistów spełnia najwyższe standardy jakości. Zapewnia higieniczne przygotowanie wszystkich rodzajów surowców spożywczych. W zestawie znajdują się dedykowane nakładki w sześciu kolorach. Kolor nakładki do krojenia definiuje jej przeznaczenie, zgodnie z wymogami bezpieczeństwa żywności i wytycznymi HACCP. Nakładka w kolorze zielonym przeznaczona jest do krojenia warzyw i owoców. Czerwona nakładka służy do porcjowania surowego mięsa. Żółta przeznaczona jest do drobiu. Niebieska do surowych ryb i owoców morza. Biała do nabiału. Natomiast nakładka w kolorze czarnym przeznaczona jest do pozostałych produktów spożywczych oraz do serwowania. W przypadku codziennego użytkowania nakładki należy wymieniać co około 4-5 miesięcy. Jedną nakładkę stosuje się przez okres 8-10 tygodni na stronę.

Co wyróżnia deski od Profboard?

Opatentowany system desek do krojenia pozwala na higieniczną i bezpieczną pracę. Posiada duże ogumowane nóżki ze stali nierdzewnej, które zapobiegają przesuwaniu się deski podczas krojenia i zapewniają pełną stabilność. Deska do krojenia wykonana jest z tworzywa, które można myć w zmywarce w temperaturze 95°C. Płyta bazowa wykonana jest z wysokiej jakości polietylenu. Cechą szczególną systemu desek do krojenia jest opatentowany system klikania wykonany ze stali nierdzewnej. System pozwala na umieszczanie desek do krojenia na płycie bazowej i ich łatwe wymienianie. Produkty kroi się na kolorowych nakładkach wykonanych ze specjalnej odmiany polipropylenu. Materiał jest bezwonny i całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością. Do każdej grupy produktów stosuje się inny kolor nakładki, co minimalizuje ryzyko przenoszenia bakterii obecnych w surowych produktach spożywczych. Kolorowych nakładek do krojenia możesz używać po obu stronach. W celu zachowania pełnej higieny nakładki należy regularnie czyścić i wymieniać. Zarówno deskę bazową jak i nakładki do krojenia można bezpiecznie myć w zmywarce. Deski można również czyścić ręcznie przy użyciu delikatnych detergentów i gorącej wody.
Uwaga! system desek do krojenia wykonany jest z tworzywa, pamiętaj, żeby nie stawiać na deskach gorących garnków czy patelni.

Najważniejsze zalety systemu desek do krojenia:

Spełnia wymogi i wytyczne dotyczące bezpieczeństwa żywności.
Pozwala na oszczędność kosztów i czasu, zwłaszcza podczas mycia i magazynowania.
Zapewnia wysoką higieną żywności i bezpieczeństwo pracy.
Wysoka jakość wykonania, która spełnia wymagania profesjonalistów.

Profboard Professional Seria - specyfikacja produktu:

Rodzaj: system desek do krojenia
Nazwa: Profboard Professional Series 53 x 32.5 cm
Seria produktowa: Profboard Professional Series 270
Zestaw: deska bazowa + 6 kolorowych nakładek do krojenia
Wymiary: dł. 530 x szer. 325 x wys. 22.5 mm
Montowanie i wymiana desek: zatrzaskowy system klikania

Materiał deski bazowej: PEHD (polietylen)
Materiał nakładek do krojenia: PP (polipropylen)
Materiał systemu klikania: stal nierdzewna
Materiał nóżek: stal nierdzewna + guma

Przeznaczenie: do kontaktu z żywnością
Zastosowanie: do użytku profesjonalnego

Kolor deski bazowej: biały
Kolory nakładek do krojenia:
- czarny: uniwersalne serwowanie
- biały: do nabiału
- zielony: do warzyw i owoców
- żółty: do drobiu
- niebieski: do ryb i owoców morze
- czerwony: do surowego mięsa


Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Trzymać z dala od otwartego ognia oraz innych źródeł zapłonu.
Nie umieszczać na deskach rozgrzanych naczyń i przyborów kuchennych.
Produkt wykonany z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Produkt do użytku profesjonalnego.
Można myć w zmywarce.
Gwarancja producenta: 3 lata

Producent: Profboard
Dystrybucja: ProChef
Sprzedaż: Sempre Group



