• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

wegański stabilizator do bitej śmietany, kremów i musów na bazie mielonych wodorostów i błonnika
  • wegański stabilizator do bitej śmietany, kremów i musów na bazie mielonych wodorostów i błonnika

2.5 kg SANETT VEGGIE 47990 DREIDOPPEL wegański stabilizator do kremów na bazie mielonych wodorostów - neutralny smak

BARIMA157(1)

Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.

255,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

SANETT - to roślinny zamiennik żelatyny - produkt na bazie mielonych wodorostów i błonnika cytrynowego, przeznaczony do stabilizowania wegańskich (i tradycyjnych) kremów (a także bitej śmietany oraz tortów i deserów musowych). Przed dodaniem produktu do stabilizowanej masy należy go dokładnie wymieszać z gorącą wodą (wrzątek) we właściwych proporcjach (40 g stabilizatora + 80 g gorącej wody + 1000 g kremu). Stabilizator przeznaczony jest zarówno do użytku bezpośredniego. Stabilizator może być stosowany łącznie z dodatkiem past smakowych. Podczas stosowania past smakowych mieszankę stabilizatora z wodą należy najpierw połączyć z pastą smakową i dokładnie wymieszać. Następnie do mieszanki z pastą smakową dodać niewielką ilość kremu i delikatnie wymieszać. Na koniec należy dodać pozostałą ilość kremu i dokładnie wymieszać. Mieszanka doskonale sprawdzi się jako roślinna alternatywa dla żelatyny również do tradycyjnych kremów i deserów. 

Składniki: cukier, mielone wodorosty (gracilaria verrucosa), skrobia, błonnik cytrynowy; może zawierać jaja, mleko i soję oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; do dozowania i nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; optymalna temperatura przechowywania do od 15°C do 20°C.

DOZOWANIE - PRZEPIS PODSTAWOWY (BEZPOŚREDNIE UŻYCIE)
SANETT VEGGIE 40.0 g
WODA (WRZĄCA) 80.0 g
SŁODZONA WEGAŃSKA BITA ŚMIETANA 1000 g
PRZY STOSOWANIU PAST SMAKOWYCH NALEŻY NAJPIERW WYMIESZAĆ ROZTWÓR STABILIZATORA Z PASTĄ SMAKOWĄ, NASTĘPNIE Z NIEWIELKĄ ILOSCIĄ BITEJ ŚMIETANY, A NA KONIEC DODAĆ POZOSTAŁĄ BITĄ ŚMIETANĘ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1624/383 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 92.9 g
w tym cukry 86.0 g
Białko 0.2 g
Sól 0.17 g

ZASTOSOWANIE I PRZYKŁADOWE PRZEPISY

- (3).png

Szczegóły produktu
BARIMA157(1)

Opis

NUMER KATALOGOWY
47990
NAZWA HANDLOWA
SANETT VEGGIE (CREAM STABILIZER NEUTRAL)
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA ALUMINIOWA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
5.0 kg - 2 x 2.5 kg - KARTON
RODZAJ
WEGAŃSKI STABILIZATOR DO KREMÓW
RODZAJ
ROŚLINNY ZAMIENNIK ŻELATYNY
AROMAT
NEUTRALNY
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
KREMOWA
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W GORĄCEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA GORĄCO
ZASTOSOWANIE
DO STABILIZOWANIA KREMÓW I ŚMIETANY
DOZOWANIE
40.0 g stabilizatora : 80.0 g gorącej wody : 1000 g kremu
APLIKACJE
WEGAŃSKIE DESERY | BITA ŚMIETANA | KREMY | MUSY
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ZAMKNIĘTYM ORYGINALNYM OPAKOWANIU)
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
18 innych produktów w tej samej kategorii: