Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.
2.5 kg SANETT VEGGIE 47990 DREIDOPPEL wegański stabilizator do kremów na bazie mielonych wodorostów - neutralny smak
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Opis produktu
SANETT - to roślinny zamiennik żelatyny - produkt na bazie mielonych wodorostów i błonnika cytrynowego, przeznaczony do stabilizowania wegańskich (i tradycyjnych) kremów (a także bitej śmietany oraz tortów i deserów musowych). Przed dodaniem produktu do stabilizowanej masy należy go dokładnie wymieszać z gorącą wodą (wrzątek) we właściwych proporcjach (40 g stabilizatora + 80 g gorącej wody + 1000 g kremu). Stabilizator przeznaczony jest zarówno do użytku bezpośredniego. Stabilizator może być stosowany łącznie z dodatkiem past smakowych. Podczas stosowania past smakowych mieszankę stabilizatora z wodą należy najpierw połączyć z pastą smakową i dokładnie wymieszać. Następnie do mieszanki z pastą smakową dodać niewielką ilość kremu i delikatnie wymieszać. Na koniec należy dodać pozostałą ilość kremu i dokładnie wymieszać. Mieszanka doskonale sprawdzi się jako roślinna alternatywa dla żelatyny również do tradycyjnych kremów i deserów.
Składniki: cukier, mielone wodorosty (gracilaria verrucosa), skrobia, błonnik cytrynowy; może zawierać jaja, mleko i soję oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; do dozowania i nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; optymalna temperatura przechowywania do od 15°C do 20°C.
DOZOWANIE - PRZEPIS PODSTAWOWY (BEZPOŚREDNIE UŻYCIE) | |
SANETT VEGGIE | 40.0 g |
WODA (WRZĄCA) | 80.0 g |
SŁODZONA WEGAŃSKA BITA ŚMIETANA | 1000 g |
PRZY STOSOWANIU PAST SMAKOWYCH NALEŻY NAJPIERW WYMIESZAĆ ROZTWÓR STABILIZATORA Z PASTĄ SMAKOWĄ, NASTĘPNIE Z NIEWIELKĄ ILOSCIĄ BITEJ ŚMIETANY, A NA KONIEC DODAĆ POZOSTAŁĄ BITĄ ŚMIETANĘ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ. |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1624/383 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 92.9 g |
w tym cukry | 86.0 g |
Białko | 0.2 g |
Sól | 0.17 g |
ZASTOSOWANIE I PRZYKŁADOWE PRZEPISY
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 47990
- NAZWA HANDLOWA
- SANETT VEGGIE (CREAM STABILIZER NEUTRAL)
- MASA NETTO
- 2.5 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA ALUMINIOWA
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 5.0 kg - 2 x 2.5 kg - KARTON
- RODZAJ
- ROŚLINNY ZAMIENNIK ŻELATYNY
- RODZAJ
- WEGAŃSKI STABILIZATOR DO KREMÓW
- AROMAT
- NEUTRALNY
- SMAK
- NEUTRALNY
- BARWA
- KREMOWA
- FORMA
- PROSZEK
- KONSYSTENCJA
- SYPKA
- ROZPUSZCZALNOŚĆ
- W GORĄCEJ WODZIE
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO STABILIZOWANIA KREMÓW I ŚMIETANY
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA GORĄCO
- DOZOWANIE
- 40.0 g stabilizatora : 80.0 g gorącej wody : 1000 g kremu
- APLIKACJE
- WEGAŃSKIE DESERY | BITA ŚMIETANA | KREMY | MUSY
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 15-20°C
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ZAMKNIĘTYM ORYGINALNYM OPAKOWANIU)