Indeks: LUBECA36
Marka: LUBECA
1.0 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.
CMC - karboksymetyloceluloza lub inaczej określana guma celulozowa do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Dodatek ma postać proszku o białej barwie i przeznaczony jest do bezpośredniego dodawania do produktów (na zimno, nie wymaga podgrzewania). Karboksymetyloceluloza doskonale sprawdza się jako dodatek utwardzający do masy cukrowej oraz marcepanu. Masy z dodatkiem gumy celulozowej stosowane są do modelowania płaskiego i przestrzennego - zapewniając szybsze wysychanie dekoracji oraz odpowiednią sztywność i wytrzymałość. Dodatek przeznaczony jest do łączenia z ciałami stałymi, podczas łączenia z płynami może powodować powstawanie grudek. Proszek należy dokładnie wymieszać (z ciastem) lub wyrobić (z masą cukrową/marcepanem) - zalecane dozowanie do od 0.5 do 1.5 gramów na 1 kilogram masy. CMC po wymieszaniu z wodą (w odpowiednich proporcjach) pozwala na przygotowanie "jadalnego kleju", który ma szczególne zastosowanie podczas modelowania figurek z mas cukierniczych.
Zastosowanie:
jako substancja utwardzająca do lukru, masy cukrowej i marcepanu - ułatwia modelowanie i przyspiesza proces suszenia dekoracji
poprawia elastyczność ciast chlebowych
po wymieszaniu z wodą (w odpowiednich proporcjach) pozwala na przygotowanie "jadalnego kleju"
stosowana do zabezpieczania (pokrywania) świeżych owoców stosowanych do dekoracji
Dozowanie: 0.5-1.5 g/kg
Sposób użycia: dodawać na zimno bezpośrednio do produktu i dokładnie wymieszać.
Składniki: substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza (E466); może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, orzechów arachidowych, orzechów laskowych, sezamu, selera, gorczycy i siarczynów.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci oraz obcych zapachów.
Indeks: LUBECA36
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: DEKORPOL794
Marka: DEKORPOL
Produkt bezglutenowy i odpowiedni dla wegan.
Indeks: DEKORPOL179
Marka: DEKORPOL
Produkt bezglutenowy i odpowiedni dla wegan.
Indeks: MODECOR409
Marka: MODECOR
Baza do klejenia elementów z masy cukrowej oraz stabilizacji lukru plastycznego.
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA69
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: FOODCOLOURS303
Marka: FOOD COLOURS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.
Indeks: SOSA339
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: SOSA510
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: SOSA338
Marka: Sosa Ingredients
Przeznaczony do bezpośredniego użycia środek zagęszczający do zimnych i gorących sosów. Dodatek wystarczy dokładnie wymieszać (za pomocą trzepaczki lub miksera) z zagęszczanym sosem.
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: SOSA439
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: JAR02
Marka: JAR JAskulki Aromaty
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS