• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

karboksymetyloceluloza w proszku
  • karboksymetyloceluloza w proszku

600 g CMC (E466) GOMA DE CELULOSA EN POLS 38549 SOSA INGREDIENTS karboksymetyloceluloza w proszku

SOSA498

Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.

151,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

CMC - karboksymetyloceluloza lub inaczej określana guma celulozowa do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Dodatek ma postać proszku o białej barwie i przeznaczony jest do bezpośredniego dodawania do produktów (na zimno, nie wymaga podgrzewania). Karboksymetyloceluloza doskonale sprawdza się jako dodatek utwardzający do masy cukrowej oraz marcepanu. Masy z dodatkiem gumy celulozowej stosowane są do modelowania płaskiego i przestrzennego - zapewniając szybsze wysychanie dekoracji oraz odpowiednią sztywność i wytrzymałość. Dodatek przeznaczony jest do łączenia z ciałami stałymi, podczas łączenia z płynami może powodować powstawanie grudek. Proszek należy dokładnie wymieszać (z ciastem) lub wyrobić (z masą cukrową/marcepanem) - zalecane dozowanie do od 0.5 do 1.5 gramów na 1 kilogram masy. CMC po wymieszaniu z wodą (w odpowiednich proporcjach) pozwala na przygotowanie "jadalnego kleju", który ma szczególne zastosowanie podczas modelowania figurek z mas cukierniczych.

Zastosowanie:

  • jako substancja utwardzająca do lukru, masy cukrowej i marcepanu - ułatwia modelowanie i przyspiesza proces suszenia dekoracji

  • poprawia elastyczność ciast chlebowych

  • po wymieszaniu z wodą (w odpowiednich proporcjach) pozwala na przygotowanie "jadalnego kleju" 

  • stosowana do zabezpieczania (pokrywania) świeżych owoców stosowanych do dekoracji

Dozowanie: 0.5-1.5 g/kg

Sposób użycia: dodawać na zimno bezpośrednio do produktu i dokładnie wymieszać.

Składniki: substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza (E466); może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, orzechów arachidowych, orzechów laskowych, sezamu, selera, gorczycy i siarczynów.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci oraz obcych zapachów.

Szczegóły produktu
SOSA498
1 Przedmiot

Opis

NUMER KATALOGOWY
58050066
NAZWA HANDLOWA
CMC GOMA DE CELULOSA EN POLS
MASA NETTO
600 g
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
PRZEZNACZENIE
DO UTWARDZANIA MASY CUKROWEJ I MARCEPANU
PRZEZNACZENIE
DODATEK SPOŻYWCZY
ZASTOSOWANIE
ŚRODEK PRZECIWZBRYLAJĄCY
ZASTOSOWANIE
ŚRODEK ZAGĘSZCZAJĄCY
ZASTOSOWANIE
UTWARDZACZ
DOZOWANIE
0.5-1.5 g/kg
KOD PRODUKTU
38549
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
THICKENERS | SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA494

Marka: Sosa Ingredients

600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg

Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.

Cena 313,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE