
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
PECTINE 325NH95 - jest dodatkiem do żywności stosowanym jako środek teksturujący. Wykazuje właściwości zagęszczające i żelujące (w produktach zawierających wapń). Przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych. Pektyna ma postać proszku o neutralnym smaku i zapachu. Daje termo-odwracalne żele.
Składniki: pektyna amidowana o niskiej zawartości metoksylu (E440ii) (standaryzowana przez dodanie sacharozy).
Dyspersja i rozpuszczanie:
Aby rozpuścić produkt bez grudek: wstępnie wymieszać pektynę z innymi suchymi składnikami i wsypać preparat do cieczy ciągle mieszając; kontynuować mieszanie, aby uzyskać całkowitą dyspersję. Rozpuszczanie zależy od mediów i procesu: przyspieszone przez obróbkę cieplną (czas, temperatura) i blendowanie (blender, homogenizator). Całkowite rozpuszczenie można uzyskać najszybciej w temperaturze 80-85°C. W formule o wysokiej zawartości wapnia (twarda woda> 80 ppm Ca ++, mleko) rozpuszczanie może być trudniejsze do uzyskania. Wymagany jest dłuższy czas lub dodatek soli sekwestrujących.
Dozowanie - 0.5% do 1.5% zgodne z używana formułą do uzyskania oczekiwanej tekstury.
Właściwości:
Pektyna ta może być używana w produktach na bazie wody, mleka oraz owoców.
Żelowanie w interakcji z wapniem zachodzi podczas chłodzenia.
Ostateczna tekstura jest osiągana po 24 godzinach.
Produkt łatwy do rozpuszczenia.
Indeks: LOUISFRANCOIS05
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: FOODCOLOURS09
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA64
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS11
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: JAR02
Marka: JAR JAskulki Aromaty
Indeks: SOSA498
Marka: Sosa Ingredients
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA439
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA310
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: BARIMA157
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: SOSA473
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.