czysty tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) w małym opakowaniu do użytku domowego
  • czysty tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) w małym opakowaniu do użytku domowego

400 g PURE COCOA BUTTER K-200 FOOD COLOURS - czysty tłuszcz kakaowy w kawałku do porcjowania

FOODCOLOURS298

Lubisz czekoladę? Spróbuj swoich sił i stwórz autorski rodzaj czekolady - masło kakaowe, to niezbędny składnik do przygotowania własnej tabliczki czekolady...

55,00 zł
Brutto

137,50 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Pure Cocoa Butter od Food Colours - to tłuszcz kakaowy (masło kakaowe). Stosowane jest do produkcji czekolady - małe opakowanie doskonale sprawdzi w domowej cukierni. Tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) stosowane jest również jako dodatek podczas tworzenia cienkich korpusów czekoladowych. Stanowi również doskonałą bazę do rozpuszczania barwników spożywczych w celu zabarwienia czekolady. Dodatek masła kakaowego do czekolady pozwala zwiększyć jej płynność, a co za tym idzie wpływa na możliwości jej wykorzystania.

Dodatek masła kakaowego do czekolady pozwala nadać jej status kuwertury czekoladowej. Wysoka zawartość masła kakaowego w czekoladzie zapewnia wyrobom czekoladowym odpowiednią chrupkość oraz pozwala uzyskać błyszczącą powierzchnię. Czekolada z dodatkiem masła kakaowego doskonale sprawdzi się do tworzenia pralin, batonów, tabliczek i figurek czekoladowych, dekoracji czy polew. Należy jednak pamiętać, że stosowanie czekolady z dodatkiem masła kakaowego wymaga jej odpowiedniego zatemperowania.

Tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) najlepiej upłynniać w kąpieli wodnej w temperaturze 30-33°C.

Składniki: tłuszcz kakaowy (masło kakaowe).

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów.

 

Szczegóły produktu
FOODCOLOURS298

Opis

NUMER KATALOGOWY
K-200
NAZWA HANDLOWA
PURE COCOA BUTTER
MASA NETTO
400 g
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZYSTY TŁUSZCZ KAKAOWY (MASŁO KAKAOWE)
FORMA
W KAWAŁKU
KONSYSTENCJA
STAŁA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W TEMPERATURZE 30-33°C
PRZEZNACZENIE
PRODUKT GOTOWY DO UŻYCIA
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA CZEKOLADY | UPŁYNNIANIE CZEKOLADY
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
100 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BARIMA304

Marka: BARBARA LUIJCKX

op. 1 kg COCOA BUTTER 2371 BARIMA ARTISANAL rafinowany i dezodoryzowany tłuszcz kakaowy w postaci pastylek o śr. 8 mm

Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.

Cena 288,00 zł

288,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT65

Marka: CALLEBAUT

op. 3 kg COCOA BUTTER IN CALLETS NCB-HDO3-654 CALLEBAUT dezodoryzowany tłuszcz kakaowy w postaci pastylek o śr. 8 mm

Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.

Cena 778,00 zł

259,33 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT64

Marka: CALLEBAUT

op. 600 g MYCRYO NCB-HD706-E0-W44 CALLEBAUT czysty tłuszcz kakaowy w postaci bardzo drobnego proszku

Wyjątkowy produkt - tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) w postaci bardzo drobnego proszku o neutralnym smaku i aromacie. Pozwala na odpowiednie przeprowadzenie procesu temperowania czekolady. Stosowany do tworzenia marynat z dodatkiem przypraw i ziół oraz do przyrządzania potraw - smażenia, pieczenia czy grillowania.

Cena 186,00 zł

310,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT117

Marka: CALLEBAUT

400 g MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E0-D94 CALLEBAUT

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 45,20 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE