Polewa karmelowa do dekoracji lodów i deserów:

Be The Top Comprital - topping, to seria słodkich sosów deserowych przeznaczonych do stosowania jako dodatek smakowy i dekoracyjny. Doskonale sprawdzają się do oblewania i dekorowania deserów lodowych, gofrów, naleśników, napojów kawowych i koktajli mlecznych. Polewy deserowe charakteryzują się kremową i dość gęstą konsystencją. Są łatwe do dozowania i nie spływają z dekorowanej powierzchni. Słodki smak i intensywny aromat sosów doskonale komponuje się z różnego rodzaju wyrobami cukierniczymi. Przeznaczone są przede wszystkim do stosowania jako dodatek do deserów i potraw. Mogą służyć również do nadawania smaku i poprawy konsystencji napojów kawowych, koktajli mlecznych czy gorącej czekolady. Będą również doskonałym dodatkiem do mas i kremów cukierniczych.

Skład toppingu karmelowego:

Składniki: syrop glukozowy, cukier karmelizowany, syrop cukrowy (cukier, woda), substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana (E1422), aromaty.
Alergeny: obecność alergenów jako składnika jest podana na liście składników. Produkt wytwarzany w zakładzie, w którym wykorzystywane są: mleko i jego pochodne, jaja, soja oraz orzechy.

Jak przechowywać polewy cukiernicze?

Warunki przechowywania i użycia: produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po każdym użyciu wyczyścić i szczelnie zamknąć opakowanie. Przed każdym użyciem należy dokładnie wstrząsnąć butelkę z polewą. Po otwarciu produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej i spożyć w ciągu 7-14 dni od otwarcia opakowania (okres przechowywania polewy po otwarciu zależy od smaku i wynosi od 7 do 14 dni). Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Opakowanie: sosy deserowe rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z tworzywa (ochrona produktu przed działaniem światła słonecznego) z wygodnym dozownikiem (ułatwiającym nakładanie produktu).

Możliwości zastosowania gotowych polew smakowych:

Gotowe sosy deserowe to doskonały dodatek smakowy i dekoracyjny do:
- lodów i deserów lodowych,
- jogurtu mrożonego,
- lodów włoskich,
- gofrów z bitą śmietaną,
- gorącej czekolady i napojów kawowych z bitą śmietaną,
- śniadań na słodko, np. owsianki
- słodkich potraw, np. naleśniki,
- deserów i sałatek owocowych,
- koktajli mlecznych.

Szczegóły i charakterystyka produktu - sos karmelowy:

| Nazwa handlowa |
Topping Caramello |
| Seria produktowa |
Be The Top |
| Numer katalogowy |
PC315 / PC315AN |
| Smak |
karmel, karmelowy |
| Rodzaj |
topping, polewa smakowa, sos deserowy |
| Produkt |
gotowy do użycia |
| Barwa |
bursztynowa, charakterystyczna |
| Konsystencja |
półpłynna |
| Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego, na użytek domowy |
| Zastosowanie |
gotowa polewa, dodatek smakowy i dekoracyjny |
| Dozowanie |
według uznania |
| Opakowanie |
plastikowa butelka z nakrętką dozującą |
| Masa netto |
1.0 kg |
| Opakowanie zbiorcze |
6 sztuk - karton |


Wartość odżywcza w 100 gramach polewy deserowej:

| Wartość energetyczna |
1146 kJ / 274 kcal |
| Tłuszcz |
0.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
| Węglowodany |
68.0 g |
| w tym cukry |
53.0 g |
| Białko |
0.0 g |
| Sól |
0.01 g |


Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Produkt do użytku profesjonalnego.
Do dekoracji lodów i deserów.
Wstrząsnąć przed użyciem.

Producent: Comprital
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech


