Ciemna czekolada - Sos Gourmet La Sauce de Monin:

Seria słodkich sosów o uniwersalnym zastosowaniu. Przeznaczone przede wszystkim do sporządzania napojów kawowych, frappe, smoothie, czekolady do picia i koktajli mlecznych. Idealnie sprawdzają się jako polewa dekoracyjna do lodów, gofrów, deserów, słodkich potraw i ciast. Mogą służyć do nadawania smaku kremom, musom i innym wyrobom cukierniczym. Charakteryzują się aksamitną i gęstą konsystencją. Dopracowane smaki do tworzenia wysokiej jakości napojów i deserów. La Sauce de Monin, sporządzany jest z najlepszych składników. Zapewnia autentyczne i niezapomniane doznania sensoryczne. Aksamitna i wyjątkowo kremowa konsystencja. Doskonale zrównoważony smak, który wyśmienicie uzupełnia gorące i mrożone napoje oraz klasyczne i nowoczesne desery.
Uniwersalne dozowanie słodkich sosów do kaw i napojów to 15 ml, proporcje łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Sosy marki monin rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z tworzywa. Małe sosy posiadają nakrętkę z końcówką do dozowania. Do porcjowania sosów w dużych butelkach przeznaczone są specjalne pompki. Stosowanie pompek znacznie ułatwia dozowanie, zapewnia powtarzalność przepisów oraz przyspiesza pracę. Przy stosowaniu pompek do dozowania sosów należy pamiętać o ich regularnym czyszczeniu ciepłą wodą. Sosy Gourmet po otwarciu należy przechowywać w temperaturze pokojowej - 18-20°C i zużyć w ciągu 4 tygodni, licząc od momentu otwarcia.

Jaki skład ma kremowy sos o smaku ciemnej czekolady?

Składniki: cukier, woda, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (11%), masa kakaowa, regulator kwasowości: kwas winowy (E334), naturalny aromat, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), sól. Zawartość ciemnej czekolady 20%.

Zastosowanie i sposób użycia słodkich sosów:

Kremowe sosy stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Klasyczne dozowanie sosów opiera się na proporcji do całej objętości napoju. Podstawowe proporcje dozowania sosów smakowych to około 15 ml na 300-500 ml napoju. Sosy dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów. Podstawowe zastosowanie kremowych sosów Gourmet, to napoje, takie jak: czarna kawa, kawy z mlekiem, napoje kawowe, kawa mrożona, gorąca czekolada, mrożona czekolada, smoothie, koktajle, milk shake, drinki oraz inne napoje. Kremowe polewy to też doskonały dodatek dekoracyjny do lodów włoskich, deserów lodowych, gofrów z bitą śmietaną, naleśników, słodkich potraw, sałatek owocowych, ciast i pozostałych deserów. Słodkie sosy można stosować także jako dodatek smakowy do kremów (np. śmietanowych) i mas cukierniczych (np. na bazie mascarpone). Dodatek kremowych sosów wpływa również korzystnie na konsystencję serwowanych napojów i deserów.

Jak przechowywać sosy deserowe?

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: sosy smakowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 24 miesiące od daty produkcji (zgodnie z informacją umieszczoną na etykiecie produktu). Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu sosy smakowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Optymalna temperatura przechowywania syropów po otwarciu to 18-20°C. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Sos należy zużyć w ciągu 4 tygodni od momentu otwarcia. Sosy nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych.

Szczegóły i charakterystyka produktu - sos czekoladowy:

Nazwa handlowa |
Dark Chocolate Sauce |
Seria produktowa |
La Sauce de Monin |
Rodzaj |
kremowy sos gourmet |
Smak |
ciemna czekolada |
Aromat |
czekoladowy, naturalny |
Barwa |
brązowa |
Konsystencja |
kremowa, gęsta, aksamitna |
Forma |
słodki sos, polewa |
Opakowanie |
plastikowa butelka |
Pojemność |
500 ml |
Masa netto |
650 g |
Przeznaczenie |
dodatek smakowy i dekoracyjny |
Zastosowanie |
do kaw, napojów, deserów, wypieków |
Dozowanie |
według uznania |
Producent |
Monin |
Importer |
SCM |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
Francja |


Jaką wartość odżywczą mają sosy smakowe?

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
1492 kJ / 352 kcal |
Tłuszcz |
2.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
1.6 g |
Węglowodany |
75.4 g |
w tym cukry |
74.1 g |
Białko |
3.5 g |
Sól |
0.13 g |




