Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w tłuszczu, co pozwala na tworzenie kolorowych pralin i dekoracji czekoladowych.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
op. 20 g LAQUE NOIR CH655 DECO RELIEF rozpuszczalny w tłuszczu barwnik spożywczy w proszku - czarny
Gama rozpuszczalnych w tłuszczu barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w gęstych masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Opis produktu
COLORANT LAQUE - to gama rozpuszczalnych w tłuszczu barwników spożywczych charakteryzujących się silną koncentracją substancji barwiącej. Wysoka koncentracja barwnika pozwala na mniejsze dozowanie, dzięki czemu barwniki doskonale sprawdzają się do barwienia - czekolady, masła kakaowego, śmietany i innych tłustych mas cukierniczych. Barwniki dobrze łączą się z gęstymi masami o wysokiej zawartości tłuszczu. Rozpuszczalne w tłuszczu barwniki spożywcze należy dodawać bezpośrednio do barwionej masy. Barwniki można również mieszać z płynnym tłuszczem roślinnym i nakładać przy użyciu pistoletu do czekolady. Nośnikiem dla barwników jest "lakier aluminiowy".
![]()
![]()
Zastosowanie - do barwienia:
-
czekolady,
-
masła kakaowego,
-
polew na bazie czekolady,
-
tłustych mas cukierniczych,
-
kremów i nadzień,
-
powierzchni czekolady,
-
do nanoszenia za pomocą pistoletu (po uprzednim połączeniu z płynnym tłuszczem).
![]()
![]()
| CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
| SKŁADNIKI | CZERŃ BRYLANTOWA PN (E151), TARTRAZYNA (E102) |
| NUMER KATALOGOWY | CH655 |
| NAZWA HANDLOWA | LIPOSOLUBLE NOIR LACQUER DYE |
| OPAKOWANIE | SŁOIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ |
| MASA NETTO | 20 GRAMÓW |
| DOZOWANIE | ZA POMOCĄ KOŃCÓWKI NOŻA |
| RODZAJ | SKONCENTROWANY BARWNIK SPOZYWCZY W PROSZKU |
| ROZPUSZCZALNOŚĆ | W TŁUSZCZU |
| KOLOR | CZARNY |
| SERIA PRODUKTOWA | COLORANT LAQUE |
| ZAWARTOŚĆ CZYSTEGO BARWNIKA | 17-20% |
| ZAWARTOŚĆ ALUMINIUM | MAX. 20.8% |
| NOŚNIK DLA SUBSTANCJI BARWIĄCEJ | LAKIER ALUMINIOWY |
| FORMA | PROSZEK |
| PRODUCENT | DECO RELIEF |
![]()
![]()
Zasady dozowania:
-
barwniki można dodawać bezpośrednio do masy,
-
barwniki można mieszać z płynnym tłuszczem i nanosić za pomocą pistoletu na powierzchnię czekolady.
![]()
![]()
| MAKSYMALNE DOZOWANIE | |
| wyroby cukiernicze (05.02) | 330 mg/kg |
| dekoracje i powłoki | 1420 mg/kg |
| pieczywo | niedozwolone |
![]()
![]()
Warunki przechowywania: barwniki spożywcze należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu (po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie); składować w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; do dozowania barwników używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
![]()
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
![]()
Produkt zgodny z:
Rozporządzenie (UE) nr. 1129/2011 z dnia 11 listopada 2011 roku.
Rozporządzenie (UE) nr. 231/2012 z dnia 09 marca 2012 roku.
Rozporządzenie (UE) nr 380/2012 z dnia 03 maja 2012 roku.
![]()
![]()
Szczegóły produktu
op. 20 g LAQUE VERT CH643 DECO RELIEF rozpuszczalny w tłuszczu barwnik spożywczy w proszku - zielony
Gama rozpuszczalnych w tłuszczu barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w gęstych masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
op. 100 g LAQUE NOIR CH55 DECO RELIEF rozpuszczalny w tłuszczu barwnik spożywczy w proszku - czarny
Gama rozpuszczalnych w tłuszczu barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w gęstych masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
Gama rozpuszczalnych w tłuszczu barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w gęstych masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Gama rozpuszczalnych w tłuszczu barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w gęstych masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Wygodny do nakładania strukturalny barwnik spożywczy.
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Amorini 100, to zestaw do walentynkowych mini deserów w kształcie serca. W zestawie znajduje się forma silikonowa oraz dwustronny wykrojnik. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach kształt pozwala na tworzenie zaskakujących Walentynkowych kreacji! Forma o wymiarach dł. 63 mm x szer. 65 mm x wys. 39 mm i pojemności 100 ml. Zestaw pozwala na jednorazowe przygotowanie 8 deserów.
Alkalizowane kakao w proszku - pozwala na uzyskanie naturalnej czarnej barwy i wyjątkowego aromatu. Doskonałe jako dodatek do wyrobów piekarniczych, cukierniczych i dekoracji.