• CZEKOLADKI DLA TATY

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

kompletna baza do certyfikowanych lodów bezglutenowych słodzonych stewią
  • kompletna baza do certyfikowanych lodów bezglutenowych słodzonych stewią
  • baza pozwala na produkcję lodów przyjaznych dla wegetarian i wegan
  • kompletna baza do certyfikowanych lodów bezglutenowych słodzonych stewią

1.25 kg RISO NATURA BASE STEVIA 14824 BABBI kompletna baza do lodów wegańskich i bezglutenowych słodzonych stewią

BABBI115

Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku cukru. Mieszanka na bazie polioli, ryżu i białek soi z dodatkiem glikozydów stewiolowych.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
6 148,44 zł Do 46,88 zł
156,25 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

FREE FROM "WOLNE OD" - to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości. RISO NATURA - to seria produktów do sporządzania certyfikowanych lodów bezglutenowych oraz wegańskich. Mieszanki przeznaczone są do produkcji pysznych lodów ryżowych i sojowych.

RISO NATURA BASE STEVIA - to doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji certyfikowanych lodów bezglutenowych i wegańskich bez dodatku cukru. Skład mieszanki bazuje na ryżu oraz białkach pozyskiwanych z soi. Produkt pozwala na szybką i łatwą produkcję lodów, które mogą być oznaczane jako produkt bezglutenowy, przyjazny dla wegan bez dodatku cukru (zawierający naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące - poliole, glikozydy stewiolowe). Sporządzane na bazie lody charakteryzują się kremową konsystencją, doskonałą stabilnością oraz czystym słodkim smakiem. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla aromat dodawanych past i stosowanych variegatur. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno. Wskazówka od producenta - poliole rozpuszczają się w zimnej wodzie, jednak wymagają dłuższego czasu rozpuszczania - zaleca się odstawienie mieszanki na około 10 minut przed procesem ubijania. Produkty w proszku z serii B-FREE powinny być bardzo starannie i dokładnie mieszane - w celu uzyskania najlepszego efektu producent sugeruje stosowanie ciepłej wody lub mleka (zależnie od receptury) o temperaturze 40°C.

Składniki: substancje słodzące: maltitol (E965), erytrytol (E968), ryż, olej kokosowy, substancje stabilizujące: sorbitol (E420), guma guar (E412), guma tara (E417), karboksymetyloceluloza (E466), fosforan potasu (E340), skrobia modyfikowana (E1442), skrobia z tapioki, włókna roślinne, maltodekstryna, białka sojowe, emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), mąka sojowa, sól, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe (E960); może zawierać jaja oraz ich pochodne; produkt bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry; zawiera substancje słodzące - nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA - PROCES NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 2500 g
PASTA SMAKOWA 375 g
RISO NATURA BASE STEVIA 1250 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1321/316 kJ/kcal
Tłuszcz 11.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 10.0 g
Węglowodany 63.0 g
w tym cukry 5.0 g
Poliole 31.0 g
Białko 1.2 g
Błonnik 4.9 g
Sól 0.3 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 4.9 %
TŁUSZCZ 10.7 %
SUCHA MASA 98.2 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (39)_1.png

Szczegóły produktu
BABBI115
27 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.24
NAZWA HANDLOWA
RISO NATURA BASE STEVIA
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
7.5 kg (6 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO LODÓW RYŻOWYCH I SOJOWYCH
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA DO LODÓW
SMAK
NEUTRALNY | SŁODKI
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
SZYBKA I ŁATWA PRODUKCJA LODÓW CERTYFIKOWANYCH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO I NA CIEPŁO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW WEGAŃSKICH | BEZGLUTENOWYCH | BEZ DODATKU CUKRU
DOZOWANIE
1.25 kg baza + 2.5 kg woda + 0.375 kg pasta smakowa
APLIKACJE
LODY BEZGLUTENOWE | WEGAŃSKIE | BEZ DODATKU CUKRU
APLIKACJE
LODY SMAKOWE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
RISO NATURA
CERTYFIKATY
SUGAR FREE
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
AIC
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL02

Marka: COMPRITAL

2.5 kg PERFECTA B022 COMPRITAL baza stabilizująca o niskim dozowaniu - do lodów i sorbetów owocowych

Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). 

Cena 196,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE