Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

baza w proszku do produkcji stabilnych i kremowych sorbetów owocowych
  • baza w proszku do produkcji stabilnych i kremowych sorbetów owocowych
  • do stosowania ze świeżymi owocami lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych

2 kg BAZA FRUIT 50 F 12091301A PERNIGOTTI do stabilnych sorbetów o kremowej konsystencji

PERNIGOTTI06

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.

174,00 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

BAZY OWOCOWE - nadają sorbetom stabilną, kremową strukturę, doskonałe do wyrobów ze świeżych lub mrożonych owoców.

BASE FRUIT 50 F - to najwyższej jakości baza do produkcji kremowych sorbetów owocowych - wytwarzana ze starannie dobranych składników w odpowiednich proporcjach. Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych - sorbetów - metodą tradycyjną. Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (50 g/l) i pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie zimnym z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych lub owoców (świeżych oraz mrożonych). Podczas produkcji lodów na bazie świeżych lub mrożonych owoców zalecane jest dodanie do receptury 30 g skoncentrowanej pasty owocowej (dla uwydatnienia smaku owocowego). "Baza doskonała do zastosowania na zimno przy produkcji sorbetów owocowych. Dzięki niej powstają sorbety o kremowej konsystencji; zastosowanie na zimno; produkt przyjazny dla wegan".

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: fruktoza, suszony syrop glukozowy, dekstroza, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), estry kwasów tłuszczowych i sacharozy (E473), substancje zagęszczające: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), włókna roślinne, maltodekstryna, mąka sojowa; może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, orzechów arachidowych oraz ich pochodnych; produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu; produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.

RECEPTURA - DOZOWANIE (RECEPTURA Z PASTAMI OWOCOWYMI)
WODA 1000 ml
CUKIER 270 g
SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA 120 g
BAZA FRUIT 50 F 50 g
RECEPTURA - DOZOWANIE (RECEPTURA Z OWOCAMI)
CUKIER 300-350 g
BAZA FRUIT 50 F 50 g
OWOCE (ŚWIEŻE LUB MROŻONE) 1000 g

DO RECEPTURY OPARTEJ NA ŚWIEŻYCH LUB MROŻONYCH OWOCACH ZALECANY JEST DODATEK PASTY OWOCOWEJ W ILOŚCI 30 GRAMÓW

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1865/444 kJ/kcal
Tłuszcz 14.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9.9 g
Węglowodany 74.0 g
w tym cukry 55.0 g
Białko 1.2 g
Sól 0.51 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 5000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 100 cfu/g
ENTEROBAKTERIE < 100 cfu/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE < 20 cfu/g

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem UE 1881/2006 oraz jego późniejszymi aktualizacjami dotyczącymi zanieczyszczeń w produktach spożywczych.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

PRODUKTY DO LODÓW PERNIGOTTI (1).png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI06
478 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091301A
NAZWA HANDLOWA
BASE FRUIT 50 F
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO SORBETÓW OWOCOWYCH
AROMAT
NEUTRALNY
SMAK
SŁODKI
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE ZIMNYM
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
50 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
50 G BAZY OWOCOWE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: